De ce până și oamenii fericiți în relație ajung să își înșele partenerul

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Din nefericire, înșelatul a devenit o practică destul de comună în relațiile din zilele noastre. Este considerată cea mai înaltă formă de trădare, de neiertat și care se petrece de obicei din cauza faptului că iubirea se estompează sau relația este pur și simplu ireparabilă.

Dar ce se întâmplă atunci când o căsnicie/o relatie pare perfectă? Adevărul este că și oamenii împliniți și fericiți în relația lor ajung să își înșele partenerul. Și există și o explicație.

Înșelatul nu este un semnal al nefericii într-o relație

Înșelatul nu este un semnal al nefericii într-o relație

Cel mai dificil lucru cu înșelatul este încercarea de a înțelege de ce s-a întâmplat. Da, există unele căsătorii care sunt în primejdie serioasă, iar acel sentiment îi determină pe oameni să renunțe la cel de lângă ei, pur și simplu. Dar unii soți sunt chiar fericiți și pretind că sunt îndrăgostiți, dar totuși înșală. Psihologul Esther Perel a analizat un caz al unei tinere care avea o aventură, însă nu a avut nimic de rău de spus despre soțul ei. Și astfel devine dificil să identifici cauza pentru care oamenii înșală, în general.

Social media are un impact nociv

Social media are un impact nociv

În prezent este mai ușor să te reconectezi cu persoanele din trecutul tău. Tot ce trebuie să faci este să trimiți o simplă cerere de prietenie pe Facebook, fie să reiei legătura cu cineva din trecut sau cunoști o persoană nouă. Și cum mulți oameni se alătură comunității Facebook și Instagram, înșelatul prin intermediul rețelelor sociale probabil nu va dispărea prea curând.

Conceptul mariajului s-a schimbat, la fel și percepția despre înșelat

Conceptul mariajului s-a schimbat, la fel și percepția despre înșelat

Căsătoria nu este ceea ce a fost odinioară. Cu ani în urmă, aceasta se referea mai degrabă la stabilitate economică și la reproducere decât la găsirea fericirii pe tot parcursul vieții, doar alături de un singur partener. În zilele de astăzi, oamenii se așteaptă la a-și găsi sufletul pereche și la multe altele. Și când apare infidelitatea, este adesea cea mai mare trădare posibilă, deoarece există multe sentimente și așteptări într-un singur parteneriat. Oamenii obișnuiau să se rătăcească pentru că nu erau căsătoriți din dragoste și nu își alegeau în mod liber partenerul, cele mai multe mariaje fiind aranjate. Dar în epoca modernă, avem capacitatea de a ne alege partenerul și de a ne îndrăgosti, dar totuși înșelatul încă există. Și din această cauză, e privit ca ceva distrugător, peste care cele mai multe cupluri nu pot trece.

Oamenii fericiți consideră înșelatul ca pe o formă de regăsire de sine

Oamenii fericiți consideră înșelatul ca pe o formă de regăsire de sine

Motivul pentru care oamenii fericiți în relația lor înșală ar putea fi descoperirea de sine. S-ar putea să nu aibă nimic de-a face cu partenerul lor sau cu relația. Iată un exemplu. O femeie avea o viață aparent perfectă, dar în realitate nu era deloc așa. În tinerețe nu a avut libertatea de a-și explora opțiunile sexuale, s-a căsătorit la vârsta de 20 de ani, a lucrat ani de zile pentru a-și întreține familia și într-un final, și-a dat seama că ceva îi lipsește. A avut o aventură cu un bărbat pe care nu l-ar fi considerat niciodată un posibil partener de viață, însă a vrut să vadă și altă opțiune.

Surse foto: IStock

Articolul urmator STUDIU: De ce sunt oamenii mai predispuși să-și înșele partenerul de viață în sezonul rece

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.