Mesaje de despărțire dureroase pentru el: cum îl faci să sufere după ce te pierde

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Îţi doreşti ca niciodată să nu ajungi la mesaje de despărţire dureroase. Pentru o inimă îndrăgostită, iubirea e totul, e viața însăși. Dar și iubirea are un sfârșit. Uneori, dramatic. Atunci, inima doare, doare teribil! Când treci printr-un asemenea moment, nimic nu te poate ajuta. Doar tu însăți. Te lupți cu durerea, cu propriile sentimente, cu propriile gânduri...

Pentru tine, totul pare să se fi sfârșit, viața însăși îți pare golită de sens. Nu, nu e deloc așa! Anii care îți stau înainte pot fi atât de minunați! Și îți pot aduce o iubire cum nici nu visezi. Ai răbdare și ai să vezi! „Timpul le vindecă pe toate”, se spune. Și chiar așa este. Totul este să vrei și tu asta. Încearcă!

Încet-încet, calmează-ți suferința, liniștește-ți inima. Iată aici ceva ce ar putea deveni o companie mângâietoare pentru tristețea ta. Deși aceste mesaje de dragoste triste și delicate, izvorâte din inimi îndurerate, s-ar putea să nu reușească să-ți vindece durerea, ele ar putea fi, cel puțin, un îndemn de a te elibera și tu astfel de iubirea înșelată și de a-ți ușura inima rănită. Și poate vei reuși să-i frângi și tu lui inima cu un astfel de mesaj.

Mesaje de dragoste triste, din inimi care plâng

O lacrimă este mai scumpă decât orice pe lume. Dar nimeni nu știe cât e de valoroasă până când nu o simte izvorând din propriii ochi, pentru... cineva.

Un milion de cuvinte nu te-ar aduce înapoi... știu, pentru că am încercat. Nici un milion de lacrimi, știu, pentru că le-am plâns pe toate.

Aceste lacrimi pe care le plâng nu ar mai putea însemna nimic pentru tine... dar încă nu reușesc să-mi înăbuș toate acele dureri triste care stau ascunse în inima mea.

Dragostea este asemenea unui cub de gheață, cu cât îl ții mai strâns în palmă, cu atât mai repede se va topi, va dispărea și tot ce va rămâne în mâna ta vor fi lacrimile iubirii înșelate.

Când mi-am dat seama că nu vom mai fi împreună, durerea și tristețea mi-au inundat inima... și încă mă îneacă.

M-ai întrebat ce n-a fost bine, am zâmbit și n-am spus nimic. Dar, când te-ai întors, o lacrimă mi-a picurat printre gene și mi-am șoptit... „totul”.

M-am născut în ziua în care ne-am întâlnit. Am trăit atât timp cât ne-am iubit. Am murit în ziua în care ne-am despărțit.

În copilărie eram nerădătoare să cresc mare cât mai repede. Dar acum, că am crescut, îmi dau seama că pedepsele pentru tema nefăcută, pentru creioanele rupte sau pentru păpușile stricate erau de preferat durerilor de acum, provocate de inima-mi rănită.

Mesajele inimii care încă îl mai iubește pe cel ce a rănit-o

Ce se întâmplă cu inima mea... e atât de ciudat! Mi-ai zdrobit inima, mi-ai călcat-o-n picioare... Și totuși eu... continui să te iubesc din... TOATĂ inima!

Uneori mă întreb de ce te iubesc atât de mult... Ești arogant și dur și uneori chiar n-ai pic de respect față de mine... Alteori însă ești atât de dulce, de iubitor, de grijuliu. Mă întreb: oare, dacă aș putea să mă învăț să te iubesc doar un pic mai puțin, m-ar mai durea atât de mult?

Acum, mi-e foarte clar că nu mai simți ce simțeai pentru mine. Problema e că, așa cum nu te pot forța să mă iubești, nici pe mine nu mă pot forța să nu te mai iubesc.

Mi-ai zdrobit inima. M-ai făcut să plâng. M-ai dezamăgit. M-ai îndurerat. Și totuși eu... sunt atât de îndrăgostită de tine! Nu înțeleg deloc de ce.

În ciuda a tot și a toate, în ciuda durerii pe care mi-ai provocat-o, chipul tău continuă să mă obsedeze. Să-mi lipsească. Mi-e atât de dor de tine... cel de odinioară!

Este foarte greu să te prefaci că iubesti pe cineva atunci când nu o faci, dar este și mai greu să te prefaci că nu iubești pe cineva când chiar iubești cu adevărat. Și eu încă te mai iubesc... atât de mult!

Dacă m-ai lua în brațe acum, ai simți cum inima mea se fărâmă sub a ta.

Îmi lipsește atingerea de pielea ta moale, îmi lipsesc buzele tale dulci, mângâierile tale și mirosul cald al respirației tale, îmi lipsește tot ceea ce îmi evocă toată ființa ta...

Îmi lipsești atât de mult! Mi-e inima frântă de dor! Haide să refacem cuplul minunat pe care îl formam până mai ieri! Te iubesc nespus!

În general, suntem nemulțumiți că memoria noastră nu este prea grozavă. Dar atunci când vrem să uităm pe cineva pe care l-am iubit foarte mult, dar ne-a dezamăgit, începem să ne dăm seama - și mai nemulțumiți! - cât de... enervant de puternică este memoria noastră.

O, cât de mult mi-aș dori să mai fiu o fetiță micuță! Genunchii răniți se vindecă mai ușor decât inima zdrobită...

Dacă îți scriu un cântec, vei asculta? Dacă îți pregătesc cina, o vei mânca? Dacă-ți dau inima, o vei lua? Dacă îmi vei frânge inima, o vei repara?

Doare rău să iubești pe cineva care nu te iubește, dar ceea ce doare mai rău este să iubești pe cineva și să nu găsești niciodată curajul să-l lași să știe ce simți pentru el.

Indiferent cât de mulți oameni te contactează într-o zi, dacă persoana de care îți pasă cel mai mult nu te-a contactat, te simți singur și trist.

Este nevoie de doar un minut pentru a plăcea pe cineva, de o oră pentru a face o pasiune pentru cineva și de o zi pentru a iubi pe cineva... Dar uneori este nevoie de o viață întreagă pentru a uita pe cineva.

Mesajele unei inimi care începe să... vadă adevărul

Pentru tine nu a contat cât de mult m-am străduit să te fac să te simți fericit alături de mine. Pentru tine nimic nu a fost niciodată suficient de bine... Iar, în cele din urmă, tot ce am reușit a fost să mă rănesc pe mine însămi.

Ai promis să ai grijă de mine, dar m-ai rănit; mi-ai promis bucurie, dar mi-ai dat lacrimi; mi-ai promis dragostea ta, dar tu m-ai dat Durere!

M-ai înșelat... m-am înșelat... și am ajuns să cred că iubirea noastră n-a fost una reală. Iar senzația asta e cu atât mai dureroasă cu cât îmi dau seama câ va trebui s-o regret toată viața.

E foarte ușor să rănești pe cineva și să îi spui „Îmi pare rău!”, dar este cu adevărat dificil să fii rănit și să spui „E OK, sunt bine”.

A mă îndrăgosti de tine a fost ca și cum aș fi ținut în mâini o lumânare aprinsă. La început, ea a luminat întreaga lume din jurul meu. Apoi a început să se topească și să mă rănească. În cele din urmă, s-a stins. Iar acum... acum... totul este mai întunecat decât a fost vreodată! Și tot ce mi-a rămas este... arsura. Pe care o simt... în inimă.

Acum, când îți spun că mi-e dor de tine, nu-mi spune „și mie mi-e dor de tine”. Vorbesc aici despre mai mult decât despre „dorul de tine”.

Aș fi preferat să-mi vorbești deschis. Te-aș fi ascultat cu atenție și aș fi putut înțelege ce te nemulțumea în relația noastră. În loc de asta, ai preferat să mă părăsești ca un laș... iar eu... m-am trezit singură, într-o viață pe care n-o cunosc...

Am construit atâtea planuri împreună, iar acum, când sunt pe cale să se împlinească, tu ai hotărât să le trăiești fără mine. Toate acele lucruri la care am visat, pentru care mi-am sacrificat atâta timp din viață... Iar eu nu voi fi acolo să le văd împlinite...

Toată lumea își dorește să fie fericită, nimeni n-ar vrea să fie trist sau cu sufletul îndurerat... dar un curcubeu nu se ivește niciodată fără un strop de ploaie.

Cea mai grea bătălie este aceea care se dă între inima ta și mintea ta. Niciodată nu știi pe care e mai bine s-o asculți.

Trebuie să suferim pentru a ști, să cădem pentru a crește, să pierdem pentru a câștiga; aceasta, fiindcă toate lecțiile vieții sunt învățate prin durere.

Mesajele unei inimi rănite care se vindecă

Iubește-l pe cel care îți poartă de grijă. Ai grijă de cel care împarte cu tine. Împarte celui care te cunoaște. Cunoaște-l pe cel de care ți-e dor. Dar să nu-ți fie dor de cel ce îți spune că încă îi ești... „dragă și apropiată”.
Uneori , este mai bine să te îndepărtezi de cineva, dar nu pentru că ai încetat să iubești persoana aceea, ci pentru că trebuie să... te aperi de durere.

Nu aduce oamenii prea aproape de inima ta! Problema cu oamenii prea apropiați este că ei știu exact... unde să lovească. Și, nu de puține ori, nu se sfiesc să o facă.

Dacă tu nu poți fi acolo pentru mine tot timpul, nici tu nu meriți timpul meu.

Azi nu mai am nimic... iau totul de la zero.

Oamenii te sfătuiesc să nu renunți niciodată, dar, uneori, renunțarea este cea mai bună alegere. Atunci când îți dai seama din timp că... îți pierzi timpul zadarnic.

Fiecare inimă are o durere. Doar modul de a o exprima este diferit. Cei slabi din fire o ascund în ochi, în timp ce oamenii cu suflet luminos o ascund... în zâmbetul lor.

Cei pe care îi iubești cel mai mult sunt întotdeauna cei care te rănesc cel mai tare.

Sunt atât de mândră de inima mea! Te-ai jucat cu ea, ai înșelat-o, i-ai dat foc, ai înjunghiat-o, ai zdrobit-o, dar, nu știu cum, ea încă funcționează.

Dacă petreci prea mult timp alături de o persoană care te tratează ca pe o „opțiune”, riști să ratezi ocazia de a găsi persoana te-ar fi tratat ca pe o „prioritate”.

Dacă cineva te face să suferi mai mult decât te face fericit, nu contează cât de mult îl iubești, trebuie să-l părăsești! Pentru totdeauna!

Dacă acela pe care îl iubești te face să te îndepărtezi de familie, să-ți „uiți” prietenii, să-ți pierzi încrederea în tine însăți și să renunți la tot ceea ce te făcea fericită, atunci este cazul să renunți la el. Chiar dacă va durea, va trece mai repede decât durerea unei vieți în colivie. Fie ea și de aur.

Într-o zi îți va fi dor de mine, așa cum și mie mi-a fost atât de dor de tine. Într-o zi vei plânge după mine, așa cum și eu am plâns de atâtea ori după tine. Într-o zi vei avea nevoie de mine, așa cum și eu am avut atâta nevoie de tine. Într-o zi mă vei iubi atât de mult. Dar, atunci, eu nu te voi mai iubi!

Mii de clipe fericite nu pot înlătura o durere a inimii... Dar o singură durere poate șterge din inimă mii de clipe fericite.

O iubire destrămată este ca o oglindă spartă. Este mai bine s-o lași fărâmată, decât să te rănești încercând să o repari.

Când să scrii mesaje de despărţire

Atâta vreme cât inima ta încă mai sângerează, a-i scrie fostului tău iubit nu este deloc o treabă ușoară. Să găsești cuvintele cele mai potrivite pentru a exprima ce gândești și ce simți și să o faci în tonalitatea cea mai adecvată, care să nu pară nici prea detașată, dar nici prea încrâncenată, nu e un lucru deloc la îndemână când sufletul tău e încă răscolit de furtuni sau total pustiit.

Și totuși, poate, citind mesajele acestea ale altor inimi zdrobite, vreunul dintre ele s-ar putea să se potrivească poveștii tale de dragoste. Și poate îți vei înțelege mai bine situația și vei privi cu alți ochi dragostea voastră. Poate vei încerca să-i atingi inima fostului tău iubit cu un mesaj plin de sensibilitate și tandrețe. Sau poate vei hotărî să-i spui „adio” și să renunți definitiv la el. Important este să-ți asculți inima. Dar să o faci... cu înțelepciune!

Articolul urmator Cum să-l faci să înțeleagă că te pierde dacă mai continuă așa

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (27)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.