Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

De ce înșală bărbații femeile pe care le iubesc

Mihaela Onofrei

Într-o relație încrederea, loialitatea, iubirea și comunicarea sunt cele 4 secrete care vă ajută să aveți o relație armonioasă, dar și un viitor frumos împreună. Atunci când unul dintre aceste elemente nu există sau dispare din cadrul legăturii voastre, apare infidelitatea. Bărbații înșală din mai multe motive, iar de cele mai multe ori acestea nu țin neapărat de parteneră.

În cazul în care perechea ta te-a înșelat, nu este cazul să disperi sau să te învinovățești. În multe cazurilor, bărbații înșală pentru a-și satisface anumite nevoi psihologice și traume din trecut. De aceea, ține doar de tine dacă vrei să continui o astfel de relație toxică sau dacă îi pui capăt la timp.

barbat cu tableta in mana

Iată de ce înșală bărbații femeile pe care le iubesc!

 1. Iluzia varietății

Ispitele se găsesc la tot pasul, și niciun bărbat nu poate rămâne indiferent la frumusețile din jur. Mai ales atunci când internetul abundă de aplicații de întâlniri, este cam greu să refuzi ceva ce poți avea pe gratis, printr-un efort minim. De aceea, unii bărbați nu reușesc să fie fideli, deși iubesc, îndeosebi atunci când „Tinderella” lui se află doar la două minute distanță.

 1. Este nesigur

De cele mai multe ori, bărbații înșală deoarece nu au încredere în ei. Anumite complexe i-au făcut sau îi fac să se simte nesiguri de aspectul lor sau de aptitudinile din pat, și de aceea încearcă să compenseze prin cât mai multe cuceriri. Orgoliul trebuie hrănit într-un mod sau altul, iar lista mare de femei care i-au trecut prin pat poate să îi ajute să umple golul interior.

 1. Plictiseală

Atunci când lucrurile din dormitor devin plictisitoare, este posibil ca perechea ta să simtă nevoia de a-și satisface fanteziile alături de o femeie mai deschisă, care să îi înțeleagă dorințele. Acesta este un motiv comun pentru care bărbații înșală și este încurajat de problemele de comunicare, nu de faptul că nu te iubește.

 1. Fantezii

Unii bărbați preferă lucrurile ceva mai „piperate”, în sensul că pot fi satisfăcuți mult mai greu în dormitor. Aceștia pot avea anumite fetișuri, de care să le fie rușine. Atunci când este nesigur pe el și nu poate vorbi cu tine despre fanteziile lui, preferă să găsească o altă femeie alături de care să se simtă împlinit și satisfăcut.

 1. Nu îi plac relațiile

Unii bărbați pur și simplu nu se văd alături de o persoană pentru un timp îndelungat. Aceștia au, de obicei, un număr semnificativ de partenere, pe care și le aleg după anumite criterii și la care „apelează” după dispoziția din ziua respectivă și după dorințe. Acest tip de bărbat este toxic și te va înșela ori de câte ori va simți nevoia. Ferește-te de el.

femeie care ii arata sotului un sutien

 1. Imaturitate

Bărbații se maturizează mai greu - știm cu toții acest lucru. Un bărbat te poate înșela din cauză că încă nu este pregătit pentru o relație sau fiindcă onestitatea și loialitatea nu sunt importante pentru el. Dacă nici după luni de zile de când sunteți împreună el nu încetează să te dezamăgească, atunci este posibil ca relația voastră să nu aibă niciun viitor.

 1. A fost rănit

Chiar dacă tu nu i-ai făcut nimic și te-ai comportat exemplar, anumite răni din trecut pot să îl facă să te înșele. Un abuz din copilărie sau o primă iubire ratată sunt doar câteva dintre experiențele ce schimbă complet viața unui om. Un astfel de bărbat nu mai are încredere în nimeni, și de aceea nu poate să îți fie fidel.

 1. Este dependent

Sexul poate fi o formă de eliberare, dar și de dependență. Unii bărbați apelează nestăpânit la contactul sexual din rațiuni ce țin de psihologia lor. Astfel de cazuri sunt reale și pot fi comparate cu dependența de droguri sau de alcool. Oricât ar încerca să se stăpânească, acești bărbați sfârșesc prin a trăda încrederea jumătății lor.

 1. Te părăsește

Poate încă nu e pregătit să te părăsească, și de aceea testează teritoriul. Dacă va găsi o femeie care să îl ajute să treacă peste relația cu tine și care să îi aprindă nopțile, fii sigură că momentul despărțirii este mai aproape decât crezi. Unii bărbați înșală pentru că nu suportă să fie singuri, și de aceea se asigură că au un plan de rezervă.

 1. Se răzbună

Unii bărbați trădează și pentru a se răzbuna pe partenerele lor. Indiferent cu ce i-ai greșit, acum va avea grijă să suferi la fel de mult, cu ajutorul altei femei. Îți arată cum ai distrus relația și cum l-ai îndepărtat de tine, prin comportamentul tău.

cuplu certat

Ce faci dacă te înșală

Atunci când dezastrul s-a produs, primul instinct pe care îl ai este de a pune capăt acestei legături. Totuși, în unele cazuri e nevoie de mai mult timp pentru a hotărî viitorul unei relații. Iată care sunt variantele tale:

Terapie

Dacă vrei să salvezi relația, iar partenerul tău are aceeași intenție, puteți apela la un terapeut pentru a vă rezolva problemele. În acel mediu, poți beneficia de ajutorul unui mediator, care să te ajute să înțelegi mai bine prin ce treci, dar care să îți ofere și eventuale soluții. Dacă ambii parteneri sunt dispuși să lupte pentru relație, lucrurile pot fi rezolvate.

Pauză

În mod evident, iubitul tău nu apreciază ce are lângă el, așa că e bine să îi arăți ce pierde. Este dreptul tău de a lua o pauză, de a te vindeca și de a descoperi că meriți mult mai mult. Dacă se va întoarce la tine, înseamnă că și-a dat seama că a greșit și că nu vrea să te piardă. Totuși, întrebarea cea mai importantă este dacă și tu îl mai vrei înapoi și dacă ești dispusă să îl ierți.

Despărțire

În cazul în care afli că bărbatul de lângă tine te-a înșelat, tu stabilești care este pasul următor. Dacă știi că nu poți trece peste acest episod și nu poți să îl ierți, cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine este să te desparți de această persoană toxică. La urma urmei, viața merge mai departe.

Bărbații înșală femeile pe care le iubesc din mai multe motive. Tocmai de aceea, trebuie să fii atentă la primele semne de îndoială, dar și la deciziile pe care le iei după un astfel de episod.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (35)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!