Din păcate, e inevitabil, tot vei ajunge să te măriți cu bărbatul greșit! Află de ce

Din păcate, e inevitabil, tot vei ajunge să te măriți cu bărbatul greșit! Află de ce

Ramona Jurubita

Lumea în care trăim este bazată tot mai mult pe idei preconcepute și pe stereotipuri care îi exclud din grupurile sociale pe cei care aleg să fie diferiți. Căsătoria este importantă, mai ales atunci când ea te împlinește și te face să simți că te-ai legat mai profund și pe viață de sufletul tău pereche. Dar ce se întâmplă atunci când te căsătorești doar pentru că ai un copil cu cineva și lumea te judecă pentru faptul că l-ai făcut înainte de nuntă? Multe cupluri fac acest pas doar din obligație, pentru că a apărut un copil în viața lor și se gândesc la binele lui, să nu cumva să râdă colegii de el la grădiniță că nu are părinții împreună.

Este greșit să te căsătorești cu cineva dacă nu simți că îl iubești și dacă nu îl cunoști suficient. Ține minte că fiul vostru nu va crește într-o familie armonioasă pentru că va simți tensiunile dintre voi și nefericirea la care v-ați condamnat doar ca să nu fiți judecați. Există multe alte motive pentru care oamenii aleg să își unească destinele în grabă și apoi constată că au ales persoanele greșite alături de care să își trăiască restul vieții.

Femeie care plânge cu verigheta în mânâ, după o ceartă cu soțul ei

Unele relații sunt construite pe minciuni și pe aparențe înșelătoare pentru că oamenii tind să pară ceea ce nu sunt atunci când cunosc un posibil partener ca să îl impresioneze și să îl cucerească. Acea persoană se îndrăgostește de ceva ce nu există și după ce intră într-o relație serioasă, realizează că se află lângă un om cu totul diferit față de cel pe care l-a cunoscut în prima parte a interacțiunii dintre ei. De multe ori este prea târziu pentru că sunt căsătoriți sau deja au copii și le este greu să se despartă ca să nu sufere și alte suflete implicate. Nu trebuie să te sperii de un divorț pentru că în zilele noastre a devenit ceva banal și psihologii ne încurajează să recurgem la un astfel de gest dacă nu ne simțim împliniți.

Citește și: Ce să faci când tu și partenerul tău de viață nu aveți absolut nimic în comun

Trebuie să ții cont de faptul că nimic nu îți garantează la început că relația ta va merge, chiar dacă simțiți chimia și înțelegerea dintre voi este una profundă. Pe parcurs s-ar putea să descoperiți lucruri care nu vă plac la partener și atunci ruptura este inevitabilă. Când nu te mai regăsești în omul de lângă tine, spui că l-ai ales greșit și că nu este pentru tine, dar încearcă să îți amintești ce v-a legat și vei realiza că la un moment dat el era tot ce aveai nevoie.

Ca să eviți o astfel de situație, trebuie să îți cunoști foarte bine iubitul înainte să luați decizia de a vă căsători și să te asiguri că acesta a fost sincer cu tine de la început ca să te convingi că nu se va schimba în timp, atunci când veți locui împreună și veți petrece mai multe momente în doi.

Dacă stai să analizezi bine ideea de potrivire, o să realizezi că nimeni nu este perfect pentru tine, fiindcă oamenii se diferențiază prin religie, educației, mediu cultural, opinii, frici și multe alte elemente. Oricărei persoane o să îi găsești un defect, ceva ce nu îți place și care o transformă în omul nepotrivit. Ai nevoie de toleranță ca să stabilești o legătură cu cineva și să accepți să ai o relație de durată cu cineva diferit.

Căsătoria este o loterie și nu poți ști de la început dacă o să meargă sau nu, dar când îți alegi numărul norocos trebuie să te asiguri că el este așa cum îți dorești. Ar fi tare plictisitor să scoatem foile pe masă și să facem calcule de compatibilitate la prima întâlnire.Mai bine ai grijă să comunici deschis cu bărbatul tău și să îi spui să nu îți ascundă nimic pentru că ar putea să te rănească și să te facă să pierzi totul, gândindu-te că te-ai măritat cu bărbatul greșit...

Decât să încerci să te asiguri că cineva este potrivit pentru tine sau nu, mai bine ai face următoarele lucruri ca relația voastră să funcționeze:

  • Ai grijă să nu oferi mult mai puțin decât primești – este normal ca partenerii să nu iubească la fel și ca unul să fie mai implicat, dar celălalt trebuie să arate că și el depune eforturi să mențină relația.
  • Susține-ți partenerul ca să își împlinească visele și obiectivele – sprijinul reciproc este esențial pentru o relație armonioasă.
  • Încearcă să îți înțelegi jumătatea atunci când greșește – orice om poate greși și merită iertat dacă recunoaște fapta și își cere scuze sincere.
  • Ascultați-vă unul pe celălalt – ascultarea este un element cheie în comunicarea dintre două persoane care vor să trăiască împreună.

Tineri căsătoriți care se bucură îmbrățișați de pasul pe care l-au făcut

Dacă ai grijă să nu lipsească echilibrul și înțelegerea din relația ta, poți avea o căsnicie fericită chiar și cu omul nepotrivit. Importante sunt elemente precum iubirea, grija, toleranța și completarea reciprocă, iar compatibilitatea nu trebuie să fie în proporție de 100%. Dacă aveți amândoi dorința de a rămâne împreună, este suficient să aveți doar câteva lucruri în comun și restul va veni de la sine.

Citește și: Îndrăgostește-te din nou de partenerul tău de viață - 8 sfaturi pentru relații plictisitoare

Surse articol: CluberGandestePozitivGanduridinierusalim

Surse foto: Istockphoto, Pexels

Articolul urmator
Ai grijă să nu te desparți de Valentine's Day. Află de ce această zi e periculoasă pentru cupluri
Ai grijă să nu te desparți de Valentine's Day. Află de ce această zi e periculoasă pentru cupluri
Alege-ți filmele preferate și află când vei ajunge să te căsătorești
Incepe quiz
Alege-ți filmele preferate și află când vei ajunge să te căsătorești

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - cuplu

    1. Importanța detaliilor în organizarea nunții tale de vis (74 vizite)