Scuza pe care o folosesc bărbaţii când vor să scape de o femeie

Scuza pe care o folosesc bărbaţii când vor să scape de o femeie

Redactor Andreea Baluteanu

Când un bărbat vrea să scape de tine, folosește tot felul de șitretlicuri pe care ar trebui să le recunoști. Imaginează-ţi scenariul ideal al unor prime întâlniri, cu tipul pe care l-ai visat toată viaţa. E un gentleman perfect, te tratează ca pe o prinţesă a epocii moderne, sau, dimpotrivă, un bad boy care pare că s-a cuminţit în prezenţa ta. Reţelele sociale şi mesageria de pe smartphone sunt pline de dovezi ale faptului că te place. Şi totuşi, după un anumit interval de timp, tipul dispare din viaţa ta, ca şi cum nu ar fi existat niciodată! Ce s-a întâmplat?

Acest scenariu, vechi de când lumea, are şi un nume: ghosting (de la cuvântul englezesc ”ghost” care înseamnă fantomă, n.r.), sau scuza pe care o folosesc bărbaţii când vor să scape de o femeie! Ghosting se referă la întreruperea bruscă a contactului cu cineva, fără ceartă și fără să-i oferi acelei persoane niciun avertisment sau explicație. Persoana ”dispare” din viața ta, ca și cum a fost doar o fantomă. Citeşte mai jos cum să identifici acest fenomen şi, mai ales, cum să îi faci faţă!

Scuza ”perfectă” când un bărbat vrea să scape de tine

Nimic nu este mai neplăcut decât să te trezești că persoana de care credeai că ești îndrăgostită vrea să te elimine fără consecinţe neplăcute din viaţa lui!

Cuplu de îndrăgostiți care se sărută

Iată mai jos cum arată un scenariu jalnic care se poate întâmpla când un bărbat vrea să scape de tine:

Tocmai ai cunoscut un super tip, care te-a invitat la cafea. Ieşiţi în oraș, şi lucrurile se leagă între voi cu o repeziciune incredibilă, de parcă un mult așteptat clic s-ar fi produs, propulsându-te deodată pe cel mai glorios drum al vieţii tale. Vorbiţi câte în lună şi în stele. Comunicaţi perfect, vă plac aceleaşi filme şi seriale şi chiar şi aceleaşi feluri de mâncare. Eşti pe punctul de a te îndrăgosti şi ştii că şi el te place, mai ales că ai o mulţime de mesaje pe smartphone care îţi demonstrează prin cuvinte tandre şi emoji dulci că ai ajuns la inima sa.

În loc de ”happily ever after”, te trezești în momentul acela când un bărbat vrea să scape de tine.  Ceva s-a schimbat și ți se pare că totul este brusc și te-a luat prin suprindere, însă dacă stai să te gândești au fost unele semne care ţi-au dat de gândit, dar pe care ai preferat să le ignori.

Dar acum te simți ca şi cum te-ai fi trezit sub un potop de apă rece ca gheaţa, fără să fi participat la provocarea preferată a verilor trecute: ice bucket challenge. Evident, realizezi că ceva este în neregulă, dar nu vrei sub nicio formă să pari o nebună paranoică, scăpată de sub control din ospiciul relaţiilor eşuate. Tocmai de aceea, încerci să pari cool. Îți dai seama că ești în situați când un bărbat vrea să scape de tine și convoci şedinţa de urgenţă cu cele mai bune prietene pentru a le cere sfatul. Îți întorci pe toate feţele comportamentul din ultima vreme, căutând să îţi dai seama dacă nu cumva tu ai greşit.

Până la urmă, îţi iei inima zbuciumată în dinţi şi îi scrii un mesaj, întrebându-l dacă nu a păţit ceva. Surprinzător sau nu, îţi răspunde, pretextând că a fost foarte ocupat în ultima perioadă, scuza perfectă a bărbaţilor care vor să îşi justifice lipsa de atenţie în relaţie. Îl crezi pe jumătate, deşi nu te poţi abţine să te întrebi: „oare nu a mai fost ocupat şi înainte, şi totuşi îşi făcea timp pentru noi?”.

Acesta este un scenariu tipic care apare când un bărbat vrea să scape de tine. Poate că ai noroc şi nici măcar nu treci prin acest tulburător scenariu, iar tipul te lasă baltă fără nicio explicaţie sau ceartă, dispărând complet din viaţa ta. Sau eşti mai ghinionistă şi el mai răsuceşte puţin cuţitul în rană, revenindu-și din starea „veșnicului ocupat” pentru câteva ultime date-uri. Finalul va fi acelaşi: la un moment dat, nu îţi va mai răspunde la niciun mesaj sau apel. Vei descoperi că te-a şters din lista de prieteni pe Facebook şi că nu te mai urmăreşte pe Instagram. Iar dacă vă întâlniţi pe stradă, va prefera să traverseze pentru a nu risca să dea ochii cu tine.

În ambele cazuri, trebuie să știi că ai fost victima unui bărbat fără caracter și nu ai pierdut nimic. Nu trebuie să mai stai să te gândești nicio secundă la el, nu trebuie să verși lacrimi și nici nu trebuie să-ți pierzi încrederea în tine. Gândește-te că nu ai nevoie de un astfel de bărbat în viața ta!

9 semne că se îndepărtează de tine

Ca să nu mai fii niciodată în situația când un bărbat vrea să scape de tine și tu să nu-ți dai seama, iată 9 semne că el se îndepărtează de tine, conform site-ului Huffpost.com:

 1. Anulează des întâlnirile (o amână, o reprogramează și apoi lipsește, găsind diverse pretexte)
 2. Nu te contactează el primul (tu ești cea care îl sună și îi transmite mesaje, el doar răspunde ”când are timp”)
 3. Nu face planuri împreună cu tine
 4. Nu i-ai cunoscut niciodată prietenii
 5. Nu face lucruri frumoase pentru tine
 6. Nu știi foarte multe lucruri despre el (ce face, cum își petrece timpul când nu este cu tine, nu vă împărtășiți pasiuni, scopuri, vise)
 7. Flirtează cu alte femei (ouch!!!)
 8. Nu este lângă tine când ai nevoie de ajutor
 9. Este întotdeauna ”ocupat”

5 semne că se joacă cu tine

Relațiile sunt complicate și îți consumă foarte multă energie. De aceea este bine să nu ignori semnele care îți indică faptul că un bărbat nu mai este atât de interesat de tine, dar se joacă cu inima ta. Iată, așadar, ce trebuie să știi ca să nu mai ajungi în situația ingrată când un bărbat vrea să scape de tine:

 1. Îți spune că te sună, dar nu o mai face (și bineînțeles are o scuză pregătită de fiecare dată când ”a uitat” sau ”nu a avut semnal” sau ”nu a putut”)
 2. Întârzie des de la serviciu, dar nu te anunță ca să nu-ți faci griji (poate fi un semn de infidelitate)
 3. Știe mai multe despre tine decât știi tu despre el (este foarte secretos și nu împărtășește cu tine ceea ce se întâmplă în viața lui)
 4. Are mai multe prietene femei decât bărbați (asta chiar e ciudat!)
 5. Te face să te simți că este ceva în neregulă cu tine (acesta este unul dintre cele mai mari semne că trebuie să pleci de lângă el)

Ce înseamnă când un bărbat îți spune ”mai vorbim”

Câteodată este dificil să descifrezi limbajul unui bărbat. De exemplu, semnificația expresiei „mai vorbim” poate fi diferită în funcție de context și de limbajul corpului persoanei care o spune. Iată ce trebuie să știi despre această expresie des întâlnită, ca să îți dai seama mai ușor când un bărbat vrea să scape de tine sau vrea să vă mai vedeți:

”Mai vorbim” ar putea însemna orice, de la „De-abia aștept să scap din această conversație” și până la „Cu siguranță te voi suna din nou în curând”:

 • Dacă ai fost la o întâlnire și nu a decurs așa de bine pe cât ai sperat, iar la final el spune ”mai vorbim”, poate să însemne „cu siguranță nu te mai sun”. Dar măcar este o despărțire politicoasă!
 • Dacă ai reluat legătura recent cu un vechi prieten sau iubit și părea să se bucure enorm de compania ta, atunci când spune ”mai vorbim”, exact asta înseamnă. Cel mai probabil vrea să mai iasă cu tine, dar nu știe dacă și tu vrei să te mai întâlnești cu el.

Dacă vrei să-ți dai seama repede ce înseamnă, trebuie să ții cont de contextul în care a fost spusă, de limbajul corpului și expresia facială. Dacă o spune evitând contactul vizual, probabil că vrea să spună exact opusul.

Cum să tratezi ignorarea unui bărbat

În primul rând trebuie să realizezi că nu e vina ta, este în totalitate a lui. Când un bărbat vrea să scape de tine și apelează la scuze de genul „sunt ocupat”, înseamnă că este un laș. Un adevărat gentleman nu va răni niciodată sentimentele unei femei într-o asemenea manieră. 

Femeie cu o mână cu mănușă de box în obrazul unui bărbat

Iată cum să tratezi îndepărtarea și ignorarea unui bărbat:

 • Nu te amăgi! Fii lucidă: oricât de ocupat ar fi, un bărbat îndrăgostit va avea timp să îţi adreseze măcar un „bună dimineaţa”.  Probabil te place, dar nu suficient de tare!
 • Vorbeşte cu cei dragi! Prietenele, mama, sora sau amicii de sex masculin te pot ajuta să treci mai uşor peste şocul de a fi fost îndepărtată fără ceartă sau explicație. Spune-le ce ai pe suflet, vei vedea că vor reuşi să îţi reclădească încrederea în tine.
 • Fii recunoscătoare! Da, poate suna ca un sfat contradictoriu, dar crede-ne, este mai bine că s-a întâmplat aşa. Când un bărbat vrea să scape de tine și folosește astfel de scuze și pretexte imature, înseamnă că nu te merită. Un astfel de bărbat nu putea să te facă niciodată fericită!
 • Ieşi din nou la date-uri! Cea mai bună modalitate de a întregi o inimă rănită este de a-i permite să fie din nou disponibilă. Precauţia în exces este mai periculoasă decât riscurile şi nu va face decât să îţi aştearnă viaţa pe un drum ferit, dar care nu va duce niciodată la beatitudine.

Așadar, momentul când un bărbat vrea să scape de tine este neplăcut și, pentru a-l evita, este esențial să ții cont de semnele prezentate în acest articol. Nu lăsa pe nimeni să te calce în picioare, pentru că NU meriți așa ceva!

Surse foto: pexels.com, pixabay.com

Articolul urmator
De ce bărbații simt mai târziu durerea despărțirii
De ce bărbații simt mai târziu durerea despărțirii
Ce vor barbatii de la tine?
Incepe quiz
Ce vor barbatii de la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (117)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  top 5 divahair.ro - cuplu

  1. Importanța detaliilor în organizarea nunții tale de vis (95 vizite)