Orgasmul vaginal - mit sau realitate?

Orgasmul vaginal - mit sau realitate?

Geanina Ichim

Orgasmul la femei este dezbatut de zeci de ani, unul dintre cei mai cunoscuti cercetatori interesati de acest subiect fiind chiar medicul austriac Sigmund Freud. Acesta spunea ca o femeie aflata la maturitatea sa sexuala poate avea orgasm atunci cand vaginul ei, si nu clitorisul, este stimulat, caz in care vorbim despre orgasm vaginal. In schimb, orgasmul clitoridian ar fi specific femeilor tinere si neexperimentate, care nu au ajuns la acea dezvoltare mentala si sexuala care i-ar permite sa simta intensitatea reala a finalizarii unui act intim.

Orgasm vaginal sau orgasm clitoridian?

Cercetatorii din zilele noastre fac distinctia intre orgasmul vaginal si cel clitoridian, desi cele doua organe nu trebuie sa fie vazute neaparat ca entitati separate. Exista mai multe elemente care contribuie la modul in care se simte punctul culminant al excitatiei sexuale. Sustinatorii orgasmului vaginal afirma ca femeile ating momentul culminant al excitatiei in timpul actului sexual prin penetrare vaginala, fara stimularea clitorisului.

  

Cu toate acestea, s-ar parea ca vaginul are cateva terminatii nervoase care nu ar fi suficiente pentru crearea unui orgasm fara participarea clitorisului. Aceste doua organe functioneaza de fapt impreuna, fiind o retea de nervi si muschi, iar separarea dintre ele este in mare parte artificiala.

Modul ideal de finalizare a unui act sexual este combinatia dintre cele doua tipuri de orgasm. Stimularea clitoridiana functioneaza ca un preludiu, starnind o reactie mai puternica si mai dureroasa, care atrage dorinta unei continuari. Astfel, penetrarea vaginala completeaza acest prim pas cu o finalizare care aduce o stare de calm, implinire si confort psihic.

Un act sexual implinit cu mult-doritul orgasm nu inseamna doar penetrarea vaginala si stimularea clitorisului. Aminteste-ti ca si implicarea creierului este foarte importanta pentru a ajunge la  punctul culminant. Stimularea mentala, prin emotii, perceptii si amintiri, poate ajuta la atingerea orgasmului vaginal.

Articolul urmator
Un bărbat i-a cerut proaspetei lui soții divorțul pentru că aceasta nu a vrut să-și petreacă noaptea nunții împreună
Un bărbat i-a cerut proaspetei lui soții divorțul pentru că aceasta nu a vrut să-și petreacă noaptea nunții împreună
Cu ce fel de poveste se aseamana viata ta?
Incepe quiz
Cu ce fel de poveste se aseamana viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.0 (20)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.