Mi-e dor de tine, dar trebuie să merg mai departe...

Mi-e dor de tine, dar trebuie să merg mai departe...

Alida Enache

Despărțirile aduc durere. Despărțirile aduc suferință. Despărțirile aduc toate acele stări oribile pe care ne este frică să le înfruntăm. Nimeni niciodată nu s-a bucurat să se despartă de persoana pe care o iubește, chiar dacă aceasta a făcut-o să sufere foarte mult.

Totuși, oricât ar fi de grele, despărțirile sunt necesare de multe ori. Mai ales atunci când știm că merităm mult mai mult. Găsești în rândurile de mai jos scrisoare Mariei, o femeie care a fost nevoită să se despartă de iubitul ei pentru a se putea regăsi și pentru a putea primi iubirea pe care o merită.

Imagine cu o femeie tristă care stă pe jos

"A trecut o lună de când am vorbit ultima oară. Îmi amintesc atât de bine acea zi... de parcă a fost chiar ieri. Îmi aduc aminte cât am plâns, cât de tare m-a durut, gândindu-mă că de data aceasta despărțirea noastră a fost reală. Știam că după acea zi nu vom mai vorbi niciodată. Tocmai de aceea ți-am salvat ultimul mesaj vocal, cel care mi-a făcut inima cât un purice.

Nimeni nu va înțelege vreodată cât de mult ai însemnat pentru mine tocmai pentru că am avut o relație atât de dificilă. Era departe de a fi perfect, cu siguranță. Dar aveam micuța noastră lume, aveam glumele noastre speciale, cuvinte cărora doar noi le cunoșteam sensul. Nu mulți ar putea înțelege ce a fost între noi...

Timpul a trecut, dar mie încă îmi vine greu să cred că mi-ai dat atât de multe semne. Știam că mă vrei în viața ta, chiar știam asta! Însă nu m-aș fi gândit niciodată că nu mă doreai exact așa cum te doream eu pe tine. M-am oferit pe tavă, ți-am dat tot ce am avut, ți-am dat fiecare bucățică a mea, a inimii mele. Și-am dat tot ceea ce eram eu. În schimb, tu nu ai fost în stare să-mi oferi același lucru... Întotdeauna veneai cu povești fără sens, cu scuze greu de crezut, însă pe mine nu mă deranjau. Până la urmă, eu te-am vrut. Eu te-am ales. Părul tău negru, corpul tău superb, energia ta minunată, inteligența pe care o aveai, glumele acelea... felul în care mă făceai să mă simt... erai perfect! Te adoram.

În adâncul sufletului meu știam că nu este corect. Știam că merit mai mult. Știam că tu nu-mi vei oferi. Dar nu am vrut să te las să pleci! Mă uit în urmă la ceea ce am avut și mă învinovățesc. Am fost atât de naivă! Am crezut că te voi putea schimba. Tu știai... știai ce vrei. Știai foarte clar că nu pe mine mă vrei.

Nu am de gând să te mint. Mi-e dor de tine. Îți simt lipsa de fiecare dată când au melodia noastră, cea pe care ne-am sărutat prima oară la tine în mașină. Mi-e dor de tine chiar și în pauza de masă când sunt la muncă și îmi aduc aminte cum mâncam împreună cartofi prăjiți.

Chiar și așa, oricât de mult mi-ar păsa de tine, mi-am dat seama că merit mai bine. Merit un bărbat care să-mi ofere totul, care să mi se ofere în totalitate, ci nu doar pe jumătate. Nu mai am nevoie de bărbați indisponibili emoțional. Merit mai mult. Merit pe cineva care să știe cu certitudine că pe mine mă vrea, pe cineva care simte pentru mine ceea ce simt și eu pentru el. Nu mai am nevoie de scuze. Vreau un iubit care să-și dorească să-mi cunoască familia și prietenii și care să-ți dorească ca eu să fac parte din familia lui.

În ziua în care ai plecat m-am gândit mult la viitorul meu. Mi-am dat seama de ceea ce-mi doresc de la o viitoare relație. Am înțeles care sunt lipsurile mele, nevoile mele și, cel mai important, mi-am dat seama că nu mă iubeam suficient de mult pe mine.

Înainte de a iubi din nou și de a fi iubită, trebuie să mă iubesc pe mine însămi. Eu trebuie să fiu prioritatea mea. Eu trebuie să fiu sufletul meu pereche. Trebuie să mă accept exact așa cum sunt... cu toate defectele mele, cu toate cicatricile, cu toate traumele. Trebuie să îmi iert greșelile, trebuie să învăț să mă apreciez. Doar așa voi putea înțelege ce-mi doresc și cum merit să fiu tratată.

Nu am de gând să te mint. Mi-e dor de tine. Mi-e dor de tine în fiecare zi și în fiecare noapte. Dar acum știu, în sfârșit, că e momentul să trec peste și să merg mai departe. Trebuie să plec și să învăț să mă iubesc. Merit asta. Merit să merg mai departe..."

Citește și: A evolua înseamnă a învăța să renunți la tot ce nu este al tău. Învață să spui "adio"!

Sursă articol: Thoughtcatalog

Surse foto: iStock

Articolul urmator
6 semne evidente că persoana de lângă tine te schimbă radical în rău
6 semne evidente că persoana de lângă tine te schimbă radical în rău
Ce iubesc ceilalți cel mai mult la tine, dar nu-ți spun! Află de aici!
Incepe quiz
Ce iubesc ceilalți cel mai mult la tine, dar nu-ți spun! Află de aici!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.