Legenda peridotului, piatra lunii august. Ce inele de logodnă poți găsi la prețuri accesibile

Legenda peridotului, piatra lunii august. Ce inele de logodnă poți găsi la prețuri accesibile

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Peridotul este piatra lunii august, dar și piatra care celebrează al 16-lea an de căsnicie. Această nestemată are o lungă istorie scrisă, piatra fiind descoperită încă din anul 1500 î.Hr. Principala sursă a peridotului era zona Mării Roșii, Egipt, unde era folosit pentru decorarea talismanelor. Locuitorii Egiptului erau obligați să caute această piatră și să o doneze faraonului. Povestea spune că pietrele erau localizate noaptea, deoarece străluceau doar la lumina lunii. Locurile erau marcate, iar a doua zi începea căutarea.

Peridotul este piatra națională a Egiptului, iar în Egiptul Antic se numea „nestemata soarelui”. Tocmai de aceea, în zilele noastre a rămas cunoscut ca piatra lunii august, deoarece strălucirea acesteia este asociată cu soarele puternic al acestei perioade. Unii istorici bijutieri sunt de părere că și Cleopatra purta astfel de pietre în accesoriile pe care le avea. Cu o asemenea legendă bogată, nu ai cum să nu îndrăgești această piatră!

Nuanța peridotului seamănă foarte mult cu culoarea anului 2017, greenery, iar în acest sezon orice mireasă modernă poate străluci cu nestemata lunii august. Această piatră are o culoare fresh, de vară, vibrantă, care poate pune în evidență orice nuanță a ochilor. Alte legende spun că peridotul este piatra fericirii, care are puterea de a uni suflete pe viață și de a crește dragostea dintre parteneri. Cu atât de multe calități, nici nu e de mirare că majoritatea mireselor aleg această piatră pentru inelul de logodnă. Dacă deja ți-am stârnit interesul, mai jos vei afla care sunt cele mai apreciate modele de inele de logodnă cu peridot, pe care le poți găsi pe e-ring.ro, acum la cele mai accesibile prețuri.

Ce inele de logodnă poți găsi la prețuri accesibile

Pentru femeile tradiționaliste și creative

inel cu peridot

Inel logodnă L142APD,

www.e-ring.ro,

1.960 de lei

inel cu peridot

Inel logodnă L52APD,

www.e-ring.ro,

2.020 de lei

Dacă ești o femeie creativă, dar care pune accent și pe tradiții, atunci te sfătuiesc să alegi un inel de logodnă cu peridot oval, care să fie pus în evidență neapărat de diamante rotunde. Poți opta pentru o bandă simplă sau, din contră, pentru o bandă cu nestemate. Inelul de logodnă trebuie ales în funcție de verighetă doar dacă vei alege să porți cele două bijuterii împreună. Dacă acesta va fi păstrat mai mult ca o amintire dragă, atunci poți alege un model sofisticat, care poate fi purtat ca bijuterie în orice moment al zilei.

Deoarece e-ring.ro este unul dintre puținele magazine certificate de bijuterii, vei fi sigură că cea mai frumoasă amintire a ta va fi păstrată toată viață și chiar transmisă ca moștenire generațiilor viitoare. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, pietrele prețioase sunt clasificate, evaluate și studiate dar în condiții de laborator. Gemologii cu experiență în domeniu folosesc metode științifice, cunoștințele și experiența acumulată în mulți ani de zile pentru a certifica piatra prețioasă și pentru a evita greșelile. Astfel, bijuteria ta are cel mai bun raport calitate-preț, dar și o dovadă a calității, atestată de cei mai buni experți.

Pentru femeile romantice si conservatoare

inel cu peridot

Inel logodnă L31APD,

www.e-ring.ro,

1.670 de lei

inel cu peridot

Inel logodnă L91APD,

www.e-ring.ro,

2.020 de lei

Peridotul rotund, a cărui frumusețe este subliniată de diamante, se potrivește de minune femeii romantice și conservatoare, care ține foarte mult la valorile familiei. Forma pietrei înseamnă unitate, perfecțiune și iubire, și de aceea poate fi alegerea ideală în cazul unei femei pentru care căsătoria este sfântă, iar familia se află pe primul loc. În funcție de preferințe, poți opta pentru un inel side stone, halo sau cu trei pietre (three stone).

Pentru femeile încrezătoare în forțele proprii și independente

inel cu peridot

Inel logodnă L35APD,

www.e-ring.ro,

1.920 de lei

inel cu peridot emerald

Inel logodnă L54APD,

www.e-ring.ro,

2.120 de lei

Inelele de logodnă cu peridot emerald sunt unele dintre cele mai apreciate inele cu acest tip de piatră. În această formă, peridotul seamănă extrem de mult cu smaraldul, nestemata femeilor puternice, așa cum a fost și regina Cleopatra a Egiptului, care purta astfel de pietre prețioase la bijuteriile preferate. Un astfel de inel de logodnă poate fi alegerea unei viitoare soții cu un caracter puternic, independent, dar pentru care iubirea este un dar divin și prețios. Inelul cu trei pietre reprezintă familia, pe cei doi soți și copilul, pe când modelul halo reprezintă unitatea familiei, dar și legătura puternică de iubire.

Pentru romanticele incurabile

inel cu peridot heart

Inel de logodnă L07APD,

www.e-ring.ro,

2.420 de lei

inel cu peridot heart

Inel de logodnă L145APD,

www.e-ring.ro,

1.660 de lei

Lasă-te inspirată de legenda peridotului și alege cele mai în tendințe inele de logodnă ale lunii august la prețuri accesibile. Pentru alte modele, vizitează e-ring.ro!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.