Pentru femeia care s-a săturat să fie puternică

Pentru femeia care s-a săturat să fie puternică

Lorena Teacă

Un mesaj emoționant pentru femeile care s-au săturat să fie puternice a fost viralizat pe rețelele sociale din afară și a ajuns și la noi.

Ia aminte ce spune acest mesaj și recitește-l de fiecare dată când dai de greutăți:

„De când îți poți aminti, ai fost dură. Cea mai puternică și curajoasă. Cea care făcea față oricărei situații. Cea care a știut cum să gestioneze orice provocare și problemă. Cea la care toată lumea venea pentru sfaturi.

Ai fost considerată o fată care a știut mereu să iasă învingătoare din cele mai cumplite situații. Ai fost precum fata care nu poate fi rănită. Ca fata care renăștea întotdeauna ca pasărea Phoenix din cenușă. Ca o fată care poate îndura absolut orice. Ca cineva care știe cum să facă față unei dureri emoționale. Ca o fată care nu poate avea inima frântă.

Femeie care stă în pat cu capul pe genunchi

Dar astăzi simți că nu mai poți. Simți că ai îndurat prea multe și că ai nevoie de o pauză. O pauză de la toată durerea cu care te-ai confruntat în tăcere. O pauză de la toți oamenii care au pretenții de la tine. O pauză de la toate sarcinile pe care le ai de făcut. Simți că ai nevoie de o pauză de la a fi puternică.

Pentru că ești prea obosită. De fapt, ești epuizată. Și nu vorbesc despre epuizarea fizică aici.
Ești epuizată din punct de vedere mental și simți că inima, sufletul și mintea fug de toată lumea care a pus greutate peste ele.

Da, a fi o femeie independentă este grozav. Oamenii admiră adesea ceea ce ești în stare să faci. Ei îți admiră forța și vitejia. Ei admiră faptul că nu ai lăsat pe nimeni să te dea la o parte sau să te părăsească. Ei admiră faptul că nu renunți niciodată și nu ai nevoie de nimeni să te completeze. Că nu ai nevoie de cineva să fie acolo pentru tine și că ești capabilă să treci prin viață pe cont propriu. 

Dar ai ajuns să simți că această imagine de fată puternică a devenit prea greoaie pentru tine. Simți că nu mai poți și că te vei rupe în milioane de bucăți în curând.

Te-ai săturat să arăți altora că poți. Ai obosit să fii acolo pentru ceilalți. Ai obosit să fii dură. Ai obosit să zâmbești în ciuda tuturor greutăților și obstacolelor și ai obosit să porți o mască de femeie fericită. Te-ai săturat de luptă. Te-ai săturat să spui că ești bine, chiar și atunci când ești distrusă pe interior. Ai obosit să fii umărul tuturor la greu, chiar și-n zilele când nu ești nici tu bine. Ai obosit să oferi alinare altora, când nu există nimeni care să aibă grijă de tine.

Femeie care stă cu fața în palmă

Și asta este tot ce ai nevoie. Cineva care să fie acolo pentru tine și să aibă grijă de tine. Cineva care să te țină de mână când lucrurile devin dificile. Cineva care să te asculte și să-ți spună că totul va fi bine. Cineva care să te iubească la bine și la rău. Ai nevoie de cineva care să te prindă de fiecare dată când simți că te prăbușești și care să te ridice când simți că nu mai poți.

Și să știi că acest lucru nu este unul rău și nu este nimic în neregulă cu tine. Dacă ai nevoie de cineva care să te iubească, nu trebuie să te rușinezi. Asta înseamnă că ai devenit persoana care ai promis că nu vei deveni vreodată, dar nu înseamnă că ai trădat ceea ce ai fost odată.

Trebuie să-ți amintești că ești o ființă umană, că ai emoții și o inimă care trebuie să fie îngrijită. Îți este permis să simți toate aceste lucruri. Ți se permite să te simți epuizată și să ceri ajutor când ai nevoie, pentru că asta nu te face mai puțin puternică decât ai dovedit până acum că ești.”

Surse foto: iStock, Unsplash

Articolul urmator
5 lucruri pe care le fac femeile care descopera marea dragoste
5 lucruri pe care le fac femeile care descopera marea dragoste
Esti o femeie puternica?
Incepe quiz
Esti o femeie puternica?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (48)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.