Iubirea adevărată există? De ce îți este atât de greu să crezi că cineva chiar te poate iubi cu adevărat!

Cristina Gherghina

Dragostea este probabil cea mai frumoasă creație din univers, dar, în același timp, dragostea poate fi percepută ca un blestem teribil care îți poate face inima să simtă durerea la cel mai înalt nivel. Spune-mi tu, om cu suflet bun, după atâtea dezamăgiri și lacrimi vărsate, mai ai tăria de a crede că există cineva acolo care este capabil să te iubească cu adevărat? 

Poate îți este greu să crezi, dar dragostea adevărată chiar există. Trebuie doar să deschizi bine ochii, să lași în urmă rănile trecutului și să te lași învăluit de magia iubirii. 

Poate că nu ar trebui să îți pierzi speranța că cineva, la un moment dat, te va putea iubi cu adevărat! Odată ce vei începe să crezi în dragoste adevărată, ea te va primi în brațele sale și nu îți va mai da drumul niciodată!

Citește despre cele 8 caracteristici ale dragostei adevărate, pe care le-am scris în Galeria Foto și vei înțelege ce înseamnă iubirea adevărată!

Iubirea adevărată nu are nimic de-a face cu gelozia sau cu posesivitatea

Iubirea adevărată nu are nimic de-a face cu gelozia sau cu posesivitatea

Dragostea adevărată presupune să pui altă persoană înainte ta și a nevoilor tale, iar acest lucru nu ar trebui să fie o decizie conștientă, ci ar trebui să se întâmple în mod natural. 

În dragoste nu există loc pentru gelozie, posesivitate, egoism sau obsesia de a deține controlul. Nevoia de a controla o altă persoană se datorează stime de sine scăzute și nesiguranței. 

Dragostea adevărată înseamnă libertate. Un partener care te iubește cu adevărat nu te va obliga niciodată să renunți la prietenii tăi, să schimbi felul în care arăți sau să nu te mai vezi cu familia. Acesta este un semn distinctiv al unui partener posesiv, cu o obsesie incontrolabilă de a deține controlul. 

Gelozia și posesivitatea sunt două emoții negative care nu trebuie să facă parte din ecuația dragostei. Rețeta dragostei adevărate și a fericirii pe termen lung este o combinație între încredere și libertate.

Iubirea este, în principiu, absența fricii, deoarece frica este centrată în jurul nevoilor individuale, iar acestea dau naștere posesivității și geloziei.

Dragostea adevărată înseamnă să poți accepta o persoană pentru cine este și ceea ce este

Dragostea adevărată înseamnă să poți accepta o persoană pentru cine este și ceea ce este

Un om care iubește cu adevărat nu va căuta niciodată să schimbe pe cineva, ci îl va accepta exact așa cum este el. 

Nu este nimic în neregulă dacă îți dorești să arăți bine pentru partenerul tău pentru a-l impresiona, dacă îți dorești o promovare la locul de muncă sau dacă vrei să ajuți un membru al familie. Partenerul tău ar trebui să fie mândru de tot ceea ce faci și este perfect normal să vrei să trezești sentimente de apreciere și mândrie în sufletul iubitului tău.

Atunci când o persoană încearcă să te schimbe, atât din punct de vedere fizic, cât comportamental, nu putem vorbi despre dragoste, ci despre mania controlului.

Când vorbim despre acceptarea unei persoane pentru cine este ea, vorbim, de fapt, despre empatie, o trăsătură care este fundamentală în toate relațiile umane, dar când vine vorba de dragoste, aceasta capătă o importanță aparte.

A accepta pe cineva pentru cine este înseamnă a recunoaște dreptul acelei persoane de a fi unice. Simțul individualității nu ar trebui niciodată contracarat.

O persoană care te iubește cu adevărat va înțelege că ai tot dreptul din lume să ai propriile gânduri, emoții și păreri. Partenerul tău nu ar trebui să se simtă amenințat de acest lucru sau să-l facă să se simtă nesigur sau gelos.

Diferența dintre necesitate și dorință

Diferența dintre necesitate și dorință

Este foarte ușor să confunzi necesitatea cu dorința. Dacă vrei să fii cu partenerul tău 24/7, vorbim despre o nevoie personală sau despre o dorință?

A avea nevoie de cine este total diferit față de a dori să fii cu cineva. În cazul primei situații, vorbim despre o emoție negativă bazată pe frică și nesiguranță care poate duce la un comportament posesiv și sufocant pe măsură ce tendințele distructive cresc.

În studiul economiei, o necesitate este descrisă ca fiind esențială pentru supraviețuire, în timp ce dorința este se bazează pe ceva mult mai profund. Însă, dacă iubitul tău îți spune că are nevoie de tine, cuvintele sale nu trebuie să aibă neapărat o conotație negativă.  Probabil încearcă să îți demonstreze cât de mult te vrea și cât de importantă ești pentru el.

Cu alte cuvinte, nevoile sunt de obicei fiziologice, în timp ce dorințele sunt strâns legate de sentimente și emoții. 

Faptele transmit mai multe lucruri decât cuvintele

Faptele transmit mai multe lucruri decât cuvintele

Dragostea este despre ceea ce spui, dar, de cele mai multe ori, cuvintele pot fi înșelătoare. Sigur te-ai aflat, la un moment dat, într-o situație în care un bărbat ți-a promis un anumit lucru, dar nu s-a ținut de cuvânt. Cel mai probabil nu a fost niciodată lângă tine atunci când ai avut nevoie de el, nu ți-a inspirat încredere și te-a dezamăgit de fiecare dată, iar într-un final ai înțeles că una zice și alta face.

Iubirea necesită atenție și efort și trebuie să "hrănită" pentru a crește.  Acțiunile, fie ele mari sau simple, reprezintă mortarul care pune cărămizile laolaltă și construiește ceva solid și de durată.

A fi îndrăgostit este un mod de viață și implică punerea dorințelor și nevoilor altcuiva înaintea ta. Este vorba de a le avea seta ca priorități, nu de a le lua ca atare. Dragostea poate implica gesturi mărețe pentru că să fim serioși, cine nu s-ar bucura de o vacanță surpriză sau poate o mașină nouă. 

Dar, în esența ei, dragostea este despre gesturile mici, acele gesturi care îți demonstrează că persoana din fața ta are sentimentel reale pentru tine. Dragostea poate însemna să ții o ușă deschisă sau să gătești mâncarea preferată a partenerului tău. Dragostea poate lua diverse forme, așa că nu există un ghid al acțiunilor care denotă acest sentiment. Pur și simplu, știi că este vorba de dragoste adevărată atunci când o simți și o vezi în acțiunile partenerului tău.

Surse foto: Istock

Articolul urmator De ce a doua dragoste este cea adevarata

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.