Șapte semne că iubitul tău nu ştie ce înseamnă respectul într-o relaţie

Șapte semne că iubitul tău nu ştie ce înseamnă respectul într-o relaţie

Viorica Ghinea, redactor

Limita dintre respect şi lipsă de respect este destul de fragilă în cuplu, astfel că ambii parteneri trebuie să fie atenţi la acest aspect. Multe femei trec peste gesturile nepotrivite ale partenerilor lor, căutându-le mereu scuze, ceea ce înseamnă că le încurajează în continuare. Nu ar trebui să faci parte din tabăra lor, ci să tragi un semnal de alarmă dacă partenerul tău calcă strâmb.

Iată ce semne îţi indică faptul că partenerul tău nu prea ştie ce înseamnă respectul într-o relaţie!

Șapte momente în care partenerul tău trece peste limitele respectului într-o relaţie

1. Flirtează de faţă cu tine

Fie că o face ca să se distreze ori ca să te enerveze, nu este normal ca partenerul tău să flirteze de faţă cu tine, de parcă nu ai fi acolo. Ceea ce face nu este deloc politicos şi îţi demonstrează că el nu ştie prea bine ce înseamnă respectul într-o relaţie.

Soluţie: poartă o discuţie deschisă cu el. Dacă nici aşa nu pare să înţeleagă, aplică aceeaşi metodă o singură dată şi vei observa că nici el nu se va simţi în largul lui. Nu merge mai departe, altfel vei încălca aceleaşi principii ca el.

2. Te critică permanent

În loc să te susţină şi să te încurajeze în ceea ce faci, el găseşte mereu ceva de criticat. Dacă vorbele lui sunt însoţite deseori de cuvinte jignitoare, nu mai încape îndoială că el nu te respectă şi nu te apreciază.

Soluţie: meriţi mai mult de atât, aşa că nu ar trebui să te uiţi înapoi când închei relaţia. Ia această decizie în special dacă el nu pare să aibă vreun fel de regret ori dacă nu îţi demonstrează că ar vrea să se schimbe.

3. Îţi dictează cum să îţi trăieşti viaţa

De la hainele pe care le porţi până la ceea ce gândeşti, partenerul tău crede că ar trebui să copiezi la indigo ceea ce spune el. Este evident că nu îţi respectă principiile şi că vrea să îţi trăieşti viaţa după regulile lui.

Soluţie: ieşi din această relaţie toxică pentru că nu îţi va aduce nimic bun. Încearcă să îţi recapeţi încrederea în tine şi impune-ţi treptat, dar sigur, punctul de vedere.

4. Nu acceptă refuzul tău

Un bărbat trebuie să înţeleagă când o femeie spune „Nu!”. Cel care nu poate să treacă peste refuzul ei este evident că nu îi respectă opiniile şi că ţine cu tot dinadinsul ca el să aibă ultimul cuvânt. Cu siguranţă acest semn nu indică respectul într-o relaţie.

Soluţie: arată-i partenerului tău că greşeşte şi că nu este normal ca opinia ta să nu conteze în cuplu. Încercaţi să ajungeţi mereu la un compromis, altfel nu veţi reuşi să aveţi o legătură frumoasă şi sănătoasă.

5. Te tratează ca pe un obiect sexual

Într-adevăr, activităţile sexuale joacă un rol important într-o relaţie de cuplu, dar trebuie să existe limite şi în acest caz. Dacă partenerul tău pare să fie interesat de tine doar din acest punct de vedere, este evident că nu acordă prea multă importanţă respectului în cuplu.

Soluţie: nu răspunde afirmativ tuturor propunerilor pe care ţi le face. Arată-i că ai personalitate şi că reprezinţi mai mult decât un obiect sexual. Dacă nu este mulţumit de noua ta atitudine, nu ai nimic de pierdut dacă el iese din viaţa ta.

6. Eşti întotdeauna pe locul doi

Dacă simţi că el încă se gândeşte la fosta lui parteneră sau că iese şi cu alte femei, ar trebui să îţi pui un semn de întrebare. Oare chiar ştie ce înseamnă respectul într-o relaţie ori se joacă cu focul?

Soluţie: încearcă să descoperi dacă îţi ascunde ceva în acest sens. Dacă explicaţiile lui nu te mulţumesc, nu mai sta pe gânduri, ci încearcă să îţi vezi de viaţa ta. Nu are sens să te legi sufleteşte de un bărbat care nu te apreciază la adevărata ta valoare.

7. Nu este niciodată lângă tine când ai nevoie

Partenerul tău îţi este alături când eşti bolnavă ori când ai nevoie de încurajare? Dacă da, atunci ai lângă tine bărbatul potrivit. În schimb, dacă te afli la polul opus, înseamnă că te confrunţi cu probleme amoroase.

Soluţie: comunică cu partenerul tău şi spune-i că te deranjează faptul că nu este lângă tine când ai nevoie de el. Dacă îţi va da dreptate şi îți va cere scuze, mai sunt şanse să se schimbe.

Nu trece cu vederea aceste semne care îţi indică faptul că partenerul tău nu ştie ce înseamnă respectul într-o relație şi că nici nu încearcă să înţeleagă mai bine această noţiune. Aplică soluţiile indicate şi mergi mai departe dacă el nu îşi schimbă atitudinea faţă de tine.

Articolul urmator
Semne subtile care arată că partenerul tău te urăște în secret
Semne subtile care arată că partenerul tău te urăște în secret
Ce ar vrea sa schimbe iubitul tau la tine?
Incepe quiz
Ce ar vrea sa schimbe iubitul tau la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (38)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.