Femeile dorm mai bine lângă un câine decât lângă un bărbat, spun cercetătorii

Femeile dorm mai bine lângă un câine decât lângă un bărbat, spun cercetătorii

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Un nou studiu iese în întâmpinarea unui lucru pe care, în subconștient, îl cam știam toate: pentru femei, somnul alături de un câine este mult mai liniștit și mai odihnitor decât acela alături de un bărbat sau de o pisică. Motivul? Cei doi din urmă sunt răi, lipsiți de considerație și de empatie și întrerup somnul în repetate rânduri.

Femeie care doarme linistit cu un caine in pat

Vrei să îți iei un câine dar EL nu te lasă? Ai, din variate și binecuvântate motive, insomnii? Deși dormi 8 ore pe noapte te trezești obosită? Răspunsul e unul singur, stă în 4 lăbuțe, dă din coadă de fericire de fiecare dată când te vede, îți umple viața de momente de neuitat și, potrivit unor cercetări recente, te ajută ca nimeni altul să ai un somn calm și mai mult decât odihnitor.
Christy L. Hoffman - doctor și profesor la Departamentul de comportament, ecologie și conservare a animalelor de la Colegiul Canisius din Buffalo, New York – și echipa sa de cercetători au studiat efectul animalelor de companie asupra somnului omului. La studiu au luat parte 962 femei din Statele Unite. 55% dintre acestea își împart patul cu cel puțin un câine și 31% din ele își împart patul cu cel puțin o pisică. De asemenea, 57% din cele 962 participante la studiu își împart patul și cu un partener uman.

Concluziile studiului? Femeile care dorm alături de un câine au raportat un somn mai bun, mai odihnitor. De asemenea, potrivit declarațiilor lor, câinii au fost mai puțin perturbatori decât partenerii lor umani, oferindu-le sentimente mai puternice de confort și siguranță.

Participantele la studiu au declarat că pisicile care dorm în pat cu ele sunt la fel de perturbatoare ca bărbații, oferindu-le sentimente mai slabe de confort și securitate atât decât câinii cât și partenerii umani.
Astfel, proprietarele de câini s-au culcat și s-au trezit mai devreme decât cele care au doar pisici.
Cu toate acestea, Hoffman a declarat că nu va opri cercetările aici, deci trebuie să ne așteptăm, pe viitor, la concluzii mai detaliate legate de acest aspect.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Un bărbat i-a cerut proaspetei lui soții divorțul pentru că aceasta nu a vrut să-și petreacă noaptea nunții împreună
Un bărbat i-a cerut proaspetei lui soții divorțul pentru că aceasta nu a vrut să-și petreacă noaptea nunții împreună
Cat de fericit este iubitul tau langa tine?
Incepe quiz
Cat de fericit este iubitul tau langa tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (27)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.