Nepăsarea în relații, o moarte lentă dar sigură

Nepăsarea în relații, o moarte lentă dar sigură

Ramona Jurubita

Într-o relație, neglijența este o moarte lentă... Multe femei se află de ani de zile într-un cuplu la baza căruia stă neglijența. Sunt multe care acceptă legături în care neglijența este la ordinea zilei.

Din păcate, aceasta este o formă de abuz emoțional și poate cauza probleme grave atât femeilor, cât și bărbaților care suportă gesturile neadecvate ale „jumătății” sale. Nicio persoană nu ar trebui să accepte un astfel de comportament, indiferent de motivele care se află în spatele lui. Dacă ești una dintre „victimele” nepăsării într-un cuplu, rupe imediat legătura cu partenerul/a care nu te merită. Cum știi că te afli într-o astfel de situație? Mai jos găsești semnele:

Femeie care se uită pe fereastră în timp ce plouă.

Sursa foto: Unsplash

  1. Partenerul/a îți ignoră nevoile de bază: hrană, adăpost, îmbrăcăminte, îngrijire medicală. Te face să depinzi de el/ea și creează condițiile în care, atunci când ai o nevoie, nu ți-o poți satisface singur/ă. Realizezi ce se întâmplă și nu faci nimic, chiar dacă sănătatea ta este amenințată? Atunci între voi nu există egalitate, iar relația este una toxică.
  2. Te lasă singur/ă când ai probleme și îți spune să te descurci pe cont propriu. Dacă ești bolnav/ă ar trebui să fie lângă tine și să te sprijine. Se întâmplă tocmai opusul? Rămâne până târziu la serviciu, uită să cumpere medicamente, îți cere să faci treburi casnice, nu dă dovadă de empatie, îți ignoră cerințele și se preface că nu este nimic în neregulă? Din păcate, neglijența și lipsa de implicare sunt normale în relația voastră.
  3. Te forțează să îți asumi responsabilitățile sale fără să abordeze problemele evidente din familie. De fiecare dată spune că este ocupat/ă, invocă treburile de la locul de muncă, uitarea și lipsa de timp. Toate grijile casei rămân în custodia ta? Acesta este tot un semn evident al nepăsării.
  4. Nu se gândește deloc la tine, la nevoile tale, la dorințele și poftele pe care le ai. Face doar ce vrea, dar decide pentru tine ce este rău și ce este bun. Folosește următoarele fraze: „Nu ai nevoie de asta”, „Știu eu mai bine ce ți se potrivește”, „Nu poți să o mănânci acest fel de mâncare”. Toate aceste decizii pe care le ia în numele tău pot contribui la anularea personalității tale și este un lucru foarte periculos.
  5. Partenerul/a are posibilitatea de a cheltui bani pentru tine, dar nu o face. De exemplu, ai nevoie de bunuri de primă necesitate, produse de igienă, produse de îngrijire sau un tratament medical. Are o sumă pusă deoparte, dar auzi de la el/ea: „Îi ținem pentru vremuri grele.”, „Ne putem lipsi de asta”.
  6. Presupusa ta jumătate îți ignoră nevoia de somn. Se uită la televizor cu sonorul dat tare, face zgomot, aprinde luminile fără să se gândească la tine și la faptul că vrei totuși să te odihnești. Este clar că te neglijează, nu?
  7. Îți cere să întrețineți relații intime, chiar dacă nu te simți bine. Ești bolnav/ă, obosit/ă, nu ai chef, dar bunăstarea ta nu contează. Ar trebui să te întrebi dacă acel om te merită cu adevărat, dacă te iubește sau dacă doar profită de tine.
  8. Își justifică detașarea emoțională prin tot felul de scuze banale: „Sunt de modă veche, nu cunosc eu cuvintele iubirii". Toate încercările de a vorbi cu el/ea despre sentimentele, anxietățile, grijile, îngrijorările tale sunt în zadar. Nu vorbește cu tine, nu te aude când vrei să comunicați. „Nu-mi face zile negre”, „Nu e treaba mea, vorbește cu prietenul/a tău/ta" – sunt alte replici pe care le auzi des? Atunci nu are rost să îți mai faci speranțe că vei primi vreodată atenția lui/ei.

Lista cu exemple poate continua, dar acestea sunt suficiente pentru a clarifica situația și pentru a dovedi faptul că „neglijarea este moartea lentă a unei persoane din cauza singurătății de care are parte alături de un/o partener/ă fără suflet”.

Citește și: Opt tipuri de mesaje pe care să nu le tolerezi într-o relație

Surse articol: CluberPolsovZen Yandex

Surse foto: Unsplash

Articolul urmator
10 motive, mari și late, pentru care cel/cea de care ești îndrăgostit/ă te ține în sfera prieteniei
10 motive, mari și late, pentru care cel/cea de care ești îndrăgostit/ă te ține în sfera prieteniei
Ce misiune vei avea dupa moarte?
Incepe quiz
Ce misiune vei avea dupa moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.