De ce introvertiții și extrovertiții se atrag

De ce introvertiții și extrovertiții se atrag

Sorina Corneanu

Contrastele se atrag. Ai auzit asta tot timpul, nu? Dacă încă ai dubii, află că nu este un mit, ci o realitate foarte des întâlnită astăzi. În timp ce persoanele introvertite își găsesc partenerul ideal într-o persoană extrovertită, pentru că aceasta îl poate ajuta să își răspundă întrebărilor personale și să îi împlinească nevoia de a-și împărtăși introspecția, extrovertitul găsește stabilitatea și liniștea necesară pentru a-și descoperi interiorul, prin dialogul cu un introvertit, gata oricând să găsească răspunsuri și explicații.

Pericolul relației dintre două persoane introvertite este destul de evident. Multe căsătorii sfârșesc mai degrabă din cauza neglijării decât a diferențelor greu de gestionat, astfel că o relație cu doi introvertiți sau extrovertiți are propriile riscuri.

Când două persoane extrovertite formează un cuplu, acestea sunt, cel mai adesea, predispuse să acapareze atenția, iar lupta pentru putere se instalează subtil. Fiecare va arde energie până la epuizare și va simți nevoia să capteze atenția. Rata de succes depinde foarte mult și de gradul de toleranță, de buna comunicare și de implicarea fiecăruia.

Un astfel de cuplu se poate destrăma cu ușurință – deși e tentant să crezi că se potrivesc mănușă.

La fel, atunci când se întâlnesc doi introvertiți, relația lor riscă să se transforme într-una a tăcerii. Fiecare își petrece timpul meditând la propriile întrebări și nevoi și așteaptă de la celălalt înțelegerea necesară și, eventual, rezolvarea îndoielilor. Durata unei astfel de relații depinde foarte mult de modul în care cei doi reușesc să comunice.

Însă, în momentul în care un introvertit se întâlnește cu un extrovertit, apare exact scânteia neașteptată și chiar o compatibilitate introvertit-extrovertit care te va surprinde. În mod plăcut. Toate relațiile au provocările lor unice, iar contribuția ambilor parteneri rămâne cea mai importantă variabilă.

Marea provocare a tuturor cuplurilor este de a se angaja în îndeplinirea relației și a nevoilor partenerului, fără a-și pierde sau neglija propriile nevoi în acest proces.

Vezi 10 semne clare că un introvertit te place cu adevărat!

Într-un cuplu introvertit-extrovertit, rutina nu prea își găsește locul. Fiecare are permanent ceva nou și incitant de descoperit la celălalt. Se cercetează, se completează și se dezvoltă împreună. Pe măsură ce acest proces evoluează, aprecierea înlocuiește critica și acceptarea ia locul judecății. Este nevoie de muncă și durează, poate, mai mult timp, dar armonia instalată merită tot efortul. 

Unul dintre aspectele-cheie care ar trebui înțelese este că introvertitul și extrovertitul sunt persoane care se deosebesc, în primul rând, prin nevoile pe care au. Astfel, cel mai adesea, aceștia se completează perfect, imediat ce au trecut de faza neacceptării stilului diferit de viață.

Personalitatea oricărui introvertit sau extrovertit va fi diferită, bineînțeles, însă, în linii generale, aceste două tipologii au o rată surprinzător de mare de succes atunci când vine vorba de relații, căsătorii reușite și vieți pline de pasiune. Se deschid noi căi către experimentarea unor lucruri foarte diferite, apar posibilități de dezvoltare personală extraordinare, intervine schimbul de experiență și se instalează procesul unei căutări îndelungi, care ajută un astfel de cuplu să se cunoască mai bine și să găsească permanent cât mai multe activități care să le aducă ambilor parteneri mulțumire.

Data viitoare când crezi că ai nevoie de o persoană care să îți semene pentru a putea împărtăși anumite lucruri, gândește-te de două ori. E posibil să intervină rutina mai repede decât te-ai aștepta. Dar dacă încerci să aduci în viața ta exact aspectele care simți că nu te reprezintă, ai putea descoperi ceva nou. Astfel, rutina nu mai are timp să se instaleze, iar tu ai multiple posibilități să te redescoperi. 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce este „bărbatul Sigma” și cum îți dai seama că te-ai îndrăgostit de un astfel de om
Ce este „bărbatul Sigma” și cum îți dai seama că te-ai îndrăgostit de un astfel de om
Eşti introvertită sau extrovertită? Ce tip de personalitate ai în funcție de… numerele care te atrag
Incepe quiz
Eşti introvertită sau extrovertită? Ce tip de personalitate ai în funcție de… numerele care te atrag

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.