Șase motive pentru care oamenii postează lucruri legate de relațiile lor pe rețelele sociale

Ramona Jurubita

Dacă te numeri printre împătimiții rețelelor sociale, sigur ai observat că tot mai des apar acolo imagini cu parteneri care pretind că au relația perfectă. Și spunem „pretind” pentru că nu toți sunt așa fericiți cum vor să pară, dar au anumite motive pentru care încearcă să dea această impresie celor din lista de prieteni.

Cercetătorii în psihologie au observat fenomenul și au făcut anumite studii, pentru a afla de ce mulți vor cu orice preț să se afișeze la brațul persoanei iubite pe Instagram, Facebook, Twitter, TikTok și chiar Youtube. Acum sunt la modă și vlog-urile, în care unele perechi prezintă cum decurge o zi din viața lor. Oare chiar este o zi obișnuită sau doar una „aranjată” să dea bine pe cameră?

Poate și tu te-ai întrebat cât este real și cât nu din tot ce cuprinde internetul, așa că vei afla de ce nu toți utilizatorii rețelelor sociale sunt sinceri și fericiți, exact cum îi percepi din fotografiile pe care le fac. Vezi în galeria foto motivele pentru care unii oameni tind să-și împărtășească astfel de detalii personale în mediul online:

1. Partenerii sunt foarte împliniți și se bucură de relația pe care o au

1. Partenerii sunt foarte împliniți și se bucură de relația pe care o au

Există un studiu care arată că partenerii împliniți au șanse mai mari să își facă publică relația și să își arate fericirea în mediul online, decât aceia care nu se află în relațiile potrivite. Conform datelor adunate în cercetarea respectivă, cuplurile fericite au tendința de a-și pune poze de profil comune. Se pare că au o satisfacție mai mare dacă împart cu toți prietenii de pe internet informații prețioase despre evoluția legăturii dintre ei (logodnă, căsătorie, venirea pe lume a unui copil).

Vezi și: 7 lucruri pe care să nu le faci niciodată online

2. Sunt implicați în relațiile lor

2. Sunt implicați în relațiile lor

Tot cercetările arată că relațiile expuse în acest mod sunt mai stabile, fiindcă oamenii sunt mai implicați în tot ceea ce trăiesc. Fotografiile și videoclipurile în doi sunt ca o dovadă a sentimentelor pe care le au și îi ajută să imortalizeze fiecare moment. Aceste mici jurăminte de iubire pot rămâne pentru mult timp la vederea tuturor apropiaților, fiind garanția că partenerii sunt încă împreună și trăiesc fericiți, așa cum arată în imagini.

3. Sunt nesiguri în legătură cu sentimentele lor sau ale partenerilor

3. Sunt nesiguri în legătură cu sentimentele lor sau ale partenerilor

Cum nu poate fi totul numai roz, există și persoane care vor să își publice viața de cuplu în mediul online pentru a ascunde o teamă pe care o au și pe care nu vor să o verbalizeze. Dacă sunt nefericite sau au îndoilei cu privire la ceea ce simt sau la ceea ce simt partenerii, evită să își arate această slăbiciune. Acești oameni au impresia că sunt mai puternici când văd că toți cei din jur îi percep ca fiind fericiți, chiar dacă în sufletul lor există îndoieli care îi macină.

4. Au un stil de atașament anxios

4. Au un stil de atașament anxios

De asemenea, trebuie să știi că există și categoria celor anxioși, care se tem de respingere și abandon. Este vorba despre persoanele cu stimă de sine scăzută, care ar face orice să fie acceptate de cineva. Frica de singurătate le împinge să se simtă dependente de omul de alături. Când ambii parteneri au același tip de comportament, relația lor devine toxică, iar ei nu văd lucrul acesta. Pot avea impresia că sunt împliniți dacă par așa în ochii urmăritorilor de pe rețelele sociale și ajung să se simtă mai bine în pielea lor.

Vezi și: 25 de semne care îți arată că ești într-o relație nesănătoasă

Surse foto: UnsplashUnsplashPexelsPexelsPexelsPexels

Surse articol: BrightsideResearchgatePsychologytoday

Articolul urmator 15 bărbați și-au împărtășit cu noi cele mai mari probleme din relațiile lor amoroase

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.