Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Semne că te mulţumeşti cu puţin

Miercuri, 01.03.2017
de Violeta Ieremie

Fericirea reprezintă un ideal în viaţa fiecărei persoane. Însă trecem prin mai multe etape până să ajungem să ne simţim împliniţi, fie singuri, fie alături de o altă persoană.

Întâlnim la tot pasul sfaturi, văzute din exterior, însă cine ştie cel mai bine decât tine ce se întâmplă, de fapt, în sufletul tău, în relaţia cu persoana pe care ai ales-o să fie alături de tine?

Până să ajungi la punctul critic în care să spui că nu mai poţi, sunt câteva semne care „te ajută” să-ţi dai seama când ceva nu este în regulă.

În primul rând, aş spune că persoana dragă este o oglindă a ta. Nu este întâmplător faptul că ea este în viaţa ta şi, de regulă, nu este copia fidelă a imaginii pe care o are mintea ta. Ea este acolo să-ţi arate cât respect ai faţă de tine, cât de mult te iubeşti şi cât de deschisă emoţional eşti într-o relaţie.

Starea de bucurie ar trebui să existe în viaţa ta pur şi simplu!

Şi atunci de ce uneori ai senzaţia că nu eşti fericită în relaţia pe care o ai?

femeie suparata in cuplu

Pentru că apare frica. Mintea ta are multe condiţionări de tot felul.

Ţi-e teamă să rămâi singură. Ai impresia că singură nu vei fi fericită, însă acest lucru este doar o iluzie. La fel cum şi faptul că fericirea ta este dată de altcineva în afară de tine.

Starea de tristeţe şi de nemulţumire se adânceşte pentru că ai credinţa că nu meriţi iubire. Poate până acum nu ai primit apreciere şi alegi să îţi sabotezi relaţia.

Dependenţa de orice fel, fie emoţională, fie financiară, te ţine pe loc. Crezi că singură nu vei reuşi să fii fericită, să faci lucruri care te împlinesc. Însă ea se vindecă tocmai făcând aceste lucruri fără alt sprijin. Cealaltă persoană vine ca o încununare a faptului că tu ştii cum să fii fericită.

Ştii, un lucru foarte important pentru ca o relaţie să fie reuşită este ca fiecare să fie fericit singur. Şi atunci când nu se va mai agăţa de celălalt, îşi va trăi propria viaţă așa cum vrea.

Pentru a ieşi dintr-o relaţie disfuncţională, îţi trebuie mult curaj. Poate ai copii, poate ai lucruri de împărţit, însă curajul este primul lucru care te ajută să ai încredere în tine.

Cum îţi dai seama că te mulţumeşti cu puţin?

Simţi că nu poţi să evoluezi. Te simţi blocată într-o situaţie sau relaţie care îţi ia din energie.

Simţi că nu poţi să spui ce simţi, că eşti judecată sau criticată şi astfel stima ta de sine este afectată.

imaginea unei femei intr-o oglinda sparta

Nu simţi că eşti respectată şi iubită.

Ia-ţi timp pentru tine pentru a stabili ce este important în viaţa ta şi acţionează în direcţia care te ajută să fii fericită şi să evoluezi.

O relaţie nu înseamnă nefericire, frică sau lipsă de respect!

Învaţă să fii împăcată cu tine şi atunci fericirea ta nu va depinde de altă persoană!

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!