Gelozie dusă la extrem în cuplu: aceste mărturisiri te vor șoca!

Gelozie dusă la extrem în cuplu: aceste mărturisiri te vor șoca!

Redactor Alexa Galgau

Trăim într-o eră în care putem să luăm legătura unii cu alții instant, oricând ne poftește inima. În plus, rețelele de socializare ne deschid mereu noi oportunități de a cunoaște diverși oameni și de a schimba vorbe mărunte cu străini, dar toate aceste avantaje aparente ale tehnologiei moderne vin cu un preț destul de ridicat, pe care îl conștientizăm târziu sau deloc: suntem tot mai fragili în relațiile noastre din viața de zi cu zi.

Deoarece ne „împrietenim” atât de ușor cu oricine, devenim mai superficiali și mereu în căutare de ceva nou. Într-o relație modernă, tentațiile vin din atât de multe direcții, mai ales din online, încât multe persoane, mai ales femei, se simt tot mai nesigure de fidelitatea celui de alături. De aceea, gelozia în cuplu este o problemă atât de frecventă, încât aproape că ni se pare firească. Află de AICI cum Facebook poate să fie una dintre principalele cauze ale geloziei!

Îți prezentăm în continuare câteva mărturii ale unor femei care au fost copleșite de gelozie și au făcut orice pentru a-și verifica iubiții sau foștii!

Gelozia în cuplu: otravă pentru suflet și pentru relație

1. „Mă despărțisem de marea mea dragoste de aproximativ un an, dar încă mai aveam parola lui de e-mail și îi mai verificam mesajele din când în când. Am continuat să fac asta până am dat de un mesaj care m-a lecuit. Noua lui prietenă era în vacanță la mare și i-a trimis o fotografie cu ea topless. Tot atunci am aflat și că el păstrase numele de alint pe care îl folosisem în relația noastră, doar că acum îl folosea cu ea...” (Clara, 30 de ani)

2. „Mi-am trimis conversațiile pe care le avea pe WhatsApp cu tipa cu care bănuiam eu că mă înșela. Nu durează mai mult de un minut să faci asta, dar trebuie să fii foarte atentă și să ștergi toate urmele! Tot ce trebuie să faci este să intri pe conversația pe care a avut-o cu cea cu care bănuiești că ar vorbi mai mult/e decât ar fi cazul. În bara de sus, unde este și poza duduii respective, în partea dreaptă o să observi că sunt trei puncte. Apeși pe ele și selectezi More, apoi E-mail chat, introduci adresa ta de e-mail și apeși cu încredere, determinare și fără regrete butonul Send. Ai foarte mare grijă! Fiindcă e-mailul se trimite de pe adresa lui, trebuie să ai grijă să intri în contul lui de Yahoo, Gmail etc., la Sent (Mesaje trimise), și să ștergi mesajul pe care tocmai ți l-ai trimis.” (Anca, 25 de ani)

3. „La câteva luni după ce ne-am despărțit, mi-am făcut un cont fals de Facebook. Nu, nu pentru a-mi spiona fostul iubit, ci femeia cu care m-a înșelat! După o bună perioadă în care am adăugat prieteni comuni și like-uri care să îmi ateste veridicitatea, am făcut pasul cel mare și am adăugat-o în lista de prieteni. Am aflat că relația lor se derula de ceva mai mult timp decât credeam.” (Crina, 25 de ani)

4. „Am căutat în agenda telefonului lui și am luat numere de telefon ale unor tipe. Apoi, le-am salvat în telefonul meu, pentru a le vedea poza de la Whatsapp. Dau Print Screen mesajelor și conversațiilor de pe Facebook/Whatsapp și mi le trimit pe Facebook, iar apoi am grijă să șterg probele din galeria lui. Fac pe Facebook un grup de Interests, unde îl bag doar de pe EL, unde se vede toată activitatea (cu cine s-a împrietenit, cui a dat like).” (Ingrid, 28 de ani)

5. „Când eram studentă, o colegă îi făcea ochi dulci iubitului meu, coleg și el cu noi. A culminat în anul patru, cu atingeri cu subînțeles, așa că... Trebuia să predăm niște lucrări pentru a intra în examenul final la o materie. Lucrările trebuiau predate la bibliotecă. Lucrarea ei a dispărut misterios... Nu a putut da examenul și a rămas cu restanță. Și nici licența nu a putut să o susțină, evident. Cel puțin nu în sesiunea din vară.” (Gabriela, 28 de ani)

6. "Gelozia scoate tot ce este mai rău dintr-un om, dar te și ajută să descoperi dacă ai talent de detectiv. Eu am dezvoltat de-a lungul timpului o pasiune pentru anchetele pe Facebook. Nu mă uitam pe profilul lui, ci pe cele ale prietenilor lui, în special atunci când știam că au ieșit împreună. Chiar începusem să îl mint că unul dintre ei îmi dă mereu informații și că știu tot ce face. Enervată de gelozia mea, am vrut să simtă și el același lucru. Mi-am inventat o întâlnire romantică și un pretendent. A fost suficient să pun o imagine cu un buchet de trandafiri și o stare de îndrăgostită pe Facebook. Recunosc, m-am simțit bine să arunc mingea geloziei în terenul lui." (Valentina, 28 de ani)

Gelozia în cuplu poate să fie o adevărată tortură pentru persoana care se lasă cuprinsă de acest sentiment nociv. Numai cineva care a trecut prin aceste chinuri poate să înțeleagă ce înseamnă să nu poți fi niciodată liniștit din cauza geloziei și, mai rău, să descoperi că aveai totuși motive întemeiate să te simți astfel.

Descoperă și câteva metode să scapi de gelozie când iubitul tău se uită la alte femei (pentru că, vrei, nu vrei, acest lucru se va întâmpla până la urmă)!

Articolul urmator
7 trucuri care te vor ajuta să treci peste despărțirea de „sufletul pereche”
7 trucuri care te vor ajuta să treci peste despărțirea de „sufletul pereche”
Ce tip de cuplu formati?
Incepe quiz
Ce tip de cuplu formati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.