De ce spunem „până când moartea ne va despărți” la nuntă

De ce spunem „până când moartea ne va despărți” la nuntă

Lorena Teacă

Jurămintele de la nuntă sunt din ce în ce mai personalizate, cuplurile dorindu-și cu ardoare să rostească propriile cuvinte, declarații de dragoste, creionând creativitatea și unicitatea de care dispun.

Cu toate acestea, multe dintre cuplurile care se căsătoresc continuă să folosească vechile jurăminte tradiționale, pentru că acestea au oferit de multe ori cele mai frumoase amintiri din cadrul nunții.

O femeie și un bărbat în petale de trandafiri

Multe cupluri, indiferent cât de religioase sunt în viața de zi cu zi, rostesc cele mai emoționante și profunde cuvinte în fața altarului, pentru a simți cu adevărat legământul dintre ei. Astfel, „până când moartea ne va despărți” îi face pe îndrăgostiți să simtă un fior pe șina spinării, deoarece jură în fața lui Dumnezeu că nu se vor despărți până la moarte, indiferent câte probleme ar putea întâmpina pe parcursul vieții.

Aceste cuvinte pline de încărcătură emoțională sunt rostite în cadrul nunților religioase pentru a trage un semnal de alarmă mai ales asupra relațiilor moderne, care nu au nimic împotriva divorțului. În acest fel, cuplurile cununate în fața altarului care rostesc aceste cuvinte primesc ajutor divin pentru a nu ajunge la divorț.

Chiar dacă unele cupluri preferă să nu rostească acest jurământ cu exactitate, ideea principală se păstrează, doar că într-un alt mod. Jurământul făcut de absolut toate cuplurile este considerat un pact care poate fi distrus doar de moarte.

Un bărbat și o femeie care se privesc

Biblia afirmă faptul că „o femeie căsătorită este legată de soțul ei atât timp cât acesta este în viață, dar dacă soțul ei moare, ea este eliberată de tot ce o leagă de el”. Astfel, o femeie văduvă se poate recăsători după moarteA soțului, deoarece actul nu mai este considerat adulter.

Cu toate acestea, chiar și în ziua de astăzi, Biserica Catolică nu recunoaște divorțul, spunând că relațiile cu alți parteneri după divorț poate fi considerat adulter. Biserica Catolică se ghidează după următoarele cuvinte ale Creatorului: „Din acest motiv, un om va părăsi pe tatăl și pe mama sa și va fi unit cu nevasta lui, iar cei doi vor deveni un singur trup. Deci nu mai sunt doi, ci o singură carne. Prin urmare, ceea ce Dumnezeu a unit nu permiteți nimănui să despartă”, care creionează faptul că doar Dumnezeu poate despărți doi oameni.

Surse foto: iStock, Unsplash

Articolul urmator
Ai grijă să nu te desparți de Valentine's Day. Află de ce această zi e periculoasă pentru cupluri
Ai grijă să nu te desparți de Valentine's Day. Află de ce această zi e periculoasă pentru cupluri
Ce fel de nunta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de nunta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.