Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Mă uit în telefonul soțului meu fără să știe, recunosc. Este greșit sau nu ce fac?

Alida Enache

“Este greșit că mă uit în telefonul soțului meu, fără ca el să știe?”. Aceasta este una dintre cele mai arzătoare întrebări pe care femeile și le pun atunci când ajung să se îndoiască de partenerii lor și încep să le verifice telefonul, căutând adevărul.

Încrederea se obține cu greu, cu toții știm asta. Pe cât de dificil este să creezi o legătură care să se bazeze pe nădejde, pe siguranță, pe atât de ușor este să destrami tot ceea ce ai construit alături de cineva. Atunci când firul încrederii se rupe într-o relație, cu greu se va mai putea repara ceea ce a fost stricat.

Imagine cu o femeie care verifică un telefon și cu un bărbat care doarme, amândoi în pat

Exact ca oricare altă relație, și mariajul se clădește pe baza unor valori foarte importante: încredere, respect, loialitate. Atunci când unul dintre parteneri calcă strâmb sau începe să se comporte ciudat, celălalt are tot dreptul de a încerca să afle ce se întâmplă cu acesta, nu-i așa? Tocmai de aceea, femeia ajunge deseori în ipostaza de a căuta obsesiv în telefonul soțului ei, vrând să înțeleagă ce se petrece în mintea lui. Până la urmă, instinctul femeilor nu dă niciodată greș! Mai au nevoie doar de o confirmare. Așa că atunci când o soție simte că e cazul să verifice telefonul partenerului ei, cu siguranță că o va face. Până la urmă, acolo ar putea găsi toate răspunsurile întrebărilor sale.

Chiar și așa, ce se întâmpla atunci când devine o obișnuință pentru femeie să verifice telefonul soțului ei? Este corect să facă asta? Ar avea sens să decurgă la acest gest chiar dacă relația lor merge ca pe roate? Este vorba despre un simplu obicei sau acesta ar putea indica prezența unei traume din trecut? Dacă și tu ești curios/curioasă care este răspunsul acestor întrebări, haide să descoperim în rândurile de mai jos care sunt părerile experților în relații Shahzeen Shivdasani și Varsha Lal Tripathi!

Shahzeen Shivdasani: "Să verifici telefonul partenerului tău fără să-i ceri permisiunea înseamnă să încalci intimitatea acestuia. Cu toate astea, într-o relație, dacă încrederea a fost destrămată, ai putea face acest lucru pentru o perioadă scurtă de timp, însă doar cu permisiunea lui. Iar scopul tău principal ar trebui să fie acela de a-ți recăpăta încrederea și de a face relația să funcționeze ca înainte. Chiar și așa, acest gest nu ar trebui să devină un obicei. Dacă ai decis că relația ta este deficitară și că ar trebui să-ți verifici constant partenerul, asta ar putea însemna că ai o traumă din trecut care nu a fost vindecată, în ceea ce privește încrederea în oameni. Mai mult, s-ar putea ca relația ta actuală să nu se fi bazat niciodată pe încredere. Probabil că doar ai așteptat un eveniment care să se declanșeze această traumă."

Varsha Lal Tripathi: "Este greu să înțelegi bărbații uneori. Indiferent de cât de atent ai încerca să analizezi comportamentul soțului tău, pur și simplu nu-ți poți da seama ce se întâmplă în mintea lui. Cu siguranță că devine dificil să te abții să nu-i verifici telefonul, mai ales atunci când intuiția ta ți-ar putea dicta că acesta te înșală. Astfel că gestul de a verifica telefonul partenerului a devenit o normalitate în ziua de astăzi. Până la urmă, atunci când și-au jurat iubire veșnică în fața altarului, cei doi parteneri și-au promis și că își vor oferi loialitate unul altuia. Astfel că bărbatul nu ar trebui să fie niciodată deranjat de gestul soției sale, atât timp cât el nu are nimic de ascuns, nu-i așa? Femeile trebuie să se îngrijească de foarte multe lucruri pe parcursul vieții, sunt adevărate eroine. Dacă ajung în punctul în care vor să caute adevărul în telefonul partenerilor lor, cu siguranță că au tot dreptul. Până la urmă, de ce să trăiască în minciună?"

Acum că știi care este părerea experților, tu ce crezi despre această obișnuință a femeilor? Este greșit să se uite în telefoanele partenerilor lor?

Citește și: Dragostea în impas? Cum să rezolvi conflictele din cuplu cu blândețe și iubire sinceră

Sursă articol: Timesofdindia

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta