Înșelatul este o alegere, pentru că nu ai răni niciodată cu bună știință pe cineva pe care îl iubești

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Înșelatul nu ar trebui să existe atunci când două persoane trăiesc o poveste sinceră de dragoste. Dacă ai trădat pe cineva drag, atunci pur și simplu te minți singur în privința sentimentelor tale. Știai că trădarea este un semn că iubirea lipsește în relația ta?

Nu există loc de așa ceva dacă este iubire adevărată. Este greu de accceptat, dar cât se poate de adevărat. O legătură amoroasă puternică se bazeză pe comunicare, onestitate, loialitate, respect și dedicare. Dacă ești îndrăgostit, nu te vei gândi niciodată la o altă persoană. Partenerul tău este ALESUL și nu ai nevoie de nimeni altcineva - înșelatul este precum o otravă care ucide orice relație.

un barbat priveste suparat intr-o parte, in timp ce este asezat pe o banca alaturi de o femeie care priveste trista in jos si are in mana un buchet cu flori

Infidelitatea îi poate sfâșia sufletul unui om, îi distruge încrederea în sine și îl poate face să nu mai creadă niciodată în iubire. Atunci când înșeli pe cineva care te adoră și care ar face orice pentru tine, atunci vei produce răni adânci în sufletul acestuia, care cu greu se vor mai vindeca.

Dacă ai experimentat și tu astfel de momente, atunci cu siguranță înțelegi că acea durere este cât se poate de reală. Este similară cu o lovitură în piept, ce îți taie răsuflarea și îți sfâșie inima. Îl face pe acel om să se întrebe constant ce a greșit și cum a fost posibil așa ceva. Dacă te regăsești într-o astfel de situație, trebuie să știi că acea persoană nu te-a iubit, iar tu nu ești de vină pentru nimic.

Citește și: Soțul meu m-a înșelat 4 ani cu prietena mea cea mai bună. Am zis că mor, dar l-am primit înapoi

Respectul, pilonul de bază într-o relație

El este de vină pentru infidelitatea sa, așa că nu te mai măcina în gânduri. Oamenii care trădează nu sunt pregătiți pentru un angajament de lungă durată. Ei nu își respectă partenerii și nu iau în considerare seriozitatea acestui rol. Dacă o persoană te iubește cu adevărat, îi va fi greu până și să își imagineze cum ar fi să înșele. Nu va suporta gândul că te poate face să suferi.

o femeie isi tine mana in dreptul fruntii si are ochii inchisi, iar in fundal se afla un barbat

Înșelatul demonstrează o lipsă de respect față de partener și duce la despărțire, în cele mai multe dintre cazuri. O persoană care înșală nu știe ce este respectul, nu cunoaște însemnătatea acestui cuvânt. Faptul că reziști tentației de a da curs pasiunii alături de altcineva înseamnă că îl apreciezi pe cel de lângă tine.

Onestitatea și respectul sunt principalii piloni într-o relație sănătoasă. Și, indiferent dacă ai suferit decepții în dragoste, nu înceta niciodată să crezi în iubire. Faptul că te-a înșelat nu are legătură cu tine sau cu demnitatea ta. Ești o persoană frumoasă, inteligentă și specială, care nu merită să sufere. Nu îți pierde încrederea în tine doar pentru că cineva te-a tratat într-un anumit fel, ești mai presus de asta.

Surse articol: Cluber / Betterhelp / Heysigmund

Surse foto: IStock

Articolul urmator Cum să nu mai iubești pe cineva care nu te iubește

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (15)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.