Dragostea în impas? Cum să rezolvi conflictele din cuplu cu blândețe și iubire sinceră

Dragostea în impas? Cum să rezolvi conflictele din cuplu cu blândețe și iubire sinceră

Redactor Divahair.ro

Este extrem de frustrant să simți că partenerul nu te ascultă. Multe cupluri fac greșeala de a încerca să vorbească unul peste altul în loc să vorbească unul cu celălalt în timpul unui conflict. Dar comunicarea reală și autentică nu se referă la cine poate țipa mai tare. Este vorba despre rezolvarea unei probleme, nu despre aprofundarea durerilor interioare și a frustrărilor cauzate de lipsa corectă a comunicării în doi. Astfel, cum gestionezi sănătos o ceartă cu iubitul sau soțul tău? Modul în care manageriezi un dezacord spune multe despre sentimentele tale față de partener. Iar acest fapt este total reciproc, iar câteodată, chiar inconștient.

1. Amintește-ți cât de mult îl iubești

Iubirea se învață, spun înțelepții budiști. De aceea, când apare tensiune între voi, iscată din diverse motive, adu-ți aminte că îl iubești. De altfel, mai ții minte ce ai simțit în clipa în care te-a cerut de soție sau când i-ai întâlnit privirea pentru prima dată? Detaliile vor face mereu diferența, chiar dacă adesea sunt insesizabile. Îți mai aduci aminte când ați cumpărat casa visurilor voastre sau când v-ați achiziționat verighetele din aur la pret avantajos? Detalii aici. Acestea au fost și sunt în continuare mici victorii realizate împreună, care vă definesc relația. Dacă împărțiți aceleași obiective, călătoria în doi va fi mai ușoară, iar iubirea va înflori.

cuplu la cina romantica

2. Nu țipa, ci învață să comunici asertiv

Comunicarea este piatra de temelie a unor relații sănătoase și de succes. Partenerii care comunică între ei construiesc în timp încrederea și respectul, cei doi stâlpi pe care se bazează dragostea. Aceștia înțeleg, fiecare, cum gândește și simte celălalt partener și știu pe ce pedale dureroase să nu apese. De aceea, vorbește fără teamă și cu curaj despre lucrurile care te deranjează sau anumite tabuuri aduse de voi din familie și copilărie. Faceți asta chiar și când nu sunteți de acord. Este adevărat că, atunci când lucrurile se încălzesc, unei firi colerice îi este dificil să-și păstreze calmul. Dar dacă vrei să rezolvi conflictul fără să-ți rănești partenerul, evită să țipi și să jignești. Pentru a rezolva problema, răspundeți împreună la următoarele întrebări:

  • Pe cine ești supărat?
  • De ce ești supărat?
  • Cum puteți rezolva conflictul?
  • Cum puteți preveni această problemă să apară din nou?

3. Învață să asculți

Puterea de a asculta se învață în timp, dar este la fel de importantă ca vorbirea. Îi arăți respect omului drag atunci când ești atentă la ce are de zis. Chiar dacă nu ești de acord cu ce ți se reproșează sau ai o altă perspectivă despre o anumită situație, rămâi calmă și ascultă fără judecată opinia lui. Menține contactul vizual în timp ce vorbiți și elimină distragerile (precum televizorul, radioul sau telefonul).

4. Alege momentul potrivit pentru a-ți arăta nemulțumirea

Dacă ai o problemă pe care dorești să o lămurești cu soțul tău, este important să alegi momentul potrivit pentru a o scoate în față. Rezolvarea conflictelor se va desfășura fără probleme dacă soțul tău este alert și într-o dispoziție bună. În schimb, aducerea în discuție a unui subiect intens atunci când sunteți amândoi obosiți, stresați sau tensionați din cauza altor lucruri n-ar face decât să creeze frecușuri și divergențe inutile.

5. Fii atentă la tonul pe care îl ai

Ți-ai urmărit vreodată tonul vocii, mai ales în situații tensionate? Chiar dacă ești sinceră și spui adevărul, s-ar putea ca modul în care o faci să deranjeze și să adâncească conflictul. De aceea, dacă vrei să rezolvi disputa fără să-ți rănești partenerul, evită să folosești sarcasm sau tonuri înjositoare.

În concluzie, fii atentă la tine, apoi ai grijă la relația de cuplu. Într-adevăr, este o muncă de echipă, dar tu dai tonul.

Sursă foto: Pexels.com

Articolul urmator
Sfatul specialistului: cele 7 fraze care dăunează grav relației de cuplu
Sfatul specialistului: cele 7 fraze care dăunează grav relației de cuplu
Ce cuplu din filme sunteti?
Incepe quiz
Ce cuplu din filme sunteti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.