Scrisoare de iertare pentru iubita mea

Miercuri, 11.05.2016
de Adam

Cum îi poți cere iertare unei femei căreia i-ai greșit în repetate rânduri? Parcă niciun cuvânt care îmi trece prin minte nu este suficient de bun, de cuprinzător și de elegant, dar am încercat totuși să îi scriu o scrisoare deschisă. Poate că așa își va da seama mai bine cât de mult regret tot răul pe care i l-am făcut până acum.

Iubita mea, îmi pare rău că...

... am învățat prea târziu să te apreciez. N-am știut să prețuiesc tot ceea ce îmi ofereai, până n-am observat că te-ai schimbat față de mine. Când te-am întrebat ce s-a întâmplat, mi-ai spus doar că ai obosit să lupți pentru relația noastră.

... nu te-am iubit așa cum meritai. Tu mi-ai oferit tot ce aveai mai bun și mai curat în inima ta, iar eu am luat totul ca și cum mi se cuvenea. Credeam că mă iubești atât de mult pentru că sunt un bărbat deosebit, cu multe calități. De fapt, tu erai specială, pentru că vedeai ceva bun în mine.

... ai vărsat atâtea lacrimi din cauza mea. Deși știam că te supăram în anumite momente, nu mă chinuiam prea mult să îți alung tristețea de pe chip, ci te lăsam să te mistui cu durere. Dar tu nu îmi purtai pică, ci mă iubeai parcă și mai mult.

... te-am lăsat să îți faci speranțe deșarte. Ți-am spus de atâtea ori că mă voi schimba, dar niciodată nu m-am străduit să îți fac pe plac. Mă bucuram că mă iertai așa ușor și uitam în mod voit de promisiunea pe care ți-o făcusem.

... nu ți-am spus în fiecare zi cât de frumoasă ești. Meritai să mă închin în fața ta ca și cum ai fi fost o icoană, dar eu te-am tratat de sus. Îți spuneam ca un imbecil că eu pot să găsesc o sută ca tine, dar că tu nu vei mai găsi un bărbat ca mine.

... te neglijam când aveai mai multă nevoie de mine. Îți spuneam că sunt ocupat, deși nu aveam altceva de făcut decât să mă joc pe calculator ori să beau ceva cu băieții. În loc să mă cerți când mă vedeai, te aruncai plină de dor în brațele mele. Dar n-am văzut nici măcar atunci că tu erai femeia vieții mele...

... te-am înșelat cu gândul și cu trupul. N-am știut să îți fiu fidel așa cum meritai. Ți-am fost necredincios cu gândul, cu ochii și cu trupul. Cred că simțeai ceva, dar nu mi-ai scos niciodată ochii pentru că te tratam așa.

... îți făceam scene de gelozie, deși nu erai vinovată cu nimic. Cum mă simțeam cu musca pe căciulă, aveam impresia că și tu ești interesată de alte persoane de sex opus. Îți interziceam să vorbești prea mult cu alți bărbați și chiar să ieși în oraș cu prietenele tale. Eram orbit de gelozie și de prostie.

... deși te iubeam în adâncul sufletului meu, n-am știut niciodată să îți arăt ceea ce simt. Mi-a fost teamă că voi deveni vulnerabil în ochii tăi și că nu mă vei mai considera un bărbat adevărat.

Aș vrea să cred că mă vei ierta vreodată pentru tot ceea ce ți-am făcut. Iar că vom fi din nou împreună – nici nu îndrăznesc să sper.

Cu dragoste,

bărbatul care nu te-a meritat niciodată.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.2 (7)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!