Sa vorbim deschis despre penisul circumcis si necircumcis?

Raluca Cristea

Toti baietii se nasc cu un strat de piele care acopera glandul penisului, acest strat purtand numele de preput. Circumcizia reprezinta probabil cel mai vechi ritual sexual si presupune indepartarea preputului cu scopul de a schimba aspectul organului genital masculin. In principiu, circumcizia se poate realiza la orice varsta, insa majoritatea unor astfel de operatii au loc la maximum 3 saptamani de la nastere.

Motivele circumciziei sunt diferite: origini religioase, prevenirea masturbarii printre baietii mici de varsta sau mentinerea curateniei acestui organ, din moment ce circumcizia previne acumularea de murdarie sau bacterii sub preput.

Specialistii in sexologie se impart in 2 tabere: unii sunt de parere ca un barbat cu acest organ circumcis isi controleaza mult mai bine orgasmul si mentine mai usor curatenia organului genital, iar ceilalti considera ca existenta sau lipsa preputului nu are nicio legatura cu orgasmul iar curatenia poate fi mentinuta prin simple dusuri frecvente.

Cum arata un organ circumcis/necircumcis?

Aproximativ 70% dintre barbati au organul genital necircumcis, adica aspectul cu care probabil majoritatea dintre noi, femeile, ne-am obisnuit: in stare flasca (cand nu se afla in erectie), glandul este acoperit de preput. In timpul erectiei, pielea preputului se ridica, volumul acestuia se mareste si glandul este in intregime expus.

Dupa cum iti poti da seama acum, proportia de 30% de barbati circumcisi poseda o barbatie care in stare flasca are glandul deja expus, desi volumul acesteia in stare non erectila este acelasi cu al unui barbat necircumcis.

 

Avantajele si dezavantajele unui organ circumcis

Iata avantajele de care se bucura un barbat circumcis:

- igiena e mai usor de intretinut;
- scaderea riscului dezvoltarii unei infectii urinare;
- scaderea riscului dezvoltarii cancerului de prostata;
- scaderea riscului la partenera de a dezvolta infectii cu Chlamydia si Trichomonas, dar si cancer cervical;

Iata si dezavantajele circumciziei:

- sangerare si posibila infectie;
- indepartarea preputului mai mult decat trebuie va duce la rezultate evidente odata cu maturitatea barbatului: erectii dureroase;
- scaderea raspunsului la stimuli in zona glandului;
- scaderea placerii intime la ambii parteneri, deoarece preputul este o zona erogena importanta. In plus, expunerea constanta a glandului scade treptat sensibilitatea acestuia la atingere.

Avantajele si dezavantajele unui organ necircumcis

Iata avantajele:

- igiena este usor de intretinut cu dusuri frecvente;
- barbatul poate purta lenjerie si imbracaminte din orice tip de material, fara sa irite glandul;
- atat partenerul, cat si tu, va puteti bucura de mai multa placere sexuala datorita miscarii de inainte si inapoi a preputului, iar partenerul nu risca sa scada sensibilitatea glandului la stimuli.

 

Care sunt dezavantajele:

- prevenirea unei infectii urinare (1 din 3 barbati necircumcisi dezvolta o infectie urinara, in timp ce doar 1 din 25 de barbate necircumcisi pot suferi o infectie a tractului urinar);
- 1 din 800 de barbati necircumcisi sufera de cancer penian, in timp ce doar 1 din 2000 de barbati circumcisi dezvolta acest tip de cancer;
- riscul de cancer la prostata este cu 20% mai ridicat in randul barbatilor necircumcisi.

Stimularea unui penis circumcis/necircumcis

Stimularea manuala si orala difera deoarece organul necircumcis permite stimularea manuala prin miscarea in sus si in jos a preputului, dar si stimularea orala, in timp ce cel circumcis permite mai mult stimularea orala, glandul fiind deja expus iar excesul de piele din jurul glandului, de mult inlaturat.

Ce parere au femeile despre o barbatie circumcisa si necircumcisa?

Studiile au dezvaluit faptul ca barbatii circumcisi sunt considerati mai vulcanici in actul sexual in comparatie cu barbatii necircumcisi, acest lucru fiind evident in studiile despre masturbare, sex oral si sex anal.

Femeile au pareri diferite despre aspectul barbatiei in actul sexual si nu numai. 40% dintre femei considera ca organul circumcis mai provocator, incitant, iar preputul ca fiind ceva ce le provoaca repulsie, preferand sa vada un organ in stare de erectie. In acelasi timp, 60% dintre femei adora sa priveasca cum penisul intra in stare de erectie si preputul se retrage, dezvaluind glandul.

 
   Surse foto: Pexels

Articolul urmator Trei femei și-au deschis sufletul și ne-au povestit cum au ajuns să se împace cu fostul lor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (195)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.