Învață să descifrezi limbajul trupului în dragoste!

Învață să descifrezi limbajul trupului în dragoste!

Redactor Alexa Galgau

Limbajul trupului exprimă deseori mai mult decât cuvintele. De fapt, dacă am învăța să citim acest limbaj involuntar al fiecărui om, nu am mai putea fi mințiți niciodată, pentru că nimeni nu poate să își controleze perfect gesturile și mimica, darămite privirea, care este o oglindă către suflet.

Limbajul trupului este primul care trădează iubire, pentru că vorbe poate oricine să rostească, dar numai dacă le simte le și poate exprima cu trupul. De aceea, te invităm să înveți să descifrezi limbajul trupului în dragoste, pentru a ști când cineva flirtează cu tine, când s-a îndrăgostit de tine și, cel mai important, când te iubește!

Limbajul trupului în dragoste: ce semnale să urmărești

Limbajul trupului în dragoste: flirtul

Femeile și bărbații se manifestă diferit când flirtează. De cele mai multe ori, prin limbajul trupului, se dau de gol fără să își dea seama. Astfel, în cazul femeilor, există următoarele semne ale flirtului, de care cele mai multe nici nu sunt conștiente:

 • când sunt atrase de cineva de sex opus, femeile țin gura întredeschisă și își ling sau își mușcă ușor buza inferioară. Buzele se măresc ușor când crește nivelul de estrogen în organism, acesta fiind un indicator al fertilității;

 • femeile își ating buzele sau gâtul când flirtează, indicând zonele erogene;

 • dacă unei femei îi freamătă nările când vorbește cu un bărbat, acest lucru înseamnă că flirtează, pentru că intră în joc instictul de a „evalua” mirosul potențialului partener, care reprezintă putere în natură;

 • pentru a-și arăta disponibilitatea, o femeie își va ține brațele deschise către potențialul partener și picioarele încrucișate, piciorul de deasupra fiind îndreptat spre bărbat;

 • una dintre cele mai frecvente mișcări de flirt ale unei femei este învârtirea unei șuvițe de păr în jurul degetului arătător.

În cazul bărbaților, aceștia se dau de gol când flirtează dacă fac următoarele gesturi involuntare:

 • pieptul este scos în față și picioarele sunt depărtate, iar mâinile sunt puse pe șolduri, pentru a atrage atenția asupra zonei pelvine, cu scopul de a da impresia de putere;

 • un bărbat care flirtează se va apleca involuntar spre femeie, arătând că doar ea îl interesează;

 • e posibil să existe și gesturi mărunte, cum ar fi: să își atingă mai mult fața sau cravata, tricoul ori gulerul, să își treacă degetele prin păr etc.

 • când se uită în ochii unei potențiale partenere, un bărbat care flirtează va menține contactul vizual mai mult de 2-3 secunde. Totodată, el va privi mult mai intens buzele potențialei partenere (poate de aceea există și instinctul femeii de a le mușca atunci când flirtează).

Află și cum să citești limbajul trupului la bărbați!

Limbajul trupului în dragoste: semne ale îndrăgostirii

De la flirt până la îndrăgostire este o distanță destul de mică, însă în această etapă lucrurile devin mult mai serioase și de obicei pun bazele unei relații. 

Iată care sunt semnele că o persoană, fie ea bărbat sau femeie, este îndrăgostită:

 • reducerea spațiului personal: persoana îndrăgostită va avea tendința de a se așeza cât mai aproape de partener, semn că se simte mult mai confortabil alături de acesta;

 • zâmbitul frecvent: când ești îndrăgostită, te vei surprinde zâmbind foarte des la persoana dragă;

 • atingeri frecvente: flirtul presupune atingeri destul de scurte, dar semnificative, în vreme ce „îndrăgosteala” include atingeri mai lungi și profitarea de orice ocazie pentru a intra în contact fizic cu persoana dragă. Îmbrățișările, atingerile de consolare, luatul de după mijloc într-o mișcare de protecție, atingerea părului celeilalte persoane - toate sunt semne ale îndrăgostirii;

 • imitarea gesturilor celeilalte persoane: acesta este probabil cel mai frecvent semn că o persoană este îndrăgostită. Tendința este de a repeta în oglindă gesturile celuilalt. Astfel, dacă stai într-o anumită poziție și cealaltă persoană o imită, este clar că se simte foarte apropiată de tine. Acesta este doar un exemplu, așa că fii atentă la aceste gesturi de imitare.

Limbajul trupului în dragoste: semne ale iubirii profunde

Iubirea profundă nu poate fi cuprinsă în simple cuvinte, însă este cât se poate de evidentă dacă urmărești limbajul trupului și acțiunile cuiva.

Iată câteva semne clare ale iubirii profunde, dezvăluite de limbajul trupului:

 • când se uită în ochii tăi, i se dilată pupilele - acest reflex nu poate fi controlat de nimeni și este un semn clar că persoana în cauză are sentimente profunde;
 • bărbații își exprimă adesea iubirea prin sex, nu prin cuvinte, așa că fii atentă la el când faceți dragoste. De fapt, tocmai aceasta este diferența majoră: faceți sex sau faceți dragoste? Când un bărbat iubește, va dori să aibă contact vizual în timpul actului și sărutările vor fi mult mai intense. De altfel, întregul act va fi mult mai intim și vă va apropia mult.
 • o persoană care iubește va simți nevoia de mult contact fizic prin care să își exprime afecțiunea. Nu este vorba numai despre contact intim, ci și de îmbrățișări, ținut de mână, mângăiat părul, atingerea feței, sărutări etc.
 • când iubești, vocea ta este mult mai duioasă, chiar fără să îți dai seama. Atât bărbații cât și femeile fac acest lucru în mod involuntar.

Limbajul trupului este cel mai sincer în dragoste, pentru că, spre deosebire de cuvinte, nu poate fi manipulat, ci arată exact ce simțim. Dacă înveți să îl citești, vei avea numai de câștigat!

Tu știi să descifrezi un zâmbet fals? Iată care sunt semnele pe care trebuie să le urmărești!

Articolul urmator
Confesiuni reale și înduioșătoare de la femei: Cum și-au dat seama că partenerul lor le iubește cu adevărat
Confesiuni reale și înduioșătoare de la femei: Cum și-au dat seama că partenerul lor le iubește cu adevărat
Ce spune limbajul tău corporal despre tine?
Incepe quiz
Ce spune limbajul tău corporal despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.