Nu orice femeie poate fi înlocuită, fii atent cu cea pe care o jignești, vei regreta amarnic dar va fi prea târziu

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Atunci când este provocată o rană emoțională, se poate deschide o poartă către suferință și durere. Pentru că nu toate experiențele te fac mai puternică, unele dintre acestea te pot transforma într-o cu totul altă persoană. 

Pe cât de fantastic și de minunat poate fi să îți deschizi sufletul, să te relaxezi și să ai încredere în cel de lângă tine, pe atât de înșelător poate fi. Pentru că fiecare celulă din corpul tău va crede cu ardoare că acel om nu te va răni niciodată, pentru nimic în lume. Ai tendința să i te încredințezi întru totul, pentru că iubirea ta este profundă și nu ai nici cea mai mică urmă de îndoială. Totul se destramă, în doar o fracțiune de secundă, atunci când el îți întoarce spatele și îți rupe sufletul.

Câteodată, rămâi în acea relație toxică mai mult decât este necesar. Chiar dacă te iubești și respecți, îi oferi acelei persoane prea mult, mai mult decât ar merita. Acesta este cam principalul motiv pentru care atunci când o persoană în care ai avut încredere orbească te înșală și trădează, experimentezi o durere pe care n-ai mai simțit-o niciodată. 

Nu ai fi fost persoana de astăzi dacă nu exista el

Unul dintre cele mai grele lucruri din viața asta este să accepți faptul că iubirea lui poate să nu fie reciprocă. Însă, pe de altă parte, toate mulțumirile tale ar trebui să meargă către acea persoană care te-a trădat și rănit. De ce? Pentru că dacă nu ar fi acționat astfel ai fi continuat să suporți faptul că ești jignită și înjosită. Dacă nu ar fi existat el în viața ta, ai fi continuat să te încrezi în oameni îndoielnici.

Dacă nu ar fi fost el care să îți fi demonstrat că există și astfel de oameni pe Pământ, nu ai fi ajuns la înțelepciunea să spui "Stop, de ajuns!" înainte de a fi prea târziu. Datorită faptului că el nu te-a apreciat și iubit cum meriți, acum înțelegi cu adevărat cât valorezi tu ca persoană. 

Da, așa este, te doare nu pentru că nu te-a iubit niciodată, ci pentru că ai crezut că te iubește. Ai crezut că tu însemni pentru el atât de mult cât înseamnă și el pentru tine. Adică enorm. Însă nici nu te-ai gândit vreodată că te-ar putea părăsi. Când ai spus că sunteți făcuți unul pentru celălalt, el părea că este de acord și că vrea să trăiască alături de tine toată viața. 

Încetează să îți mai reproșezi că ai fost oarbă la început. Analizează situația și vei vedea că, într-un final, totul a fost spre binele tău. Această experiență este benefică pentru tine și pentru relațiile viitoare. Timpul este singurul care ne dovedește dacă ne-am înșelat sau nu în privința unei persoane și nu sentimele puternice pe care le purtăm. Ne ajută, să spunem așa, să separăm neghina de grâu. Timpul arată adevăratele fețe ale oamenilor, indiferent ce părere ai tu despre ei la început.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Nu îi cere niciodată unui bărbat să rămână! Vei regreta asta cu toată ființa ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.