Lucruri pe care să nu le spui niciodată soacrei

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Relația cu soacra poate fi destul de complicată însă, de cele mai multe ori, trebuie să lași de la tine și să îți păstrezi cumpătul în preajma acestei femei. Deoarece băieții sunt, de obicei, mai apropiați de mamele lor, aprobarea pe care ți-o va da ea, dar și relația pe care o veți întreține, vor cântări extrem de mult și îi vor influența comportamentul persoanei iubite.

Ca să păstrezi o relație bună cu soacra, trebuie să ții cont și de alte aspecte, așa cum sunt respectul și atitudinea față de ea. Nu uita că atitudinea pe care cei din jur o au față de noi este o reflexie a propriului nostru comportament, iar de cele mai multe ori acest lucru este valabil și în relația cu soacra. Pentru a avea o relație bună cu ea, trebuie să fii foarte atentă la ce faci, dar și la lucrurile pe care i le spui.

femeie care face cu ochiul

Iată care sunt lucrurile pe care să nu le spui niciodată soacrei!

„Nu îmi plac copiii.”

Această afirmație poate fi percepută de către soacra ta ca o amenințare directă la viitorul familiei. Fii sigură că următorul lucru pe care îl va face este să îi țină lecții fiului ei despre importanța pe care copiii o au în viața noastră, dar și despre faptul că tu nu ești tocmai cea mai inteligentă alegere pe care a făcut-o în privința viitorului lui.

„Fiul tău avea dreptate. Sarmalele mele sunt mai bune.”

Oricare ar fi abilitățile culinare ale soacrei, acestea trebuie să fie tratate ca pe un secret de stat. Preparatele sale nu tocmai reușite nu se discută de față cu ea, dar nici cu fiul ei. Cel mai bun lucru pe care îl poți face este să ții totul pentru tine și eventual să îi spui, atunci când te va invita la masă, că tocmai ai mâncat.

„Nu îmi plac cerceii pe care mi i-ai dat de Crăciun.”

Cadourile sunt gesturi simbolice, iar soacra ta poate fi extrem de mâhnită atunci când îi spui că darul său nu a fost prea inspirat. Acest lucru poate conduce mai departe la reproșuri făcute perechii tale, reproșuri care se vor întoarce în cele din urmă asupra ta. Pentru a opri acest „triunghi al Bermudelor”, cel mai bine este să îți arăți recunoștința pentru gest și să îi porți ocazional, atunci când te duci în vizită la ea.

„Cum te descurci cu menopauza?”

Menopauza este un subiect delicat pentru majoritatea femeilor, așa că este bine să eviți să discuți despre acest lucru cu soacra ta. Nu uita că și tu vei trece, la rândul tău, prin această perioadă, așa că nu este cazul să fii răutăcioasă!

„Nu poți rămâne la noi în weekend.”

Chiar dacă nu îți place ideea de a o avea prin preajmă, nu uita că va trebui să o suporți doar câteva zile. Fii sigură că vei prefera să o tolerezi pe ea decât certurile cu fiul său, așa că fii drăguță și spune-i că poate să rămână cât dorește.

familie in parc

„Povestea asta îmi sună cunoscută. Ah, da! Ai mai spus-o de cel puțin 10 ori!”

Cu vârsta, rotițele încep să se miște mai greu. Dacă soacra ta repetă aceeași poveste de mai multe ori, măcar spune-i că ți-a mai relatat-o o dată pe un ton drăguț. Cel mai indicat lucru pe care îl poți face este să o asculți, indiferent dacă informația ți se pare cunoscută sau nu.

„Sunt însărcinată! (...) Glumesc.”

Vestea unui nepoțel poate să aducă multă bucurie în cazul bunicilor. Dacă nu vrei ca soacra ta să te considere o noră neserioasă, nu face astfel de glume în preajma ei.

„Nu putem veni de Crăciun. Ne vom distra în acest an într-un loc deosebit.”

Crăciunul este sărbătoarea în care familia se reunește. Fii sigură că soacra ta a plănuit acest moment încă din toamnă! Dacă ai deja planuri, este bine să îi dai un alt motiv, care să nu o facă să se simtă jignită. Totuși, chiar dacă nu ai reușit să ajungi de Crăciun la ea, asigură-te că primul lucru pe care îl faci când te întorci din vacanță este să o vizitezi.

Deși relația cu soacra poate fi complicată, evită să îi spui aceste lucruri! Nu doar legătura cu ea va fi afectată, ci și cea cu persoana dragă.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator 3 lucruri pe care sa nu i le spui niciodata unui tip (mai ales la prima intalnire)

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (14)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.