Lipsa de încredere a soției mele m-a făcut să o înșel

Lipsa de încredere a soției mele m-a făcut să o înșel

Ramona Jurubita

Se spune că încrederea este mai importantă decât iubirea într-o relație, pentru că nimic nu rezistă furtunilor vieții dacă partenerii nu au încredere unul în celălalt. Degeaba iubești nebunește pe cineva dacă nu ai încredere în el și îi faci scene de gelozie la fiecare pas, pentru că se poate sătura de situație și poate pleca de lângă tine. Iubirea nu va fi suficient de puternică să îl țină lângă tine dacă nu îi va plăcea comportamentul tău care denotă lipsă de încredere. Gelozia este cel mai de temut dușman al cuplurilor și multe s-au destrămat din această cauză.

Iată gândurile unui bărbat care și-a înșelat soția după ce s-a săturat ca ea să îl acuze pe nedrept de o faptă pe care nu o comisese:

Soția își suspectează soțul că a înșelat-o, iar el se simte vinovat

„Eu și soția mea am avut o căsătorie aranjată și nu am avut prea mult timp la dispoziție pentru a ne cunoaște înainte de nuntă. Știam doar că soția mea este o femeie blândă care vorbește calm și cu multă emoție în privire, ceea ce m-a și atras la ea. Am fost fericiți împreună la început pentru că eu vedeam doar părțile ei bune și nimic nu tulbura armonia dintre noi.
Problemele noastre au început când soția mea a văzut că sunt un om introvertit și că dedic foarte mult timp din viața mea treburilor de la serviciu, fără a mă implica în prea multe activități cu ea.

Nu am avut relații serioase înainte de căsătorie și chiar nu știam că trebuie să comunic mai mult cu ea ca să aibă încredere în mine. A început atunci să își facă tot felul de gânduri și să se întrebe de ce nu prea vin acasă și stau mai mult la birou.
Este perfect normal ca partenerul să se intereseze de starea ta, să te întrebe ce mai faci și pe unde ești, dar devine deranjant când mesajele de la el sunt insistente și primite în momente total nepotrivite. Ea îmi scria zeci de mesaje când mă aflam în timpul unui proiect important și îmi întrerupea fluxul gândirii, nu mă lăsa să mă concentrez la ce aveam de făcut și dacă nu îi răspundeam, adopta un limbaj agresiv și se supăra foarte tare.

Nu mă gândisem deloc că soția mea ar putea fi așa geloasă și atunci am realizat că nu o întrebasem deloc despre trecutul ei și despre relațiile anterioare, fiindcă nu simțisem interes pentru acest subiect. Am hotărât să o iau de o parte și să stăm de vorbă deschis despre tot ce se întâmplă. Atunci ea a recunoscut că nu are deloc încredere în mine și chiar mi-a spus că este sigură că am înșelat-o. M-am simțit extrem de deranjat la acel moment pentru că știam că nu am făcut absolut nimic deplasat și i-am fost fidel din prima secundă, chiar dacă ne-am căsătorit fără să fim îndrăgostiți.

Pentru că m-am simțit jignit de spusele soției mele, am hotărât să plec și am trântit ușile casei noastre ca să mă descarc, dar nu a fost suficient. Am mers într-un bar ca să îmi înec tristețea în aburii alcoolului și în acel moment mi-am pierdut luciditatea pentru câteva minute. Eram atât de nervos încât nu mi-a păsat ce făceam și când am văzut o femeie singură la o altă masă, am mers direct la ea să bem împreună. Furia pe care o simțeam în toți porii m-a împins spre femeia aceea atrăgătoare și câteva clipe au fost suficiente să o conving să mergem împreună la ea acasă.

Mi-am înșelat soția și în momentul în care am realizat am plecat rapid și mi-am cerut scuze în fața femeii de la bar. Mă simțeam extrem de vinovat și nu știam cum să îi spun celei care mă aștepta acasă ce s-a întâmplat. Am ajuns să mă urăsc pentru ce făcusem și în același timp, o consideram pe ea vinovată că a fost extrem de geloasă și m-a împins să fac acel gest de neiertat.”

Probabil acest bărbat nu și-ar fi înșelat niciodată soția dacă ea nu ar fi insistat cu neîncrederea și dacă nu l-ar fi acuzat pe nedrept, dar nimic nu scuză gestul lui. Este limpede că au greșit amândoi pentru că nu au comunicat, dar au și greșeli separate. Ea trebuia să îi acorde mai mult spațiu și să nu îl învinovățească de anumite fapte fără dovezi, iar el trebuia să fie mai prezent în relație, dar din păcate, nu a știut să echilibreze balanța între serviciu și familie. Cert este că acum îi va fi mult mai greu să capete încrederea celei care aștepta de la el doar dovezi de iubire și a primit în schimb ceva ce nu și-ar dori nicio soție.

Un lucru este cert: Nu este bine să îl înșeli sau să îl pedepsești pe cel care nu are încredere în tine, dar nici nu este în regulă să îi permiți să te aducă în pragul disperării cu gelozia exagerată. Comunicarea este salvarea unei relații care nu se bazează pe încredere, iar discuțiile deschise pot construi ceva durabil între parteneri.

Citește și: Cum sa scapi de gelozie inainte ca relatia sa se destrame

Surse articol: TimesofindiaDivorcemagRelate

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Cum repari o căsnicie dezbinată de infidelitate, conform sfaturilor părintelui Vasile Ioana
Cum repari o căsnicie dezbinată de infidelitate, conform sfaturilor părintelui Vasile Ioana
Cat de multa incredere au barbatii in tine?
Incepe quiz
Cat de multa incredere au barbatii in tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.