Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Q&A cu un model de videochat

Joi, 08.02.2018
de Alexandra Dragoi

Oricât ne-ar plăcea să ne ascundem după deget, videochatul reprezintă o afacere înfloritoare în România și nu mai este de mult privit ca pe un subiect tabu. Toată lumea cunoaște pe cineva care profesează în acest domeniu, iar motivul pe care îl invocă fetele este unul simplu: banii. Țara noastră este lider la nivel mondial în ceea ce privește industria videochatului, iar afacerea se estimează că depășește cu mult 100 de milioane de euro. Pe fondul acestor întâmplări, am stat de vorbă cu un model videochat, pentru că așa sunt numite fetele care practică această meserie, ca să aflăm cum, unde și de ce.

fete vesele

Cătălina lucrează de 2 ani în acest domeniu și este absolventă de Litere. Videochatul l-a descoperit în ultimul an de facultate, când cineva i-a întins un pliant, pe stradă. S-a documentat, a ales cel mai bun studio videochat, a mers la interviul de angajare și... mai multe ne povestește chiar ea.

 1. Cum?

Cătălina: „Aveam o prietenă care făcea videochat deja de doi ani în momentul în care eu am intrat în domeniu și îl descria ca pe un job normal. Noi, toți ceilalți, o criticam, chiar dacă ei nu i-am spus niciodată asta. Mânată de dorința de a fi independentă și de a câștiga atâta cât să-mi permit să îmi fac toate poftele, am zis să încerc și eu... Evident, la început mi-a fost tare greu și nu credeam că o să mă descurc, mai ales că eram o persoană foarte pudică și aveam un complex vis-a-vis de corpul meu. Cu timpul, am scăpat de aceste preconcepții și am început să câștig din ce în ce mai mult.”

masina scumpa

 1. Unde?

Cătălina: „Aici e o întreagă poveste. Intrând într-un domeniu nou și neștiind absolut nimic despre el, mi-a fost tare greu la început să aleg, mai ales că în București erau deja vreo 5 studiouri cu renume. Am stat câteva ore bune, am făcut un research amănunțit, am căutat păreri pro, păreri contra, pe tot felul de forumuri. Am mers la interviu la Charm Studios și acolo am rămas. Cred că a fost una dintre cele mai bune decizii ale vieții mele, mai ales că sunt o grămadă de colege noi care vin la Charm și se plâng de cât de urât le-a fost în alte părți.”

 1. De ce?

Cătălina: „De ce videochat? Clar, pentru bani. Am făcut un calcul, asta apropos de joburile în multinaționale, că aș fi câștigat în jumătate de an suma pe care o câștig acum în două săptămâni, și nu este nici un fel de exagerare. Și la întrebarea „de ce studio videochat Charm Studios?”, pentru că și-au format o echipă unită, gata să te ajute în orice moment. Nu știu cum este prin alte părți, dar la cât de frumos este aici, nici nu îmi doresc să aflu. Când o să plec de aici, o sa ies din domeniu și o să-mi deschid o afacere.”

Sfatul Cătălinei? „Scăpați de inhibiții, de întrebarea „dar ce ar zice lumea dacă ar ști...?” și munciți din greu acum, ca să vă puteți permite să vă deschideți o afacere, sau să vă cumpărați un apartament, sau mai știu eu ce vis are fiecare dintre voi. Contează foarte mult să fii dezghețată, isteață și să asculți sfaturile trainerilor. Succes!”.

Pe Cătălina o găsiți la Charm Studios, la Unirii.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!