Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

De ce o femeie are o relaţie mai frumoasă după o perioadă mai lungă de singurătate

Marţi, 14.03.2017
de Violeta Ieremie

Una dintre dorinţele noastre arzătoare este să avem o relaţie frumoasă cu cineva pe care să-l iubim mult şi care, la rândul lui, să ne iubească. Teoretic, sună ca o poveste de dragoste în care cei doi sunt fericiţi, îşi declară iubirea şi totul merge cum ne-am aşteptat.

Dar uităm ceva, şi anume că suntem umani, avem răni din relaţiile anterioare, din relaţia cu părinţii. Motivele sunt multiple, iar abia apoi ne dăm seama ce nu am făcut bine, dar e prea târziu.

 femeie citind in hamac

În afară de persoanele care preferă să fie prinse în relații, indiferent de cât de benefice sunt acestea, mai sunt și cele care stau mult timp singure. Contrar părerilor din jur, lucrul acesta are şi părţi bune, şi anume ajung să se cunoască destul de bine, să se observe, să-i observe pe alţii, să-şi dea seama ce le place şi ce nu. 

Beneficiul perioadei în care stai singură

Dacă ai avut o relaţie în care ai fost rănită, perioada de singurătate este cea mai indicată pentru a te vindeca pe interior, pentru a înţelege la tine nişte lucruri, pentru a simţi iubirea faţă de tine, în primul rând. Altfel, vei căra cu tine toată viaţa, în toate relaţiile, bagajul emoţional din relaţia în care ţi s-a frânt inima şi-l vei pedepsi şi pe partenerul tău din cauza greşelilor altcuiva.

Vei deveni mai conştientă de tine, de felul în care iubeşti şi în care vrei să fii iubită, ce nevoi ai şi îţi poţi „auzi” sufletul, care te va ghida cel mai bine către vindecare şi linişte.

O relaţie armonioasă se bazează pe creştere personală şi pe maturitate. Astfel, timpul petrecut cu tine îţi dă ocazia să te pregăteşti emoţional pentru următoarea relație.

 femeie in oglinda in camp

Singurătatea are legătură şi cu aşteptările pe care le avem. De multe ori, relaţiile se destramă tocmai din cauza acestor iluzii pe care ni le facem, deşi nu prea au legătură cu realitatea. Perioada de singurătate te ajută să vezi lucrurile mai bine, obiectiv, din mai multe perspective.

A fi singură o perioadă lungă nu asigură succesul în toate cazurile, dar te pregăteşte mai bine pentru o nouă poveste romantică.

Aşadar, nu este o tragedie să fii singură, ci un act de curaj, un timp preţios, un cadou de la viaţă pentru a te vindeca emoţional, pentru a-ţi aduna puterea interioară şi a te pregăti să-l întâmpini cu iubire şi înţelegere pe următorul partener.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!