Motivul pentru care bărbații încep să se îndepărteze atunci când îi dorești cel mai mult

Motivul pentru care bărbații încep să se îndepărteze atunci când îi dorești cel mai mult

Ramona Jurubita

Iată o situație pe care multe femei au trăit-o: întâlnești un tip și simți o atracție electrizantă între voi. Schimbați numerele de telefon, flirtați tot mai mult prin mesaje și, în cele din urmă, ieșiți la o întâlnire... și totul e mai bine decât puteai spera vreodată!

Chimia este puternică, vă conectați, vă distrați. Ieși din nou cu el și totul pare a merge în direcția bună, în direcția cea mai bună! Începi să te entuziasmezi și să îți faci gânduri și planuri de viitor. Vă mai întâlniți de câteva ori, totul e frumos și promițător, dar apoi ceva se schimbă.

Fie observi că începe să se îndepărteze și pare mai puțin implicat, se stinge flacăra, fie, pur și simplu, dispare brusc (un fenomen cunoscut sub numele de „ghosting”). Ești complet șocată.

Bărbat supărat care stă pe marginea patului și se gândește la probleme, în timp ce partenera lui doarme.

Ce a mers prost? Iată de ce această situație este atât de confuză pentru majoritatea fetelor

Când o fată își pierde interesul pentru un tip după câteva întâlniri, de obicei poate identifica motivul. Poate că era prea disperat, nu o stimula din punct de vedere intelectual, era prea tăcut, prea zgomotos, prea plictisitor, prea gălăgios – de obicei, ea știe exact ce a făcut-o să facă un pas înapoi și poate oferi un motiv dacă este întrebată de ce nu vrea să se întâlnească în continuare cu el.

Nu este întotdeauna la fel și pentru băieți. Un tip poate merge la câteva întâlniri reușite cu o fată și se poate simți, brusc și inexplicabil, neinteresat de ea. Dacă înainte îi trimitea mesaje pe tot parcursul zilei și simțea o dorință puternică de a o vedea... acum nu mai vrea să o contacteze.

Acest lucru poate fi la fel de derutant atât pentru bărbați cât și pentru femei. Când sunt întrebați, mulți tipi vor spune că nu știu de ce s-au oprit brusc din a o contacta pe respectiva... pur și simplu s-a întâmplat.

Deci de ce se întâmplă asta? A fost chiar așa, din senin, fără cauză sau fără ceva care să declanșeze așa reacție? Nu, există un motiv, dar este atât de greu de identificat și de exprimat pentru că este extrem de subtil. În timpul primelor întâlniri cu un tip nou, ești, de obicei, destul de relaxată, te simți confortabil. Vrei să explorezi posibilitățile și să vezi care este treaba cu el. Începe ușor și distractiv, vă conectați și vă bucurați unul de compania celuilalt.

După câteva întâlniri grozave cu un tip aparent minunat, majoritatea femeilor nu se pot abține să nu se entuziasmeze. Se gândesc unde ar putea ajunge relația și încep să viseze la viitor. Când se întâmplă acest lucru, nu mai trăiești în prezent și nu mai vezi situația așa cum este. În schimb, mintea ta se concentrează asupra a ceea ce ar putea fi... și asta devine o problemă.

Devii atașată de acest viitor fantezist și începi să te stresezi din cauza lui și să-ți faci griji că îl pierzi (chiar dacă nu este ceva ce ai avut vreodată cu adevărat!). Fricile și nesiguranța ta ies la suprafață și se infiltrează în interacțiunile tale cu el.

Începi să te raportezi la gândurile din capul tău în loc să interacționezi cu persoana din fața ta. În loc să încerci să înveți cine este și să afli despre el, te uiți la comportamentul lui și la lucrurile pe care le spune ca la un mijloc de a măsura ce  simte pentru tine... și te apropii sau te îndepărtezi de obiectivul tău principal - acela de a construi o relație cu el.

Citește și: De ce nu ar trebui să te gândești dacă te înșală sau nu

Mulți dintre bărbați pot simți intuitiv când o femeie îi vede mai degrabă ca pe un obiect decât ca pe o persoană, când îi folosește ca pe un mijloc de a umple un gol din interiorul ei.

De obicei, ei nu funcționează așa în relații și nu pot înțelege pe deplin ce s-a întâmplat și ce a transforma această fată aparent fericită și cool într-o ființă neplăcută, reticentă din punct de vedere emoțional, care caută constant confirmări.

De ce facem asta?

Toți ne dorim să ne simțim bine, iar cei mai mulți dintre noi nu o fac. Atunci când o femeie își face griji și are nevoie constantă să fie asigurată că totul este bine, se naște senzația de „nu sunt bine așa”, coordonată de frică. Ceea ce o face atât de distructivă este faptul că ea nu reprezintă o teamă palpabilă; este un vag sentiment de neliniște. Este atât de subtil încât poate nici nu-ți dai seama că este acolo. Știi cum uneori te duci să bei o înghițitură de apă și, literalmente, nu te mai poți opri? Nici nu ți-ai dat seama că ți-e sete și, abia atunci când începi să-ți-o potolești, îți dai seama cât de puternică era. Cam așa merge treaba.

Este greu pentru cineva să își dea seama ce nu este în regulă, dar în mod inconștient se agață de lucruri care îl vor scăpa de acest sentiment. Acest lucru îți afectează inevitabil starea, și toți oamenii cu care intri în contact devin, pur și simplu, un mijloc pentru atingerea acestui scop.

Când întâlnești un tip care te face să te simți bine, nevoia ta de a trăi pe deplin acel sentiment devine copleșitoare și te agăți cu forța de ea. S-ar putea să nu realizezi că faci asta. Dar este acolo și apare, chiar și în cele mai subtile moduri. Îți schimbă vibrația și energia, iar bărbatul simte asta.

În acest moment, în loc să simtă că se conectează cu tine, simte că vrei ceva de la el. Poate că este reasigurare sau validare, sau poate doar mai mult sentimentul de a te simți, din nou, bine.

Băieții nu știu exact ce se întâmplă, dar dintr-o dată instinctul le spune să plece. Acest lucru se întâmplă, de obicei, în faza în care femeia nu a mai putut să țină situația sub control. Poate că încearcă să pară cool și să meargă înainte, dar în mintea ei se gândește deja la modalitățile prin care poate să transforme în ceva concret o relație care nu este, de fapt, nimic clar în prezent. Din acel moment, nimic nu mai este ușor și firesc, ea cântărește dacă se apropie sau se îndepărtează de obiectivul ei.

Toată lumea recunoaște atunci când cineva are niște obiective de îndeplinit, este o situație de care intuiția noastră ne spune să fugim imediat. Gândește-te cum te simți când oamenii se apropie de tine și încearcă să îți ândă ceva. Primul tău instinct este de obicei să te îndepărtezi. Nu contează cât de drăguți și prietenoși sunt, nu poți avea încredere în ei pentru că știi că vor ceva de la tine.

Asta e schimbarea pe care o simt băieții - trecerea de la lucrurile simple și distractive la bifarea unor obiective de pe o agendă

Când femeia simte că se apropie de obiectivul ei, este fericită și entuziasmată. Când se întâmplă ceva care o face să simtă că se îndepărtează, simte că lumea ei se prăbușește și poate încerca să caute asigurări de la bărbat, fie direct, fie mai subtil.

Nu poți forța iubirea

Când iei o relație care este nouă și începi să te gândești că este altceva sau o forțezi să fie mai mult decât este, jocul s-a terminat. Vibe-ul tău îl va îndepărta pe bărbat și, în scurt timp, el va dispărea complet și vei rămâne confuză și pierdută, analizând ce ai făcut exact pentru a-l alunga. Dar nu vei găsi niciodată răspunsul, pentru că nu este concret și măsurabil.

Aceasta este una dintre principalele diferențe dintre bărbați și femei când vine vorba de relații. Bărbații sunt mai ancorați în prezent și sunt capabili să se bucure de o situație așa cum este ea. Femeile caută mereu modalități de a îmbunătăți relația și de a o împinge înainte. Nu înseamnă că femeile au dreptate, iar bărbații greșesc. Sau viceversa. Nu. Trebuie să existe un echilibru între a te bucura de prezent și a pune, ușor și cu calm, bazele unui viitor. Pur și simplu nu se poate face cu forța.

Cele mai bune relații sunt cele care se desfășoară organic, în care două persoane își pun cele mai bune versiuni pe masă, descoperă cine sunt ele de fapt și își dezvoltă sentimentee una față de cealaltă.

Nu este vorba despre folosirea celeilalte persoane pentru a câștiga statut, stimă de sine sau siguranță. O relație îți poate oferi aceste lucruri, dar acesta este un efect secundar, nu un scop principal.

Aceasta este diferența esențială dintre o relație sănătoasă și o relație toxică. O relație sănătoasă este aceea în care doi oameni se simt împliniți de viețile lor individuale și lasă acea bucurie și acel sentiment de plenitudine să se reverse în relația lor. Fiecare trebuie să aducă ceva, să poată oferi și să poată primi, în timp ce se simte confortabil. O relație disfuncțională este atunci când unul sau ambii oameni cred că o altă persoană le poate „da” ceva sau că există ceva de „obținut” de la celălalt.

Deci care este soluția? Dacă te bucuri de viață și te apropii de el fără să faci nimic, vibe-ul tău va fi în continuare plăcut când vei fi în preajma lui și el va continua să iasă cu tine. Dacă se simte bine în preajma ta, va dori să rămână în preajma ta. Dacă simte că încerci să obții ceva de la el, nu va dori să facă nimic alături de tine. Este chiar foarte simplu.

De asemenea, acesta nu este singurul motiv pentru care un bărbat își poate pierde interesul, este doar cel mai comun și cel mai greșit înțeles. Problema este că majoritatea oamenilor nu pot defini cu exactitate problema. Bărbatul poate renunța dacă femeia este prea disponibilă și nu îl face să o urmărească. De fapt, nu este greșit să fii disponibilă, adevărata problema este să nu fii prezentă. Este o problemă care vine din căutarea validării printr-o relație, mai degrabă decât prin propria ta viață.

De asemenea, merită remarcat faptul că, uneori, doi oameni pot fi fericiți și mulțumiți de viața lor, dar pur și simplu nu se potrivesc. Compatibilitatea nu poate fi forțată sau creată. De asemenea, lipsa ei nu poate fi ignorată. Dacă nu ești compatibil, va ieși la suprafață în cele din urmă și o relație nu poate dura fără o bază fundamentală de compatibilitate.

Strategia câștigătoare atunci când vine vorba de dragoste este să oferi celuilalt ce este mai bun în tine și să nu te stresezi în legătură cu relația. În schimb, ai încredere că, dacă ai găsit persoana potrivită, va funcționa, iar dacă este cea nepotrivită, vei fi liberă să te îndrepti către ceva care este numai bun pentru tine.

Acest articol a fost publicat inițial pe A New Monde și îi aparține autoarei Sabrina Alexis. Ea este co-fondatoare și director editorial al acestui site și scrie despre modă, frumusețe, relații și bunăstare.

Citește și: 15 lucruri pe care bărbații le consideră absolut irezistibile la femei

Sursă articol: Thoughtcatalog

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ți-a spus că are nevoie de mai mult spațiu? Ce este de făcut
Ți-a spus că are nevoie de mai mult spațiu? Ce este de făcut
De ce te temi cel mai mult?
Incepe quiz
De ce te temi cel mai mult?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.