De ce înșală bărbații? Află răspunsul unei amante!

De ce înșală bărbații? Află răspunsul unei amante!

Redactor Alexa Galgau

Deși ambele sexe înșală, motivele sunt de obicei diferite la femei și bărbați, pentru că fiecare are nevoile lui specifice. Femeile sunt mult mai puțin mânate de dorința sexuală, iar unii bărbați calcă strâmb tocmai pentru că le este greu să nu „guste” din plăcerile erotice pe care viața le oferă. Însă, de multe ori, motivele pentru care ei înșală nu au legătură cu incapacitatea lor de a rezista tentației, ci este mai degrabă rezultatul unor lungi serii de nemulțumiri în relație, care îi fac să caute, chiar dacă temporar, un refugiu în afara relației sau căsniciei.

Înainte de a condamna cu duritate actul, trebuie să încercăm să înțelegem de ce înșală bărbații și să nu îi mai subestimăm atât de mult, pentru că au nevoi emoționale complexe, chiar dacă nu recunosc acest lucru!

Cu câteva răspunsuri relevante a venit o femeie care a avut relații cu bărbați însurați și a avut ocazia să afle care erau „ofurile” acestora, care i-au condus în dormitorul ei. Iată ce spune o amantă despre bărbați și infidelitate!

De ce înșală bărbații?

Rareori se întâmplă ca înșelatul să fie pur și simplu o chestiune care ține de atracție fizică, chiar și în cazul bărbaților, care au slăbiciuni mult mai mari la acest capitol. O relație este ca o plantă și trebuie „udată” și îngrijită zi de zi. Chiar dacă îți găsești sufletul-pereche, asta nu înseamnă că relația sau căsnicia va merge bine fără ca tu să depui cel mai mic efort, pentru că relațiile interumane sunt foarte complexe. Acestea fiind zise, iată ce relatează o amantă despre problemele care fac bărbații să înșele.

1. Nu primesc destulă afecțiune

„Bărbații cu care am fost și care erau căsătoriți veneau de obicei cu aceeași mare problemă la mine: se plâng că nevestele lor nu mai sunt drăgăstoase. Unul dintre bărbații cu care am fost spunea că soția lui pare să își iubească mai mult câinele decât pe el.”

Nu doar femeile au nevoie să se simtă apreciate și iubite, ci și bărbații, chiar dacă poartă „masca” durității. Atunci când vorbești cu partenerul tău, ascultă-l cu adevărat și lasă deoparte orice distragere. În loc să încerci să îi rezolvi problemele, îmbrățișează-l și lasă-l să știe că este iubit și că ești mereu acolo pentru el. Acesta este unul dintre secretele unei căsnicii fericite.

2. Soțiile nu mai au propria viață

„Când s-a îndrăgostit de mine, s-a plâns că soția lui nu mai are viață socială, nu mai iese cu prietenii și nu își mai urmează pasiunile. În plus, mai exista o problemă: ea nici nu se mai îngrijea ca înainte și nu mai avea acel aer sexy și plin de încredere în sine de care bărbații se îndrăgostesc instant.”

O relație de codependență este una nesănătoasă, iar o astfel de căsnicie rareori are un deznodământ fericit, mai ales dacă una dintre părți râvnește la independență. Soluția este să nu fiți codependenți, ci interdependenți, adică să aveți viața voastră de cuplu, solidă, dar să aveți experiențe și în afara acesteia. Femeile care sunt dependente de soții lor și nu fac nimic pentru ele ajung să îi facă pe bărbați să se îndepărteze treptat.

3. Partenerii se judecă și se critică foarte des

„Când am început să fiu amanta lui, mi-a spus că pur și simplu nu are nicio motivație să discute cu soția lui, pentru că fiecare conversație se transformă într-o ceartă și se lasă cu reproșuri. Soția lui îl critica mereu, uneori chiar și în fața prietenilor, ceea ce îl făcea să se simtă îngrozitor.”

Atunci când râzi de un bărbat, fii sigură că, deși poate zâmbește sau râde la rândul lui, orgoliul lui poate fi foarte rănit. Acest lucru devine grav dacă, într-o relație sau căsnicie, ajungi să îți bați joc de el sau să îl critici nemilos, parcă pentru a-i demonstra că este redus mintal. Partenerul tău are nevoie să știe că poate fi vulnerabil în fața ta fără ca tu să îl iei peste picior. În plus, nimănui nu îi place să fie criticat. Dacă ai ceva să îi reproșezi, încearcă să îți alegi cuvintele astfel încât să nu îl rănești.

4. Sexul devine tot mai slab din cauza comunicării reduse

„Când eram împreună, îmi povestea că sexul cu soția lui devenise un adevărat chin, pentru că ea se purta de parcă îi făcea o mare favoare de fiecare dată când erau în dormitor. El se simțea îngrozitor pentru că ea îi critica tehnica și se plângea că nu o face să ajungă la orgasm. Colac peste pupază, se arăta și foarte dezgustată de burta lui, care i se părea prea mare.”

Comunicarea deschisă este singura modelitate prin care poți ajunge la satisfacție sexuală, pentru că partenerul tău nu poate să îți citească gândurile și să știe exact ce anume te dă pe spate. Când sexul devine o obligație conjugală, nu un act intim de apropiere între doi oameni care se iubesc, acest fapt poate să ducă la relații extraconjugale (în cazul ambilor soți, dar mai ales în cazul bărbaților).

Așadar, de ce înșală bărbații? Motivele sunt multe și complexe, iar soluția pentru o relație sau căsnicie fericită este întotdeauna înțelegerea reciprocă și efortul constant de a face lucrurile mai bine.

Citește și de unde începe infidelitatea într-o relație, dar și cum să treci peste infidelitate, ca victimă și ca vinovat!

Surse foto: istock

Articolul urmator
Ce să îl întrebi, neapărat, înainte să ieși la întâlnire cu el
Ce să îl întrebi, neapărat, înainte să ieși la întâlnire cu el
Ai supravieţui unei apocalipse?
Incepe quiz
Ai supravieţui unei apocalipse?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (85)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.