Nu credeam că voi ajunge vreodată să-ți mulțumesc că m-ai lăsat să plec

Nu credeam că voi ajunge vreodată să-ți mulțumesc că m-ai lăsat să plec

Cristina Gherghina

Nu am crezut niciodată că o să spun asta. Nu am crezut niciodată că o despărțire poate avea și o latură pozitivă. Dar acum, totul are sens și ție trebuie să îți mulțumesc pentru acest lucru. 

libertate

Îți mulțumesc că ai renunțat la mine și m-ai lăsat baltă. Datorită ție am învățat să supraviețuiesc singură. Am trecut de la sentimentul că nu eram îndeajuns de bună pentru tine și de la a pune la îndoială tot ceea ce urai la mine, la a învăța cum să iubesc fiecare părticică din mine, cu bune și cu rele, și să mă accept așa cum sunt. Din cauza ta ajunsesem să mă urăsc atât de mult, încât uitasem cum să fiu sensibilă, cum să fiu amabilă, cum să fiu om. 

Îți mulțumesc pentru toate minciunile pe care mi le-ai spus. M-ai învățat că indiferent de cât de onest și sincer ești, oamenii te vor minți în continuare. Oamenii nu vor fi la fel de onești și sinceri precum ești tu față de ei, dacă nu le aduce niciun beneficiu. M-ai învățat că unii oameni se pot preface ani de zile în relații doar pentru a ține cealaltă persoană aproape. Pentru a se putea folosi de ea oricând le poftește inima. Pentru a le acorda aceea atenție de care au nevoie cu disperare. Pentru a fi siguri că există cineva acolo care să le aline ego-ul rănit.

Îți mulțumesc că te-ai pus pe primul loc. M-ai împins să fac același lucru. M-ai forțat să îmi prioritizez viața și să ma pun pe mine pe primul loc. M-ai învățat să mă aleg pe mine pentru că am văzut că atunci când te-am ales pe tine, m-am ales doar cu o inimă frântă și un suflet secat Să te pun pe tine pe primul loc a fost o alegere greșită. Alengându-te pe tine am pierdut atât de multe oportunități minunate pe care cel mai probabil nu le voi mai întâlni. Îți mulțumesc că nu m-ai pus niciodată pe primul loc pentru că, în felul acesta, m-ai învățat să nu mai las pe nimeni să îmi definească valoarea.

Îți mulțumesc că nu ai luptat pentru mine în felul în care eu am luptat pentru tine. M-ai învățat că a lupta pentru cineva care nu este menit să facă parte din viața mea nu este nimic altceva decât o pierdere de timp și energie. M-ai învățat că încercarea dea a face pe cineva să te iubească nu va funcționa niciodată. M-ai învățat că atuncin când doi oameni sunt meniți să fie împreună, inimile lor vor bate la unison. Totul va fi simplu, fără complicații și artificii. M-ai învățat că este imposibil să schimbi sentimentele cuiva. 

Îți mulțumesc că mi-ai redat libertatea. Mi-ai dat șansa de a afla exact ceea ce vreau și de ce fel de iubire am nevoie. Ai făcut loc unei alte persoane, mai bune decât tine, care știe exact de ce merit să fiu iubită. M-ai învățat importanța iubirii de sine și cum să mă protejez de oamenii ca tine. Mulțumesc că m-ai lăsat să plec penntru că m-ai făcut să am încredere în singura persoane de care am nevoie cu adevărat în viața mea - eu. 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
De ce bărbații își fac bagajele și pleacă fix în cele mai grele momente ale vieții
De ce bărbații își fac bagajele și pleacă fix în cele mai grele momente ale vieții
Alege-ți filmele preferate și află când vei ajunge să te căsătorești
Incepe quiz
Alege-ți filmele preferate și află când vei ajunge să te căsătorești

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (17)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.