Ignoră-l și te va căuta: secretul prin care atragi orice bărbat

Ignoră-l și te va căuta: secretul prin care atragi orice bărbat

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Bărbații au, uneori, un mod de a acționa de parcă nu le-ar dori pe femei în preajma lor. Încercă să-i ignori și vezi ce se întâmplă... Îți place un tip și vrei să-l faci să i se aprindă călcâiele după tine? Nu e chiar atât de complicat. Nu de puține ori, drumul către inima lui nu trece prin stomac, cum se spune, ci prin... orgoliul său. Cea mai bună modalitate de a-i atrage atenția unui tip și de a-l face să te implore el să-l bagi în seamă este aceea de a-l ignora.

Cuplu care flirteaza

Sunteți un cuplu de curând format și n-ai vrea să strici totul fiind prea „lipicioasă”. Îți dorești ca lucrurile să meargă bine între voi, dar te temi că s-ar putea să-l pierzi. Sau formați de mult timp un cuplu și acum traversați o perioadă mai grea: el a devenit mai distant și ai impresia că nu îl mai interesezi. Simți că se îndepărtează și nu știi cum să te descurci în situația asta. Sau poate...

Majoritatea femeilor reacționează într-o manieră excesivă atunci când simt că sunt pe cale să-și piardă partenerul. Ele își vor spori acțiunile stupide prin care încearcă să-l atragă, să-l țină lângă ele, se agață ca scaiul de el. Tu să nu faci așa. Există alte modalități de a-l atrage și a-l (re)câștiga, chiar și atunci când crezi că totul e pierdut. Pentru astfel de situații, apelează la remediul secret numit ignorare.

Inspiră profund și ai răbdare!

Iată o capcană în care cad multe femei: își mărturisesc sentimentele prea repede. Asta îi sperie, de obicei, pe bărbați. Lor le ia mai mult timp să-și înțeleagă sentimentele și, mai ales, să și le exprime. Or, dacă îi arăți prea brusc sau exagerat ceea ce simți, riști să o ia la fugă. E adevărat, când vine vorba despre sentimente, este greu să te controlezi. S-ar putea întâmpla chiar să te trezești făcând lucruri pe care te-ai jurat să nu le faci niciodată.
Să-l ignori pentru a-l atrage spre tine este, într-adevăr, atât de dificil. Strategia trebuie pusă în practică începând cu propria persoană – trebuie să-ți impui să reziști să-l ții departe de tine; apoi, hotărăște cum vei acționa. Iată câteva sfaturi pentru ca misiunea ta să aibă mai multe șanse de reușită.

1. Scoate la iveală „vânătorul” din el

Chiar dacă nu-ți vine a crede, bărbații iubesc vânătoarea. Poate fi vorba despre o reminiscență instinctuală, dar nimic nu le place mai mult decât să alerge după ceea ce-și doresc și nu este chiar ușor de prins. Dacă îl ignori pe tipul pe care îl placi și îl faci să simtă că nu te-ar putea avea, îi vei stârni instinctul de vânător și te va dori și mai tare. Pare o copilărie, dar, în ochii lor, o fată care se lasă prea ușor cucerită, care nu reprezintă o provocare, nu este prea atractivă. Or, dacă nu te faci... vânat, nu ești atrăgătoare. Provoacă-l! Ignoră-l! Asta îl va înnebuni, îl va pune pe jar. Și-l va face să încerce să te vâneze cu orice preț.

2. Fii de necucerit!

Băieților le place să se simtă puternici și de succes. De aceea, dacă, oricât de mult l-ai plăcea, îl poți face pe tip să creadă că ești de necucerit, asta îi va stârni orgoliul: îl va provoca să-și încerce forța de seducție, să-și impună voința. Ignorându-l în continuare, îl faci să se simtă uimit și derutat. Și îl va impulsiona să se străduiască și mai mult. Cum este dornic să dețină mereu controlul, faptul că, indiferent de cât de greu încearcă el, tu rămâi de neclintit și nu-l bagi deloc în seamă, literalmente, îl scoate din minți. Nu-ți face griji că va renunța și va pleca dacă vei continua să-l ignori. Nu, orgoliul lui nu-i permite așa o lașitate. E ca un pariu cu sine însuși, îl va face să continue lupta, să încerce și mai mult să câștige.Totuși, jocul acesta de-a șoarecele și pisica nu trebuie să dureze foarte mult; doar până când te convingi că ai reușit să-l interesezi, să-l faci să te placă.

3. Fă-l să te creadă cu adevărat specială

De obicei, când fetelor le place un tip, ele nu prea știu ce să facă. Încearcă tot ce pot pentru a-i atrage atenția: se străduiesc să se afle cât mai des în preajma lui, cât mai aproape de el, îi zâmbesc, flirtează cu el, îi sorb cu nesaț fiecare cuvânt, râd în hohote la glumele lui. Practic, îl fac să se simtă grozav, superspecial.

Dacă se întâmplă să îți placă un tip obișnuit ca fetele să stea grămadă pe el și să se agite să-i prindă măcar privirea, nu face la fel. Tu trebuie să te detașezi de restul fetelor, să-i atragi atenția tocmai prin faptul că nu-i acorzi nicio atenție. Să-l faci să priceapă că farmecele lui te lasă rece... asta e ceva foarte neobișnuit pentru un așa cuceritor. O astfel de fată sigur îl va atrage tot mai mult. Nebăgându-l în seamă, va deveni tot mai confuz. Fetele pe care nu le dorește se agață de el, iar cea pe care o place nu vrea să aibă nimic de-a face cu el. Aceasta îl va conduce la concluzia că ești o fată deosebită, că ai ceva special, numai al tău. Și îl va face să dorească și mai mult să te cucerească.

4. Fă-l să vrea să-ți atragă atenția cu orice preț

Femeie care ignora un barbat

Să fim sincere: băieții își doresc atenție și admirație. Dacă însă te prefaci că nu-ți pasă câtuși de puțin de el, îl vei face să lucreze în plus pentru a-ți capta atenția. Va căuta el să-ți fie cât mai des în preajmă, să-ți afle preferințele, gusturile – muzicale, culinare, literare etc. – și să le împărtășească. Din... întâmplare, va avea două bilete la concertul trupei tale favorite, care, ce să vezi, e și favorita lui, sau la filmul tău preferat, de pildă. Îți va chestiona prietenele care este tipul tău ideal de bărbat și va încerca să-ți demonstreze că exact așa este el. Cu cât îl ignori mai mult, cu atât mai obsedat va deveni. Iar când, în sfârșit, îl vei băga în seamă, va fi prea târziu pentru el, va fi atât de prins, încât nu-și va mai putea imagina cum ar fi viața lui fără tine.

5. Stârnește-i gelozia

O altă modalitate eficientă de a te preface că nu-ți pasă de băiatul care, de fapt, te interesează este aceea de a-l face gelos. Fă-l să creadă că placi pe altcineva. Dacă mergeți împreună la o petrecere, nu ezita să flirtezi, să râzi, să glumești și să dansezi cu alți tipi. Fă-l să înțeleagă că și alții te plac și că te poți distra foarte bine și fără el. Asta îl va îngrijora și îl va ambiționa să-ți recâștige interesul. Făcându-l gelos pe prietenul tău, el îți va acorda mai multă atenție ca oricând, de teamă să nu i te răpească vreun rival, se va strădui să-ți facă tot felul de surprize plăcute, va deveni mai tandru, mai atent. Și, în final, îl vei împinge să recunoască faptul că ține la tine mai mult decât și-a imaginat. Și, ca urmare, îți va da atenția pe care o meriți, va fi mult mai implicat în relație. Dar ai grijă să nu mergi prea departe, amintește-ți că scopul tău este acela de a-i provoca gelozia, nu de a-l scoate cu totul din viața ta!

6. Nu-i răspunde imediat la telefon sau la mesaje

În general, ești foarte fericită când te sună sau când primești un mesaj de la iubitul tău, nu-i așa? Și simți imboldul de a-i răspunde imediat. N-o face, mai așteaptă puțin! Cât ar trebui să dureze așteptarea? Între o oră și... o zi, în funcție de situație. Cu siguranță, va simți lipsa unui răspuns din partea ta ca pe ceva cu totul nou și neplăcut. Dacă deodată începi să-l lași să aștepte, va începe să se neliniștească. Procedând așa mai mult timp, probabil că se va întreba de ce te-ai schimbat și de ce îi acorzi mai puțină atenție. Și asta îl va aduce la tine. Te va căuta, va încerca să te vadă cu orice preț. Astfel, vei deschide calea spre o mai mare apropiere între voi, dar și spre reflecție, iar relația voastră va căpăta o nouă turnură, va fi mai apropiată, mai caldă. Totul e ca tu să reziști tentației de a-l contacta imediat.

7. Învață-l să nu-ți facă mizerii

Dacă ești într-o relație de dragoste cu un tip care nu îți acordă suficientă atenție sau căruia îi umblă ochii după altele, fă-l să simtă și el ceea ce simți tu. Singura modalitate de a îmblânzi un tip care nu pare a fi deranjat de supărările pe care ți le provoacă este aceea de a-i răni orgoliul, de a-l face să vadă cum e să i se întoarcă spatele. Încetează să-i mai cânți în strună și începe să-l bagi în seamă tot mai puțin. În același timp, fă ceva schimbări în privința aspectului tău – schimbă-ți coafura, culoarea părului, îmbracă-te cât mai sexy și altele asemenea –, care să-ți atragă complimentele celor din jur și pe el să-l surprindă plăcut și să-l facă să se simtă mândru că ești iubita lui. Tocmai într-un asemenea moment, arată-i cât de rău poate fi când cineva îți ignoră sentimentele – ignoră-l total. Îngrijorat că nu ai nicio problemă să-i spui la revedere definitiv, va pricepe că a greșit, va înțelege ce însemni tu cu adevărat pentru el și va căuta împăcarea. Iar pe viitor va ține cont de felul în care se comportă cu tine, tratându-te așa cum se cuvine. Pentru a-l păstra, totuși, în perioada de criză, fă-l să creadă că orice fată va fi gata să renunțe la un băiat ca el dacă va continua să se poarte la fel.

8. Ignoră-l, ca să păstrezi pacea

Uneori trebuie să ignori un tip ca să-l aduci pe linia de plutire. Sunt mulți bărbați cărora le place să forțeze limitele răbdării iubitei lor, mai ales atunci când au chef de o mică dramă. Dacă ai o relație cu un tip care periodic face lucruri ce te scot din sărite, singura modalitate de a-i face față este să-i ignori total comportamentul. La fel ca în cazul copiilor mici – care, dacă nu le mai iei în seamă reaua purtare, în cele din urmă se potolesc –, văzând că nu reușește să te mai stârnească, va renunța și el să te mai supere. Dacă, pentru că ai învațat să-l ignori, îl faci să înțeleagă faptul că nu mai are preț în ochii tăi, mai mult ca probabil că nu va mai face ceea ce te enervează. Și poate, doar poate, că veți descoperi pacea în relația voastră.

Așadar, ignorarea unui bărbat este, de cele mai multe ori, un instrument puternic pentru a-i atrage atenția, pentru a-i păstra atenția sau pentru a-l face să renunțe la comportamentul său rău. Deși băieții bravează pretinzând că nu le pasă de fete, încearcă numai să-l ignori pe cel care te interesează... Ceea ce vei afla – și va înțelege și el – este faptul că are nevoie de tine mai mult decât ar fi dispus să recunoască.  

Surse foto: iStock

Articolul urmator
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
Cat de mult atragi barbatii?
Incepe quiz
Cat de mult atragi barbatii?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (123)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.