Lucruri pe care numai oamenii casătoriți le pot înțelege

Lucruri pe care numai oamenii casătoriți le pot înțelege

Ramona Jurubita

Încă din copilărie ne facem proiecții despre viitor și ne imaginăm cum va fi viața de cuplu, cum va arăta cel cu care ne vom căsători, cum va fi nunta și cum vom trăi fericiță până la adânci bătrâneți. Ceea ce nu știm este faptul că anumite sentimente pot fi înțelese doar în momentul în care sunt trăite și că până ce visele vor deveni parte din prezent, tot ce avem este imaginația. De multe ori, realitatea nu corespunde cu aspirațiile noastre, poate fi mai bună sau mai rea, în funcție de norocul fiecăruia.

Căsătoriți care trec împreună prin momente grele

Sursa foto: Youtube

După căsătorie, oamenii își schimbă anumite percepții și uneori constată că au avut o părere greșită despre anumite aspecte ale vieții de cuplu.
Probabil ai avut relații serioase în trecut și crezi că știi cum este să îți împarți viața cu cineva, dar totul se poate schimba în momentul în care spui cel mai important „da”.

Iată o listă cu lucrurile pe care numai oamenii căsătoriți le pot înțelege:

 1. Poți iubi pe cineva mai mult decât orice pe lume și în același timp, să simți că te enervează foarte tare
  Conviețuirea cu o persoană de sex opus te poate face să îi cunoști defectele foarte bine și să simți că nu mai suporți anumite lucruri pe care le face. Această situație va fi rezolvată cu răbdare și prin intermediul comunicării, mai ales dacă ești conștient cât de mult înseamnă acel om pentru tine. Toleranța este esențială atunci când apar situații de neînțelegere între partenerii care se iubesc.
 2. Cu cât veți trece peste mai multe lucruri împreună, cu atât va crește prietenia voastră
  Un cuplu nu se bazează doar pe iubire pentru că prietenia trebuie să fie piatra de temelie a unei relații. Se spune că nu poți iubi pe cineva dacă nu sunteți mai întâi prieteni pentru că iubirea se naște pe parcurs și nu va rezista dacă nu sunteți apropiați, nu vă cunoașteți bine și nu vă susțineți în momente grele. Iubirea care nu are la bază o prietenie este doar o pasiune trecătoare, iar partenerii nu vor depăși încercările vieții dacă sunt legați doar de o atracție fizică.
 3. Căsătoria înseamnă mai mult decât sex
  Un cuplu atinge o altă etapă a relației în momentul în care femeia și bărbatul decid să își unească destinele, iar acesta este momentul în care partenerii își dau seama că trebuie să își dedice viața unul altuia și să se susțină indiferent de situație. Este adevărat că relațiile intime pot apropia oamenii, dar legătura puternică dintre cei căsătoriți trebuie să fie dată de respect și încredere. Puteți face multe activități împreună care vă vor apropia mai tare, iar sexul trebuie doar să întrețină armonia relației.Parteneri căsătoriți care au activități distractive împreunăCitește și: Idei de activități ultradistractive în cuplu
 4. Să ai un singur partener nu mai pare așa plictisitor ca înainte
  Dacă în tinerețe toți vrem să experimentăm și să avem cât mai mulți parteneri ca să ne dăm seama care este cel care ni se potrivește, la maturitate lucrurile se schimbă și realizăm că nu este nimic mai frumos decât să avem un suflet pereche. Sentimentul de a aparține cuiva cu toată ființa este cea mai intensă trăire a unui om și se poate simți doar după căsătorie, în momentul în care decizi să te dăruiești unei singure persoane pentru tot restul vieții.
 5. Uneori vei avea îndoieli
  Într-o relație nu este totul roz în fiecare zi și apar momente în care te poți îndepărta de partener, doar că nu trebuie să lași acele clipe să îți influențeze deciziile. Se poate întâmpla să îți pierzi încrederea în jumătatea ta, dar cel mai bine este să discuți deschis cu ea ca să înțelegeți amândoi ce s-a întâmplat de fapt.
 6. Uneori o să preferi să ai liniște, decât să ai dreptate
  Dacă în timpul unor discuții mai aprinse vei constata că nu poți schimba părerea partenerului sau că ceea ce crezi tu îl rănește, cu siguranță vei ceda și vei lăsa lucrurile să se așeze de la sine. Într-o căsnicie mulți aleg să lase de la ei și să se modeleze după gusturile celuilalt pentru a nu se produce rupturi, dar trebuie să ai grijă să nu devii o persoană fără personalitate doar de dragul partenerului. Renunță să susții că ai dreptate doar dacă îl poți răni pe celălalt prea tare.
 7. Ușa de la baie va rămâne mereu deschisă
  Dacă în trecut intimitatea era o regulă care nu putea fi încălcată, o să vezi după căsătorie că nu o să ai nicio reținere față de soțul sau soția ta. Va veni timpul când veți folosi baia fără să mai închideți ușa pentru că vă simțiți jenați unul de celălalt.
 8. Contează să ai și alți prieteni căsătoriți
  Nu degeaba se spune că nașii trebuie să fie mai în vârstă ca să aibă câțiva ani de căsătorie în momentul în care cunună pe altcineva. Ei devin sfătuitorii proaspeților căsătoriți și trebuie să aibă experiența unei relații durabile ca să îi poată ajuta pe cei la început de drum să ia deciziile corecte. Pe lângă nași, este bine să aveți și alți prieteni căsătoriți ca să aveți cu cine discuta despre eventualele probleme de cuplu.Cupluri căsătorite care iau masa împreună
 9. Banii la comun pot fi și o binecuvântare, dar și un blestem
  De multe ori căsătoriții se ceartă din cauza banilor insuficienți sau pentru că unul dintre parteneri cheltuie mai mult decât celălalt. Poate deveni frustrant ca tu să câștigi mai mult, iar partenerul care are un venit mai mic să cumpere și cu partea ta de bani. Dar trebuie să conștientizați că odată puse veniturile la comun, nu mai există „partea mea” și „partea ta”, iar căsătoriții trebuie să învețe să dozeze banii în mod responsabil.
 10. Uneori vei avea nevoie de spațiu
  Pentru ca o relație să meargă așa cum trebuie, partenerii au nevoie și de momente de singurătate în care să aibă timp să reflecteze la ce își doresc cu adevărat pentru ei și pentru relația în care se află. Uneori, aceste episoade de distanțare pot fi reprezentate de mici clipe de răsfâț, precum un masaj, o tunsoare la salon sau de activități diferite care vă atrag. S-ar putea ca ție să îți placă dansul și partenerul tău să fie mai atras de teatru, iar specialiștii recomandă să nu renunțați la pasiunile voastre doar pentru că nu îi plac și celuilalt.

Poate nu vei înțelege situațiile menționate mai sus dacă nu ai făcut deja marele pas și nu ai spus „da” în fața ofițerului de stare civilă sau în fața preotului. O să vezi în timp dacă sunt lucruri adevărate sau nu și dacă se va schimba viața ta după căsătorie, pentru că fiecare om trăiește în felulul lui și nu există un tipar anume pentru fiecare cuplu.

Citește și: Cum să ai parte de o căsătorie cosmică

Surse articol: HuffpostHindustantimesRochester

Sursa foto principală: Youtube 

Articolul urmator
10 momente critice care o fac pe o femeie să îl părăsească pe bărbatul pe care îl iubește
10 momente critice care o fac pe o femeie să îl părăsească pe bărbatul pe care îl iubește
Cât de ușor cred bărbații că te pot seduce?
Incepe quiz
Cât de ușor cred bărbații că te pot seduce?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.