Îndrăgostește-te din nou de partenerul tău de viață - 8 sfaturi pentru relații plictisitoare

Îndrăgostește-te din nou de partenerul tău de viață - 8 sfaturi pentru relații plictisitoare

Alida Enache

Un adevăr trist și universal: fiecare relație va ajunge în acel punct în care entuziasmul unei noi iubiri va dispărea și lucrurile vor deveni puțin... ei bine, plictisitoare. Știm cu toții că acei fluturași agitați din stomac se potolesc la un moment dat și că monotonia va acapara relația într-un mod sau altul după ceva timp. Din păcate, nici organismul și nici creierul uman nu au capacitatea de a menține acel sentiment minunat la nesfârșit și într-o bună zi ne-am putea trezi deconectate complet de partenerii noștri. Cu siguranță că nimenu nu își dorește acest lucru!

Ei bine, chiar dacă relația a ajuns în acest punct, asta nu înseamnă că lucrurile nu se pot schimba sau că ar trebui să te desparți de partenerul tău. Există anumite trucuri care te pot ajuta să reaprinzi flacără iubirii și a pasiunii în relația ta pentru a te putea bucura din nou de acei fiori minunați ai iubirii. Află din rândurile de mai jos cum te poți îndrăgosti din nou de partenerul tău de viață!

Imagine cu un bărbat și o femeie care râd împreună

8 sfaturi pentru relații plictisitoare

  1. Fă ceva pentru a-ți surprinde plăcut partenerul. Poți încerca îl surprinzi plăcut pe partenerul tău planificând ceva cu adevărat neașteptat. De exemplu, îi poți rezolva tu anumite sarcini în acele zile în care este foarte ocupat sau îi poți pregăti un prânz delicios cu care să-l dai pe spate. Făcând astfel de lucruri îi reamintești creierului tău că această persoană este foarte importantă pentru tine. Plus că atunci când îi vei vedea reacția, te-ai putea îndrăgosti din nou de zâmbetul său.
  2. Petreceți timp departe unul de celălalt. Deși poate părea puțin ciudat, un lucru foarte benefic în cazul unei relații monotone este ca cei doi parteneri să se înstrăineze puțin pentru a putea reaprinde flacăra iubirii. Încearcă să îi oferi partenerului tău timp și spațiu pentru a i se face dor de tine, în timp ce îți oferi și ție puțin răgaz. De asemenea, te poate ajuta și pe tine să petreci timp în propria-ți companie, să te reconectezi cu tine și să-ți găsești noi pasiuni. Asta l-ar putea face pe partenerul tău să te privească cu alți ochi, ca pe o nouă persoană.
  3. Întrebă-te care sunt nevoile și dorințele sale. Uneori, atunci când te simți deconectată de partenerul tău, problema nu este neapărat lipsa pasiunii, ci mai degrabă prezența resentimentelor. Ia-ți câteva minute pentru a analiza situația prin care trece acesta la momentul actual și pentru a putea determina care sunt necesitățile și dorințele sale. Îi este foame? Este epuizat? Are nevoie de o îmbrățișare sau de o vorbă bună? Tu ești singură care îi poate oferi toate aceste lucruri atunci când viața sa devine mai dificilă.
  4. Fii prezentă. Chiar dacă locuiești cu partenerul tău, asta nu înseamnă că petreceți timp de calitate împreună. Probabil că în majoritatea timpului sunteți ocupați și nu vă oferiți atenție unul altuia. Acest obicei vă poate distruge relația și tocmai de aceea ar trebui să învățați să fiți prezenți atunci când petreceți timp împreună. Poți încerca să vorbești într-un mod diferit cu partenerul tău, să te deschizi mai mult față de el sau să îl asculți activ atunci când îți vorbește. Comunicarea eficientă este cheia succesului în toate!
  5. Distrați-vă împreună. Cercetările arată că acele cupluri care râd mult împreună au relații fericite și de lungă durată. Este foarte important ca tu și partenerul tău să vă simțiți în largul vostru unul lângă celălalt. Dacă simți că relația ta a devenit monotonă, ai putea încerca să-i reamintești partenerului tău de acele vremuri în care vă distrați pe cinste împreună. Spune-i câteva dintre glumele voastre vechi sau caută o metodă prin care să-l amuzi și să-l faci să mai uite de stresul de zi cu zi.
  6. Oprește-te din ceea ce faci și observă-l. Atunci când ai de-a face cu rutina zilnică, ceea ce te-ar putea ajuta cu adevărat este să te oprești din ceea ce faci și pur și simplu să îl observi pe partenerul tău. Da, îl vezi în fiecare zi, dar chiar îl vezi cu adevărat? Acordă-i mai multă atenție, vezi ceea ce face, cum face, află ce-l bucură și ce-l întristează. Nu uita să-i complimentezi atât aspectul fizic, cât și capacitățile pe care acesta le are. Se va simți dorit și apreciat și te va face și pe tine să te simți la fel.
  7. Planificați-vă o seară specială în fiecare săptămână. Fără copii, fără discuții interminabile despre locurile voastre de muncă, fără responsabilități și fără stres. Doar voi doi. Atât. Încearcă să-ți surprinzi partenerul în fiecare săptămână cu o seară romantică sau cu diverse activități amuzante. Stabiliți împreună o zi specială în care veți uita de toate și vă veți preocupa doar unul de celălalt. Gândește-te la toate acele lucruri pe care ți-ai dorit întotdeauna să le faci și vezi dacă partenerul tău este de acord cu ele.
  8. Enumeră toate acele moduri prin care partenerul tău îți face viața mai bună. Ia-ți 15 minute pentru a nota toate acele lucruri pe care partenerul tău le face și care îți fac viața mai bună. Gândește-te cum s-a schimbat viața ta de când ești împreună cu el. Poți încerca să-i enumeri atuurile și toate acele lucruri mici care te fac fericită în legătură cu el. Asta te va determina să-l apreciezi mult mai mult și să prețuiești timpul petrecut cu acesta.

Acestea au fost cele 8 trucuri prin care ai putea readuce pasiunea în relația ta. Tu ce crezi? Ai încercat vreodată să te reîndrăgostești de partenerul tău?

Citește și: Cum să faci o persoană să te iubească din nou

Surse articol: WomenshealthmagAconsciousrethink, Yourtango

Surse foto: iStock

Articolul urmator
6 răni emoționale pe care bărbații le duc cu ei în relații dacă n-au fost iubiți în copilărie
6 răni emoționale pe care bărbații le duc cu ei în relații dacă n-au fost iubiți în copilărie
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.