Opt tipuri de mesaje pe care să nu le tolerezi într-o relație

Opt tipuri de mesaje pe care să nu le tolerezi într-o relație

Ramona Jurubita

Simți că ți-ai găsit marea dragoste și că nimic nu poate spublera sentimentele pe care le ai față de o persoană care tocmai a intrat în viața ta? Înseamnă că ești îndrăgostit/ă până peste cap și s-ar putea să nu observi anumite detalii importante în interacțiunea dintre voi.

Oricât de încântat/ă ai fi felul în care evoluează lucrurile între voi, nu ar trebui să tolerezi anumite fapte deplasate. Granița dintre glumă și mitocănie este foarte fină, la fel și cea dintre o atenționare nevinovată și un reproș sau o apostrofare. Iată ce vorbe și gesturi nu ar trebui să tolerezi într-o relație:

Femeie șocată de mesajul pe care l-a primit pe telefon.

 1. „Ok, pari ocupat/ă, așa că te las!”
  Acest mesaj nu este deloc în regulă, mai ales dacă ai avut mai puțin de 10 minute la dispoziție pentru a răspunde. Nimeni nu vrea să se simtă presat în timpul unei convorbiri și este normal să mai ai și alte lucruri de făcut pe parcursul zilei. Este ceva firesc să răspunzi la un mesaj în momentul în care ai timp, mai ales în primele etape ale unei relații amoroase. Dacă ai oferi un răspuns în fiecare secundă, ai fi perceput/ă ca „lipicios/oasă”, „dependent/ă” sau „stresant/ă”, nu-i așa? La fel ar trebui să percepi și tu persoana care te mustră dacă nu îi scrii în timp real. Acesta este un semn de posesivitate și celălalt ar putea încerca să te controleze și în alte moduri pe viitor. Ferește-te de astfel de persoane și nu accepta ca ele să se apropie prea mult de tine.
 2. Persoana este activă pe rețelele sociale și postează des, dar ție nu îți răspunde
  Aici este vorba de o stituație total opusă celei de mai sus. Dacă nu are treabă, dar te ignoră, înseamnă că nu are chef să stea de vorbă cu tine. S-ar putea să nu fii o prioritate pentru persoana pe care tu deja o consideri sufletul tău pereche și acest aspect nu ar trebui tolerat. Dacă poate da like la poze pe Instagram sau poate scrie statusuri pe Facebook, dar nu se obosește să răspundă, este posibil să încerce să îți comunice subtil următorul lucru: „Sunt viu și sănătos, după cum poți vedea din activitatea mea recentă, care sper că te ajută să realizezi că am telefonul în mână, am primit mesajul tău, dar nu am niciun interes să-ți răspund”.
 3. „Ești treaz/ă?” (după miezul nopții)
  Dacă ești obișnuit/ă să adormi târziu și să porți conversații nocturne, nu este nicio problemă să primești acest mesaj de la jumătatea ta. Dar dacă toată ziua ai așteptat un răspuns care a întârziat să apară și ecranul telefonului se luminează abia târziu în noapte, s-ar putea ca partenerul/a să te fi ignorat în tot acest timp. Există șanse foarte mari să fii o ultimă opțiune, o persoană la care se gândește abia după ce a terminat treburie prioritare și după ce a discutat cu persoanele mai importante. Dacă vrei ceva mai mult decât o aventură, nu accepta pe cineva care te caută doar noaptea. Iubiții vorbesc și se văd și în timpul zilei, nu doar după lăsarea întunericului. Ai grijă ca persoana de lângă tine să nu aibă ceva de ascuns!
 4. „Hei! Ce faci?” (Mesaj pe care îl primești de fiecare dată după ce îl/o suni și nu îți răspunde)
  Dacă apelezi persoana respectivă când este la serviciu sau când are ceva important de făcut, este normal să nu poată vorbi și să nu răspundă. Dar ce se întâmplă oare cu el/ea în timpul liber? Ce motive ar putea avea să îți respingă apelul și să trimită înapoi doar un mesaj sec? S-ar putea să urască, în general, convorbirile telefonice și este un lucru scuzabil. Dar dacă vorbește des cu altcineva și cu tine nu o face? În acest caz, s-ar putea să nu îi facă plăcere să te audă sau să fie în compania altcuiva de care a uitat sau nu a vrut să îți spună.
 5. „Scuze, abia acum am văzut mesajul tău.” (după ce au trecut mai mult de 12 ore de când i-ai scris)
  Pe bune?! Crezi asta în secolul vitezei în care toți oamenii sunt dependenți de telefoane și nu stau mai mult de 8 ore fără să le verifice? Dacă are un motiv plauzibil și poate dovedi că a fost extrem de ocupat/ă în ultima perioadă, merită să îl/o crezi. Dar dacă folosește scuze puerile și nu poate explica de ce nu a vorbit cu tine, ar trebui să te gândești mai mult la ce se întâmplă, de fapt, între voi.
 6. Persoana din cuplu evită să răspundă la anumite întrebări
  Încă se ferește să vorbeasă despre chestiunile delicate deși pare că v-ați apropiat destul de mult și nu ar trebui să mai existe secrete între voi? Ups, ceva se întâmplă! Acest lucru te poate everva foarte tare, mai ales dacă tu ești implicat/ă din punct de vedere emoțional și vezi că persoana cealaltă este detașată și chiar îți ignoră unele întrebări. Din moment ce răspunde la mesaj, nu are cum să îl citească doar parțial și este clar că are ceva de ascuns. Nu trebuie să te gândești din prima la ce este mai rău, dar când acest lucru se întâmplă des, nu are cum să mai fie pus pe seama unei neglijențe nevinovate.
 7. Mesaje scurte din care se vede clar că este distant
  „Ok”, „Haha”, „Bine”, „Pa” sunt mesaje care ar putea fi dezvoltate, astfel încât să ajungă la tine mult mai frumos. Este posibil ca bărbatul/femeia din viața ta să te țină la distanță cu astfel de replici scurte sau, pur și simplu, să fie plictisit/ă de tine. Evident, există și varianta în care este scuzat/ă: poate fi ocupat/ă și atunci chiar este de preferat să răspundă scurt decât să nu răspundă deloc. Modul în care percepi aceste cuvinte depinde de tine și de relația dintre voi, dar nu trebuie să permiți nimănui să fie respingător și să îți vorbească așa în fiecare zi și în fiecare moment al zilei. Există anumite excepții, anumite momente în care vă puteți scrie unul altuia astfel de mesaje (când sunteți ocupați, când vă grăbiți sau când vine ca răspuns la o întrebare închisă).
 8. Presupusul/a partener/ă nu mai răspunde la mesaje
  Dacă ai trimis mai mult de trei-patru mesaje în ultimele zile și nu ai primit niciun răspuns, ar fi cazul să încetezi. În cazul în care s-ar fi întâmplat ceva cu el/ea, mai mult ca sigur ai fi aflat, așa că nu ai de ce să te îngrijorezi. Tăcerea este întotdeauna un răspuns și există șanse foarte mari ca persoana respectivă să vrea să scape de tine. Nu poți ignora mai multe zile un om pe care îl iubești și alături de care încerci să construiești ceva durabil, nu? Timpul îți va dovedi care au fost adevăratele lui/ei intenții.

Tu ai acceptat să ți se răspundă astfel sau să fii tratat/ă așa de cineva? Este important să nu lași pe nimeni să creadă că poți fi doar o opțiune sau că se poate comporta urât cu tine. Ai mare grijă la limitele pe care le impui și peste care treci de dragul altcuiva.

Citește și: Șapte motive pentru care nu ți-a dat (și nu îți va da) mesaj înapoi

Surse articol: ThoughtcatalogElitedailyThetalko

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Obiceiul saptamanal care poate imbunatati orice relatie, potrivit unui terapeut de cuplu
Obiceiul saptamanal care poate imbunatati orice relatie, potrivit unui terapeut de cuplu
Care este limita ta intr-o relatie de cuplu?
Incepe quiz
Care este limita ta intr-o relatie de cuplu?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  top 5 divahair.ro - cuplu

  1. 5 trucuri prin care să scapi din rutina din viața de cuplu (1656 vizite)