Semne că ești cu persoana potrivită, chiar dacă relația voastră este departe de a fi perfectă

Semne că ești cu persoana potrivită, chiar dacă relația voastră este departe de a fi perfectă

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Să recunoaștem, cu toții ne-am întrebat la un moment dat sau altul: "Sunt cu persoana potrivită?"

Acesta este un lucru absolut firesc și nu ar trebui să te îngrijoreze. Probabil ar fi ideal ca răspunsul să fie unul categoric și să știi, fără urmă de îndoială, că partenerul tău este "alesul". Dar, din moment ce viața și relațiile sentimentale nu sunt întotdeauna simple, este normal să își facă apariția și grijile și îndoielile.

Psihoterapeuta Annie Wright a explicat, într-un interviu pentru revista Bustle, că deși aceste gânduri sunt prezente, asta nu înseamnă că sunteți aproape de despărțire. Contrar a ceea ce ne învață filmele romantice și melodiile pop, spune ea, a fi cu persoana potrivită nu înseamnă mereu să existe pasiune și scântei între voi.

un cuplu sta pe malul marii si priveste apusul

Se întâmplă să experimentăm și perioade de plictiseală sau monotonie atunci când suntem implicați într-o relație serioasă. Iar acest lucru este valabil mai ales dacă ai avut parte de relații toxice în trecut. "Este important să fiți conștienți de experiențele voastre negative și să le rezolvați, cu ajutorul partenerului, pentru a nu vă distruge relația actuală. Puteți apela și la ajutorul terapiei pentru a depăși trecutul. Astfel puteți avea o relație sănătoasă și fericită", a spus experta.

Iată 20 de semne care îți arată că ești cu persoana potrivită, chiar dacă relația este departe de a fi perfectă.

1. Te simți confortabil

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să îl ai în vedere este confortul. Dacă te simți tu însuți în preajma partenerului, fără să existe tensiune sau rețineri, acesta este un semn bun. Nu înseamnă că nu vor exista ocazional și certuri, ci doar că atmosfera generală este una relaxată și naturală.

2. Poți să fii tu însuți

Te simți liber să spui ce-ți trece prin minte, să abordezi subiecte dure, să te relaxezi și să te afișezi în orice ipostază, fără teama că ești judecat sau că te iubește mai puțin. Asta înseamă că poți să te apropii de cel drag chiar și atunci când ești bolnav sau ai o dispoziție proastă sau te-ai închis în tine pentru că treci printr-un moment dificil.

3. Te entuziasmezi

Chiar dacă sunteți împreună de mult timp, tot ai momente în care te entuziasmezi că îl vezi, după ce nu v-ați văzut toată ziua. Este un semn că te afli în locul potrivit, alături de persoana potrivită. Nu trebuie că fiecare zi să fie plină de pasiune, dar trebuie să existe acea doză de entuziasm mereu, atunci când petreceți momente împreună.

4. Personalitățile sunt complementare

Se spune că opusele se atrag, dar de multe ori și două persoane cu personalități asemănătoare pot avea o relație de succes. Sunteți foarte compatibili dacă gândiți la fel și aveți aceeași percepție asupra vieții, indiferent de diferențele dintre voi. 

5. Aveți aceleași valori

Împărtășiți aceleși viziuni despre lume și aveți gânduri, moravuri, valori și credințe similare? Dacă da, atunci sunteți pe drumul cel bun. Cu toate că și hobby-urile și interesele sunt importante, aceste lucruri sunt esențiale deoarece înseamnă că aveți aceeași direcție în viață.

6. Sunteți de aceeași parte atunci când vă certați

Relațiile tind să se destrame atunci când partenerii se consideră dușmani în timpul unui conflict. Dacă voi sunteți de aceeași parte, chiar și atunci când aveți neînțelegeri, atunci sunteți pe drumul cel bun. Vă certați, dar nu deveniți răzbunători și, ceea ce este și mai important, aveți capacitatea de a face compromisuri și de a vă cere scuze unul în fața celuilalt.

7. Știi că este loial

Gândește-te cum te simți atunci când îl suni pe partenerul tău sau îi trimiți un mesaj și nu răspunde. Sau ajunge acasă târziu de la serviciu. Te gândești la ce-i mai rău? Sau știi că totul este OK?

8. Vă ascultați

Aici ne referim la faptul că tu ai curaj de a-ți exprima îngrijorările în fața celui iubit, iar el te ascultă, te înțelege și face tot ce este posibil pentru a te ajuta.

9. Nu știi ce este în neregulă

Gândurile influențează puternic modul în care interpretăm comportamentul celuilalt și așteptările noastre. De exemplu, s-ar putea să te gândești: "Partenerul meu nu mai depune eforturi pentru a fi romantic, drept urmare relația noastră nu este OK și nu mă mai iubește". Îți creezi singur un scenariu închipuit, iar gândurile tale sunt, cel mai probabil, departe de realitate.

10. Simți chimia

Chiar și atunci când ai un moment de îndoială, tot simți chimia dintre voi. Este perfect în regulă dacă treci printr-o perioadă de confuzie. Toată lumea trece prin asta. Dar dacă încă există atracție, este un semn că ești cu persoana potrivită.

Citește și: Dacă face asta, înseamnă că nu te iubește ci doar ești o simplă alegere convenabilă pentru el. Și asta doar momentan...

11. Îndoielile tale sunt temporare

Încearcă să îți dai seama dacă îndoielile tale sunt trecătoare sau adânc înrădăcinate. Dacă ai prea multe întrebări, pentru o perioadă lungă de timp, atunci nu este în regulă și înseamnă că există probleme mari în relație. Dar dacă nesiguranța apare doar o dată la ceva timp și apoi dispare brusc, este complet normal.

12. Ești respectat

Dacă nu simți că ești în siguranță și respectat alături de cel iubit, acest lucru înseamnă că nu ești cu persoana potrivită. Lipsa de respect, minciunile sau trădarea nu au ce să caute într-o relație sigură și sănătoasă.

13. Este prima persoană pe care o suni

Dacă primești o promovare, adopți un animal sau pur și simplu ai o zi bună, cine este prima persoană pe care o suni? Dacă este jumătatea ta, acesta este un semn foarte bun. Este valabil și în cazul situațiilor mai puțin plăcute atunci când ai nevoie de ajutor sau de un sfat.

14. Ești cea mai bună versiune a ta

Îți place cine ești atunci când ești cu partenerul tău? Te încurajează să fii mai bun? Dacă ești fericit cu viața ta alături de el, este un semn foarte bun.

15. Prietenii vă susțin

Dacă oamenii bine întenționați, cum ar fi prietenii apropiați și familia vă sprijină și sunt fericiți pentru voi, cel mai probabil ești cu persoana potrivită.

16. Îți plac prietenii lui

Vorba "spune-mi cu cine stai, ca să-ți spun cine ești" este cât se poate de adevărată. Așadar, dacă îți place de persoanele din preajma partenerului tău, înseamnă că el este alesul. Dacă, la rândul lor, acei oameni te acceptă și te admiră, este o situație cu adevărat fericită.

17. Petreceți timp separat

Faptul că petreceți timp separat și aveți activități individuale este foarte sănătos și benefic pentru o relație. În plus, dacă vă permiteți reciproc acest lucru înseamnă că aveți încredere unul în celălalt și vă acordați libertatea necesară.

18. Totul este corect și echilibrat

Luarea deciziilor, treburile casnice, plata facturilor - pe toate le împărțiți în mod egal. Nu este bine atunci când doar un singur partener își ia anumite angajamente serioase, iar celălalt îl privește pasiv.

19. Ești dispus să lupți

Dacă traversați o perioadă dificilă, ești dispus să faci eforturi pentru a-ți salva relația. Acea dorință de a vă rezolva neînțelegerile este esențială pentru o relație de succes.

20. Știi pur și simplu

S-ar putea să nu existe niciodată un răspuns potrivit atunci când vine vorba dacă partenerul tău este sau nu potrivit pentru tine. Însă, dacă instinctul îți spune că așa este, trebuie să ai încredere.

Surse articol: Bustle / BusinessInsider / Womenshealthmag

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Semne ca partenerul tau profita de relatia cu tine si nu are ganduri serioase
Semne ca partenerul tau profita de relatia cu tine si nu are ganduri serioase
Cat de puternica este relatia voastra?
Incepe quiz
Cat de puternica este relatia voastra?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.