Motivul pentru care ai ghinion în dragoste

Motivul pentru care ai ghinion în dragoste

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Cu toții ne-am confruntat la un moment dat cu clipa despărțirii. Fie că este vorba de o nepotrivire de caracter sau pur și simplu ne dăm seama că nu avem aceleași visuri și așteptări, acest moment din viață nu ține neapărat de noi. Totuși se pare că anumite persoane fac din acest lucru o tendință. Deși majoritatea afirmă că pur și simplu au ghinion în dragoste, se pare că adevărata cauză este adânc înrădăcinată în mintea „ghinionistului”.

Atunci când o persoană vrea să își dea seama de ce nu merge o relație, tinde să se concentreze pe trăsăturile negative ale partenerului, chiar dacă acesta are multe alte calități. Se pare că este nevoie doar de una sau două trăsături negative pentru a nu mai dori o persoană.

femeie trista

Iată care este motivul pentru care ai ghinion în dragoste!

Problema generală pe care generațiile din ziua de astăzi o au este că văd doar părțile negative ale cuiva. „Avem tendința generală de a depista informația negativă, iar pe cea pozitivă să o ignorăm”, a afirmat Gregory Webster, psiholog. Am devenit atât de negativiști și de melodramatici, încât aspectele pozitive pur și simplu nu sunt suficiente. Suntem într-o permanentă căutare de perfecțiune, iar acest lucru ne face să trăim vieți mizerabile.

Mai multe universități s-au asociat pentru a examina informațiile culese din cadrul a 6 studii independente. Astfel, cele mai strălucite minți în domeniul psihologiei și sociologiei au determinat care sunt principalele cauze care distrug relațiile. Se pare că lipsa atracției, stilul de viață nesănătos, trăsăturile de personalitate negative, anumite credințe religioase, statutul social limitat și scopurile pe care le avem într-o relație sunt principalele motive pentru care preferăm să fim singuri.

femeie trista in masina

De asemenea, rezultatele au indicat că femeile și persoanele care sunt fidele într-o relație tind să invoce mai des aceste motive atunci când vine vorba de o despărțire. Prietenia, pe de altă parte, nu este atât de afectată de aceste trăsături negative.

Totuși aceste lucruri nu sunt universal valabile. Unii pot fi atrași de trăsăturile negative ale cuiva. Așa cum frumusețea stă în ochii privitorului, acest lucru este valabil și în dragoste. Nu vom reuși niciodată să găsim persoana potrivită pentru noi dacă nu îi dăm o șansă. Ghinionul în iubire va dispărea doar atunci când vom fi capabili să ne deschidem sufletul și să îl acceptăm pe cel de lângă noi așa cum este.

Articolul urmator
Dragoste versus îndrăgosteală: care este adevărata diferență?
Dragoste versus îndrăgosteală: care este adevărata diferență?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.