Nu Skin

Șase lucruri pe care nu le știi despre sărut

Viorica Ghinea, redactor

Sărutul, un gest tandru ori senzual, pare să nu mai aibă nicio taină, cel puțin pentru cei care l-au experimentat de mai multe ori în viață. Cu toate acestea, există multe lucruri pe care nu le știm despre el.

Iată șase lucruri legate de sărut la care nu te-ai gândit niciodată până acum!

1. Sărutul îți spune dacă ești alături de partenerul potrivit

Poate că sună ciudat să stabilești compatibilitatea cu o persoană de sex opus doar după modul în care își mișcă buzele și limba, însă este imposibil să nu le iei în calcul. Dacă te dezamăgește de la primul gest tandru, parcă nu mai ești la fel de interesată de cel ales. Un sărut te poate apropia ori îndepărta de cel cu care ești mai mult decât îți imaginezi.

2. Cei care sărută bine au parte de mai mult sex

Un studiu realizat la Universitatea din Oxford a scos în evidență faptul că femeile acordă multă atenție modului în care sărută bărbații atunci când vor să aibă relații intime cu ei. Le-au fost prezentate câteva imagini cu săruturi, iar ele s-au simțit mai atrase de reprezentanții sexului opus care păreau mai implicați în sărut.

3. Săruturile nereușite pot duce la despărțire

Psihologul Gordon Gallup de la Universitatea Albany a realizat un chestionar pe 58 de bărbați și 122 de femei. Repondenții au fost întrebați dacă s-ar mai simți atrași de o persoană de sex opus după ce ar afla că nu sărută bine. 59% dintre bărbați și 66% dintre femei au afirmat că nu ar mai fi interesați de acea persoană. Nu doar tehnica sărutului este baza, ci și informațiile chimice aflate în salivă și emoțiile pe care le transmite gestul.

4. Stilul sărutului este dictat de sex

Cercetările au scos la iveală faptul că stilul sărutului este dictat de sexul persoanei cu care faci acest gest intim. Bărbații preferă săruturile mai umede, mai intense, cu implicarea directă a limbii, în timp ce femeile preferă un gest mai delicat și mai reținut. Reprezentanții sexului opus au spus că le place ca femeia să inițieze sărutul, să fie îndrăzneață și chiar să scoată zgomote incitante în acest timp.

5. Femeile vor întotdeauna să se sărute înainte de sex

52% dintre bărbații implicați într-un studiu au mărturisit că sunt pregătiți să înceapă direct o partidă sexuală, adică fără să o mai sărute pe partenera lor. 85% dintre femei au spus că nu ar putea să se culce cu un bărbat dacă nu ar avea parte de o sesiune de săruturi romantice înainte.

6. Sărutul este cheia relațiilor pe termen lung

O lucrare publicată în Archives of Sexual Behavior scoate în evidență importanța sărutului într-o relație. Cu cât oamenii își acordă mai multă atenție după o partidă de sex, cu atât ei se simt mai împliniți în acea legătură sentimentală. Așadar, sărutul nu are un rol esențial doar înaintea partidelor erotice, ci și după, în special pentru partenerii implicați în relații de lungă durată.

Există o mulțime de sfaturi care te îndrumă cum să săruți mai bine, dar nimeni nu îți spune că acest gest intim este cheia spre inima celui drag. Uneori, nu tehnica este cea care impresionează, ci ceea ce transmiți prin sărutul tău: pasiune, iubire și atenție.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (13)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!