Greșeala pe care o fac femeile când vor ca un bărbat să devină implicat

Greșeala pe care o fac femeile când vor ca un bărbat să devină implicat

Redactor Divahair.ro

Majoritatea femeilor au un scop clar în aminte atunci când încep să se vadă cu un bărbat și când își doresc o relație serioasă cu acesta: să se căsătorească. Este de înțeles, la un moment dat, orice femeie își dorește acest lucru. Totuși, de cele mai multe ori, apar multe neînțelegeri, dar și bariere de comunicare ce duc la despărțire.

Deși dăm vina pe persoana iubită pentru faptul că relația nu a funcționat, se pare că și noi avem partea noastră de vină. Multe femei fac o anumită greșeală care îl determină pe cel drag să nu mai fie la fel de implicat. Ești curioasă despre ce este vorba? Află mai jos!

 femeie care isi tine fata in palme

Ce greșeală comit femeile în relația de cuplu

Pentru a înțelege mai bine această greșeală, îți vom oferi drept exemplu două situații. În prima situație, să zicem că te întâlnești cu un bărbat care nu este tocmai potrivit pentru tine, dar care îți este fidel. În această relație, există multe semne de întrebare și de aceea ai nevoie de timp pentru a vedea cum va decurge. 

Încă de la primele întâlniri, acest bărbat îți spune clar că vrea o relație serioasă. Tu, pe de altă parte, îi spui că nu ești 100% pregătită pentru asta. El îți spune că este de acord să vă mai întâlniți câteva luni, până te hotărăști dacă el este persoana potrivită sau nu.

Lucrurile decurg bine timp de câteva luni, după care acesta începe să se schimbe. Începe să te întrebe când ai de gând să îi oferi un răspuns, dacă este ceva la el care nu îți place și îți mai spune că toți prietenii lui au iubite atente, care țin cu adevărat la perechea lor. De asemenea, îți mai spune (direct sau indirect) că vrea ca relația voastră să fie oficială, să faceți lucruri pe care orice cuplu normal le face. Toate aceste discuții se transformă în certuri constante. În final, decizi să îi faci pe plac și să faceți relația oficială. Deși totul decurge bine o perioadă, acesta îți aruncă bomba: vrea să vă căsătoriți.

Ei bine, asta chiar este o problemă pentru tine, deoarece pentru căsătorie chiar nu ești pregătită. Acest bărbat încă nu are cariera pusă la punct și mai sunt câteva lucruri de care nu ești sigură și despre care crezi că vă pot încurca relația. În interiorul tău, știi că nu poți să faci asta, însă nici nu vrei să te desparți de el.

Deși acceptă decizia ta pe moment, se poate vedea că este devastat de această veste. Cu toate acestea, rămâne cu tine. Atunci când treceți prin fața unui magazin cu rochii de mireasă, îl vezi că se întristează. Când vede bebeluși în cărucioare, i se pune un nod în gât. De asemenea, vorbește mereu despre toți prietenii lui care s-au căsătorit și care se bucură de viața de părinți.

 cuplu la mare

Văzându-l în acest hal, izbucnești și îi spui că te-ai săturat să îl vezi cum se pedepsește. El începe să plângă și îți amintește câte lucruri a făcut pentru tine și pentru relația voastră. Acum începi să te simți vinovată și să te întrebi ce a fost în capul tău de ai rămas într-o astfel de relație. Dacă te-ai regăsit în acest scenariu, află că majoritatea femeilor au o astfel de abordare. Totuși, mai există un scenariu.

Să spunem că ești cu un alt tip. Acest bărbat este exact genul care ar putea să te facă fericită și cu care să îți petreci tot restul vieții. Deși este atrăgător, are și el defectele lui, exact ca primul bărbat. Încă de la primele întâlniri, acest bărbat îți spune că el vrea o relație serioasă, eventual o căsătorie, și că nu vrea să își piardă timpul.

Deși ești complet luată prin surprindere și speriată, continui să te vezi cu el. Niciodată nu îți spune să faci anumite lucruri și chiar tu îi sugerezi să faceți relația oficială. Din moment ce nu simți nicio presiune din partea lui și știi că și el își dorește acest lucru, te simți confortabil ca toată lumea să știe despre voi.

În acest moment, iubitul tău îți spune că acceptă, dar îți mai zice că vrea să se căsătorească în 6 luni. Dacă nu vrei acest lucru, atunci nu va fi de acord să faceți relația oficială. Dacă tu nu îi poți garanta să vei merge la altar în jumătate de an, atunci nu îți poate garanta că va rămâne cu tine.

Ești de acord și nu îl iei în serios, cu atât mai puțin în legătură cu cele 6 luni. După doar o lună, ajungi acasă și găsești un bilețel de la el în care îți spune că nu mai vrea să fie cu o femeie care nu își dorește o relație serioasă. Panicată, te duci la el și îl rogi să vă căsătoriți. Nu vrei să îl pierzi și simți că este vina ta că s-a ajuns într-o astfel de situație. În acest moment, el are toată puterea în relație. Vezi care sunt diferențele în cele două situații? Dacă nu, îți vom spune noi!

 barbat care se gandeste

1. Al doilea bărbat ți-a spus de la început ce își dorește, pe când primul te-a așteptat chiar dacă era clar că nu vei dori niciodată o relație serioasă cu el. Acum, poți spune că al doilea bărbat este nesimțit sau ai putea să îi folosești metoda în relația viitoare.

2. Al doilea bărbat era dispus să te părăsească dacă nu obținea ce își dorea, pe când primul nu. Căsătoria trebuie să fie ceva ce își doresc ambii parteneri, nu doar unul. Dacă persoana cu care ești nu dă doi bani pe tot ce îi oferi, nu încerca să o forțezi. În caz contrar, totul va duce doar la resentimente, așa cum a pățit primul bărbat. Cu al doilea, pe de altă parte, ți-ai dat seama că nu vrei să îl pierzi și că de fapt îți dorești și tu să te căsătorești cu el.

3. Al doilea bărbat a făcut să pară că a fost ideea ta de a continua relația atunci când a plecat, pe când primul a clarificat că este ideea lui să vă căsătoriți. La sfârșitul relației cu al doilea bărbat, ai fi făcut orice ca să te măriți cu el. Cu primul, pe de altă parte, nu te-ai fi măritat nici pentru un milion de dolari!

4. Al doilea bărbat nu a vrut să te facă să te simți vinovată, pe când primul da. Sentimentul de vinovăție este teribil și te îndepărtează de persoana dragă.

În concluzie, căsătoria trebuie abordată ca o afacere. Este mai bine să existe un „contract” de la început, decât să manipulezi pe cineva să semneze ceva ce nu își dorește. Sentimentul de vinovăție, plânsul și încercarea de a cuceri un bărbat nu vor funcționa niciodată. Dacă te vrea cu adevărat, îți va spune de la început acest lucru. Dacă nu, atunci ar fi mai bine să pleci.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
Ce vor barbatii de la tine?
Incepe quiz
Ce vor barbatii de la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (19)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.