Psihologii au dezvăluit: 10 adevăruri simple care determină cât va dura o relație

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Nimeni nu știe cu exactitate care sunt obstacolele care pot apărea într-un cuplu. Deși cu toții ne dorim să știm dacă legătura noastră sentimentală este una puternică și autentică, este aproape imposibil să anticipăm acest lucru din fazele incipiente.

Cu toate acestea, există 10 adevărul simple care îți pot arăta dacă relația ta de cuplu este armonioasă și va dura mult timp, pe baza sfaturilor din partea specialiștilor. Vezi, în galeria foto, care sunt lucrurile de care ar trebui să ții cont dacă îți dorești o relație longevivă și sănătoasă.

Surse articol: BrightSide / Flipboard / Thoughtcatalog

Comportamentul în situații stresante

Comportamentul în situații stresante

Se întâmplă uneori să avem de-a face cu situații neașteptate. Poate fi ceva nesemnificativ sau un eveniment care necesită o reacție imediată. În oricare dintre aceste cazuri, este important ca tu și partenerul tău să vă ajutați reciproc. De exemplu, dacă tu ești impulsiv, iar partenerul tău este calm și echilibrat, veți reuși să luați împreună deciziile corecte, în loc să vă lăsați copleșiți de emoții.

Citește și: 9 mituri în care ne-au făcut să credem în filmele romantice și cum ne deteriorează ele relațiile

Mentalități

Mentalități

Atât tu, cât și persoana iubită sunteți două persoane diferite, cu opinii diverse și alte perspective în anumite situații. Este important să înțelegi că gândurile și sentimentele celui drag, pot, de multe ori, să nu se coreleze cu alte tale. Nu lua niciodată decizii în numele amândurora și nu crede că îi poți citi gândurile. Este greșit! Adresează-i întrebări pentru a obține răspunsurile pe care le dorești.

Cerințe

Cerințe

Acest punct vine în continuarea celui precedent. Nu te aștepta ca partenerul tău să îți citească gândurile. Fii deschis și sincer cu el și spune-i ce simți. De exemplu, dacă vrei să te îmbrățișeze sau să te sărute mai des, cere-i acest lucru și nu aștepta pasiv, în speranța că o va face mereu de la sine.

Citește și: Studiu: Bărbații cu soții cicălitoare trăiesc mai mult și mai sănătos

Spațiul personal

Spațiul personal

Dacă vă petreceți mereu timpul împreună, atunci toate activitățile obișnuite vor deveni, în cele din urmă, o rutină pentru voi. Ar trebui să vă încurajați reciproc să aveți și hobby-uri. Rezervă-ți o zi sau două pe săptămână în care să faci ceva fără cel iubit. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că spațiul personal al fiecăruia este esențial pentru menținerea unei relații solide mult timp.

Surse foto: IStock

Articolul urmator 10 adevăruri dure despre relații pe care majoritatea bărbaților se tem să le recunoască, chiar și față de ei înșiși

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.