Nu ai nevoie de vraja de dragoste! Cum îl faci să te sune

Nu ai nevoie de vraja de dragoste! Cum îl faci să te sune

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Suntem în era tehnologiei. Partenerul tău de viață – fie el prieten, iubit, logodnic, soț sau chiar și amant - are mai multe posibilități ca oricând prin care poate lua legătura cu tine fără să te și sune – clasicul mesaj pe telefon, mesageria Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat etc. Sunt metode extrem de rapide, la îndemână oriunde și oricând, dar, cu toate astea, ușor cam impersonale și reci, nu-i așa? 

Barbat care vorbeste la telefon

Îți mai vine să crezi sau nu, a existat o perioadă când femeile obișnuiau să „stea lângă telefon și să aștepte acel telefon de la EL”. Cam neplăcut și obositor, nu crezi? Acum trăim într-o ceață hipercomunicativă de mesaje-text de tot felul. Ceea ce este minunat, nu? Dar ceea ce poate fi văzut ca un mare avantaj poate reprezenta, totodată, și un dezavantaj: el poate lua întotdeauna legătura cu tine doar scriindu-ți.

Este tare neplăcut, câteodată, ca discuția voastră să se desfășoare, aproape exclusiv, în scris. Ce s-a întâmplat cu vorbitul la telefon de modă veche, cu orele? Acel apel telefonic interminabil în care tu și el vă auziți vocea unul altuia, râdeți puțin, poate chiar flirtați un pic mai departe de limita... 18+, să îi zicem? Dacă îți surâde o astfel de discuție și vrei să te bucuri din nou de fiorii ei, iată câteva metode prin care îl poți determina pe iubitul tău să fie un pic de modă veche. Măcar din când în când!

Fii directă

Toată lumea știe asta: bărbații nu prind subtilitățile așa cum o fac femeile, spune dr. Jenn Berman, terapeut licențiat și expert în relații. Dacă îi spui celei mai bune prietene „Mereu îmi scrii atât de mult și mă zăpăcești cu toate mesajele tale”, probabil că ea va înțelege exact ce ai spus și o va lăsa un pic mai moale. Cu un tip, spune dr. Berman, nu poți să comunici în această manieră, pentru că nu va înțelege nici măcar 10% din ce ai fi vrut tu să înțeleagă. Lui trebuie să-i spui ce vrei cu exactitate și fără mult prea multe cuvinte și artificii.

„Nu încerca să îl determini pe un bărbat să îți descifreze stilul de comunicare”, spune ea. Probabil te tratează pe tine în același fel în care și-a tratat ultimele cinci prietene. Doar spune-i clar ce și cum, dar ține cont de diferența dintre asertiv și agresiv. În cazul în care te întrebi care este diferența dintre cele două atitudini, agresiv este un mesaj de tipul „Sună-mă, nesimțitule!”, iar asertiv este unul de genul „Mi-ar plăcea dacă m-ai suna, din când în când”.

Ajută și să fii mai mult decât precisă, știi? Data viitoare când vă faceți planuri pentru o seară împreună, îi poți spune ceva de genul: „Hei, ar fi perfect dacă mi-ai trimite un mesaj cu adresa unde ne vedem, dar poți să mă suni mai târziu să îmi dai și restul detaliilor?”.

În cele din urmă, dacă nu funționează metodele de mai sus, poți lua tu inițiativa și să-l suni! În schimb, dacă nu te sună și îți dă mesaj, asta nu este deloc în regulă. Și trebuie neapărat să ai o discuție cu el în legătură cu asta.

Femeie vorbind la telefon

Fă-i complimente și încurajează-l

Pentru un bărbat, să sune o femeie cu care este implicat emotional – sau vrea să fie – este o provocare destul de mare. Folosind Facebook/e-mail sau SMS, persoana căreia îi scrie îl poate ignora sau îi poate răspunde când are ea chef, fără să îl facă să se simtă prost. Dar bărbații zilelor noastre consideră că a da un telefon reprezintă, practic, luarea unui angajament. Nu de alta, dar dacă EA chiar răspunde?!

Astfel că, atunci când se întâmplă minunea și el te sună, nu te sfii și complimentează-l un pic. Bucură-te, arată-i cât de încântată ești de faptul că și-a făcut timp să te sune. Poate suna un pic ciudat sau forțat, dar, dacă vrei să mai facă asta și pe viitor, lasă-l să înțeleagă cât de fericită ești că a făcut acest pas.

Menține conversația la un nivel ușor, accesibil

Niciunuia dintre voi doi nu i-ar plăcea să fie „târât” într-o conversație greoaie, lungă, obositoare și plictisitoare. Asta este mai mult decât clar. Așa că nu lăsa să se ajungă la așa ceva. Urmează sfaturile simple și utile de mai jos, te vor ajuta mai mult decât crezi:

• Menține conversația sub 10 minute. Pune-ți și cronometru, dacă simți că este cazul. Așa reușești să îl faci să vrea mai mult.

• Dacă știi că el vrea să vorbească mai mult, dar tu, din variate motive, nu poți să stai cu el așa mult la telefon, spune-i asta din start, ca să nu se simtă prost dacă-i închizi brusc, la un moment dat.

• Lasă de la tine dacă spune vreo prostie. Motivul principal pentru care bărbații preferă să se converseze în scris este pentru că au cum să citească și să modifice mesajul trimis. Deci, dacă la telefon nu sună la fel de inteligent și de șarmant precum pare că este când îți scrie, fii blândă cu el. Nu toți oamenii sunt la fel de spontani și verbal, și în scris. Nu toți dețin darul oratoriei.

Și, până la urmă, nu preferi un tip pe care să îl emoționeze conversația cu tine, auzul vocii tale, în locul unui playboy cu vorbele iscusite mereu la el, care pare că poate juca toate femeile pe degete?

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Opt motive pentru care nu-ți găsești adevărata dragoste, conform legilor Karmei
Opt motive pentru care nu-ți găsești adevărata dragoste, conform legilor Karmei
Ce schimbare trebuie sa faci in dragoste?
Incepe quiz
Ce schimbare trebuie sa faci in dragoste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (75)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.