De ce întâlnirea persoanei potrivite la momentul nepotrivit îți poate frânge inima

De ce întâlnirea persoanei potrivite la momentul nepotrivit îți poate frânge inima

Ramona Jurubita

Este dureros momentul în care trebuie să renunți la omul pe care îl iubești, doar pentru că circumstanțele te obligă. Probabil și ție ți s-a întâmplat să găsești persoana potrivită la momentul nepotrivit și să te frustreze gândul că nu puteți fi împreună din cauza timpului care nu are răbdare cu voi sau din cauza celor din jur care se opun sau a altor circumstanțe nefavorabile.

Să îți pierzi sufletul pereche este ca și cum ai pierde o părticică din tine, este extrem de greu să treci peste această încercare la care te supune viața. O astfel de trăire îți poate rupe sufletul în mii și mii de bucățele și te vei gândi la anumite lucruri care te-ar putea face să te simți și mai rău. Iată ce vei simți dacă vei fi nevoit/nevoită să renunți la persoana iubită, deși nu dorești acest lucru:

Cuplu îmbrățișat care își ia rămas bun în gară, atunci când unul dintre parteneri trebuie să plece departe.

 1. Vei regreta că nu v-ați întâlnit cu câțiva ani în urmă
  Se poate întâmpla ca doi oameni să se întâlnească în etape diferite ale vieții lor și atunci lucrurile să nu funcționeze. Dacă și tu ai trăi această experiență, vei avea tentația să te întrebi cum ar fi fost dacă v-ați fi găsit unul pe celălalt mai devreme sau cum ar fi fost să vă puteți acomoda unul cu viața celuilalt mai ușor. De exemplu, o relație se rupe atunci când o persoană are un loc de muncă stabil undeva, iar partenerul/partenera trebuie să se mute în altă țară sau în alt oraș. Evident, dacă relația nu ar fi la început, cei doi ar face sacrificii, dar când nu se cunosc destul de bine, nu au curajul să riște tot doar de dragul unui necunoscut.
 2. Îți va fi teamă să îți asumi riscuri
  Cea mai grea etapă este lupta interioară, atunci când mintea îți spune să renunți pentru că vei suferi, iar inima îți spune să lupți până la capăt și să trăiești cu acel om chiar și doar câteva clipe de neuitat. O altă întrebare chinuitoare îți va răsuna în minte: „Ar trebui să ascult vocea rațiunii sau să urmez chemarea inimii, în ciuda tuturor consecințelor posibile?” Nu vei afla niciodată adevărul dacă nu riști, iar alegerea îți aparține fiindcă doar tu știi ce este mai bine pentru tine.
 3. Te va reține trecutul
  S-ar putea să îți pui piedici singur/singură dacă o să compari actuala relație cu fostele în care ai suferit. Poate de această dată va fi diferit și poate chiar aveți șanse ca împreună să învingeți obstacolele ce vă ies în cale. Comunicarea ar trebui să vă ajute să luați o decizie împreună, dar important este să nu lași experiențele din trecut să te influențeze în vreun fel. Nu îți condamna partenerul la nefericire și nici pe tine la singurătate, doar pentru că îți este teamă să nu retrăiești aceleași momente. Nu este vorba de încrederea ta în altă persoană, ci de încrederea ta în tine și în sentimentele față de ea.
 4. Decizi că despărțirea este cea mai bună cale
  Îți dai seama că nu poți face sacrificiile necesare pentru a fi cu acel om și îi dai voie să plece ca să găsească fericirea în brațele altcuiva. În acest caz, problema poate fi la tine, fiindcă nu ai curaj să faci sacrificii de dragul iubirii sau la el, dacă nici acesta nu vrea să renunțe la ceva pentru tine. Lipsa de înțelegere și de toleranță înseamnă lipsă de empatie. Iubirea poate fi imensă, dar este în zadar dacă partenerii nu se pot pune unul în pielea celuilalt din când în când.
 5. Și în final, s-ar putea să regreți că nu ai acționat diferit
  Dacă nu îți asculți inima, riști ca în timp să faci cunoștință cu regretele și cu alte întrebări care te vor zdruncina. „Cum ar fi fost dacă nu aș fi renunțat?” va răsuna apoi în mintea ta și te vei condamna pentru alegerea făcută. De aceea este bine să nu te grăbești când ai de luat o decizie importantă, care îți poate schimba viața radical. O să îți dai seama că nu trebuia să renunți la acea persoană când toate celelalte care îți vor apărea în cale nu se vor ridica la nivelul așteptărilor tale. Ai toate șansele să le compari cu dragostea ta neîmplinită și chiar să respingi pe toată lumea din teama de eșec.

Iată cum îți dai seama că tu și sufletul tău pereche v-ați întâlnit într-un moment nepotrivit:

 • planurile voastre de viitor nu coincid;
 • unul dintre voi trece printr-un moment dificil, iar celălalt nu are puterea să îl susțină;
 • efortul nu vine din ambele părți;
 • nu aveți suficient timp de petrecut împreună;
 • unul dintre voi este indisponibil emoțional;
 • instinctul îți spune că ai ales greșit, deși partenerul/partenera este tot ce îți dorești.

Tu ce ai face dacă te-ai afla acum în această postură? Crezi că este bine să renunți la dragostea vieții tale din motive care nu țin de tine? Ai putea încerca să lupți cu oricine și cu orice, pentru că altfel nu vei fi fericit/fericită și vei trăi doar cu regrete. Este adevărat că destinul vă va aduce din nou împreună dacă sunteți făcuți unul pentru celălalt, dar de ce să nu scurtezi așteptarea și suferința?

Citește și: Totul despre EL, acel bărbat care va veni în viața ta și o va da peste cap

Surse articol: CluberMindbodygreenMinimalismmadesimple

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Limbajul iubirii îți poate sabota relația de cuplu?
Limbajul iubirii îți poate sabota relația de cuplu?
Cine îți va frânge inima?
Incepe quiz
Cine îți va frânge inima?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.