Nu Skin

Decalogul unei relații fericite. 10 lucruri pe care să le ceri întodeauna de la el

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

”A alege persoana potrivită din motivele potrivite la momentul potrivit este o formă de artă”, spunea celebrul psiholog Barton Goldsmith. Este greu să găsești bărbatul visurilor tale, care să se potrivească cu modelul de bărbat ideal pe care îl ai în minte. Nimeni nu este perfect, iar dacă mergi pe premisa că ”persoana potrivită” va apărea în viața ta la un moment dat printr-un miracol, te înșeli.

O relație fericită se contruiește în timp. Înveți să tolerezi și să accepți persoana de lângă tine cu bune și cu rele. O astfel de legătură înseamnă ani de conviețuire, sute de conversații și multe greșeli iertate. Deoarece comunicarea este unul dintre secretele unei relații reușite și armonioase, fiecare partener trebuie să știe cum să își facă cunoscut punctul de vedere, dar și dorințele.

cuplu in masina

Iată care sunt cele 10 lucruri pe care să le ceri întotdeauna de la el!

Lucrurile esențiale

Înainte de a porni împreună în această călătorie a vieții, este bine să afli dacă perechea ta împărtășește aceleași gânduri și planuri de viitor cu tine. Astfel, primele lucruri pe care trebuie să le ceri de la el este să îți răspundă la întrebări legate de familie, de viitorul vostru împreună, de copii, întrebări spirituale și religioase, bani, scopul vieții, și chiar și orientări politice. Fă o listă cu cele mai importante lucruri pe care dorești să le știi și întrebă-l.

Căsătorie

Dacă observi că menționează cuvântul ”căsătorie” încă de la primele întâlniri, acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă, mai ales dacă este rostit în afara discuțiilor voastre pe acest subiect. Majoritatea persoanelor care vor să se căsătorească fac cunoscut acest lucru încă de la primele întâlniri, chiar și involuntar. Intri într-o relație având în minte faptul că vrei să fii cu persoana respectivă, nu pentru a te căsători din cauza presiunii societății sau a familiei.

Fericire

Simțul umorului este un aspect esențial al unei relații fericite. A găsi pe cineva care te face să zâmbești chiar și în cele mai triste momente este un lucru destul de rar. Dacă ai găsit pe cineva care te face să râzi într-o zi proastă, păstrează-l. Umorul vă ajută să treceți mai ușor peste cele mai mari osbtacole ale vieții și vă face relația mult mai frumoasă.

Comunicare

Pe măsură ce relația avansează, calitatea devine mai importantă decât orice. Dacă nu poți avea o conversație cu partenerul tău, indiferent de circumstanțe, timpul petrecut împreună va fi unul foarte greu și problematic.

Bunătate

Principalele trăsături de caracter ale unui partener lângă care îți vei petrece restul vieții trebuie să fie bunătatea, onestitatea, generozitatea, integritatea și empatia. Dacă descoperi aceste trăsături la jumătatea ta, atunci păstreaz-o.

Control

Într-o relație, respectul este cu siguranță unul dintre secretele care vă ajută să faceți totul să funcționeze. Atracția fizică puternică vă poate permite să treceți mai ușor peste momentele tensionate, însă doar respectul vă va ajuta să aveți o relație armonioasă și pe termen lung.

cuplu la piscina

Calm

Atunci când întâlnești pe cineva, este tentant să îți lași pasiunea să îți ghideze acțiunile. Dacă vezi că nu se piede în fața ta, indiferent de situație și că este în stare să își controleze instinctele, atunci păstrează-l. Un bărbat care poate să își țină în frâu impulsurile este, cu siguranță, de păstrat.

Perfecțiune

Dacă nu găsești acel lucru pe care l-ai căutat la un bărbat până acum, atunci este mai bine să o lași baltă. Lipsa atracției, chimia proastă, neînțelegerea – orice ar fi, nu se va schimba. Este mai bine să eviți o relație dezastruoasă decât să forțezi lucrurile.

Să te accepte așa cum ești

Persoana dragă poate să te accepte așa cum ești sau... nu. Înainte de a lua decizia de a te schimba de dragul celui drag sau nu, amintește-ți că cine te iubește, te iubește așa cum ești. Dacă nu te poate accepta așa cum ești, cu siguranță există persoane care te-ar iubi la nebunie.

Compasiune și iubire

Îți poți da seama dacă are aceste trăsături prin modul în care interacționează cu ceilalți. Dacă familia este foarte importantă pentru el și îi ajută pe cei aflați la nevoie, atunci cu siguranță este genul de persoana care ar face orice pentru jumătatea sa și care te poate iubi și respecta așa cum ți-ai dorit mereu.

Așadar, poți să îți dai seama dacă vei avea o relație fericită cu cel drag prin verificarea acestor 10 lucruri. Un bărbat care o să te iubească toată viața trebuie să aibă neapărat aceste trăsături. Nu îți fie teamă să verifici aceste aspecte la persoana dragă, deoarece este mai bine să închei o relație nepotrivită de la început.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta