Semne nebănuite care îți arată că relația voastră nu este una de durată

Semne nebănuite care îți arată că relația voastră nu este una de durată

Ramona Jurubita

Toți ne dorim să găsim din prima partenerul alături de care vom rămâne pentru tot restul vieții, dar acesta este scenariul ideal și rareori devine realitate. Unele relații nu sunt menite să dureze și ai putea scurta suferința dacă ai ști să identifici de la început semnalele care arată că nu te afli lângă partenerul potrivit. Iată semnele care îți arată că relația voastră nu este una de durată:

Cuplu cu probleme, aflat în pragul despărțirii

 • Pozele din copilărie ale partenerului îți arată dacă este predispus la divorț
  Studiile au arătat că oamenii care au avut o copilărie grea sunt cei care se despart mai repede pentru că nu știu să își gestioneze emoțiile din cauza traumelor dobândite la o vârstă fragedă. Caută poze cu partenerul tău de când era mic și dacă vezi că are mai multe în care este încruntat, stai de vorbă cu el și încearcă să îl ajuți să depășească barierele emoționale ca să vă puteți salva relația. Rezultatele studiilor arată că persoanele care sunt crispate în fotografii divorțează de cinci ori mai des decât cei care zâmbesc.
 • Tonul vocii dezvăluie dacă veți rămâne împreună sau nu
  Felul în care își vorbesc partenerii este foarte important într-o relație pentru că nu contează doar ce spun, ci și cum o spun. Tonul vocii arată dacă o persoană este deschisă spre a rezolva o situație sau dacă nu are intenții de viitor cu partenerul. Într-un studiu publicat în revista online Evolutionay Psichology, cercetătorii canadieni au arătat că femeile cu vocea înaltă și bărbații cu vocea joasă sunt mai predispuși la înșelat decât celelalte persoane. Fii atent la cum vorbește partenerul tău cu tine și vezi dacă este o diferență majoră între tonul pe care îl folosește în interacțiunea voastră și cel pe care îl adoptă în conversațiile cu alți oameni.
 • Mediul de la locul de muncă este foarte important
  După spusele cercetătorilor danezi, cei care lucrează înconjurați de mai multe persoane de sex opus sunt mai înclinați spre divorț pentru că li se poate întâmpla să se îndrăgostească de altcineva. Acest lucru nu este de condamnat pentru că psihicul acelei persoane va simți un dezechilibru și va fi tentată să se uite mai atent la cei din jur, până când cineva îi va atrage atenția în mod special.
 • Oamenii tind să imite comportamentul părinților într-o relație
  Se spune că la maturitate imităm ce vedem la părinți când suntem doar niște copii nevinovați. Dacă unul dintre părinți a avut mai multe relații de scurtă durată și se desprindea cu ușurință de fiecare partener, așa va acționa și copilul când va deveni adult. Sociologii au studiat comportamentul a 7.000 de oameni și au descoperit că ei aveau acest comportament dacă mamele lor au intrat des în relații noi și dacă au asistat la schimbări bruște în viața de familie.
 • Vă veți despărți dacă ignorați problemele mai mult timp
  Lipsa de comunicare duce la despărțire pentru că este o componentă fără de care nicio relație nu poate funcționa. Poate vi s-a întâmplat să ascundeți sub preș problemele doar ca să nu iscați conflicte cu partenerul, dar trebuie să știți că acest lucru este mult mai grav decât o mică discuție aprinsă. Toate situațiile nelămurite se vor aduna în subconștient, iar momentul exploziei va fi devastator pentru cuplul vostru pentru că nimic nu va mai putea salva relația de frustrările acumulate.
 • Se va despărți de tine dacă nu îți acceptă prietenii
  Partenerul poate pleca de lângă tine dacă nu îi place pe prietenii tăi pentru că va simți nevoia să aibă și el un cerc de apropiați și se va retrage complet din sfera ta de interacțiune. Despărțirea va fi inevitabilă dacă tu va trebui să te împarți între partener și persoanele pe care nu le acceptă și nu le vrea în preajma lui. El va crede și că acei oameni te schimbă și îți poate reproșa în timp că nu mai ești ca la început pentru că te-ai lăsat influențată.
 • Vă veți plictisi dacă la început sunteți extrem de afectuoși
  Afecțiunea excesivă față de partener la începutul relației se poate transforma în monotonie după mai mult timp și este mai bine să dozați sentimentele ca partenerul să nu se simtă sufocat.
  Psihologul Ted Huston a studiat 168 de cupluri în decurs de 13 ani de la căsătorie. Rezultatele au fost publicate în jurnalul „Relații interpersonale și procese de grup” în 2001, iar concluzia a fost următoarea: „Cuplurile care au divorțat după șapte sau mai mulți ani de la căsătorie sunt cele care au demonstrat cu aproape o treime mai multă afecțiune unul față de celălalt decât soții care au rămas împreună.”
 • Dacă dormiți înghesuiți nu veți rămâne împreună
  Studiile au demonstrat că somnul de proastă calitate poate duce la divorț pentru că poate genera oboseală care se transformă la un moment dat în nervozitate. Așa se vor acumula tensiuni între parteneri și vor avea mai multe șanse să ajungă în pragul unei despărțiri. Partenerii care au relații armonioase au întotdeauna un somn liniștit și se trezesc în fiecare zi cu chef de viață.

Evident că nu toate situațiile de mai sus sunt valabile pentru toate cuplurile pentru că unele se lasă destabilizate mai ușor și altele nu pot fi despărțite de nimic, în funcție de cât de puternică este legătura dintre parteneri. Comunicarea și atenția la nevoile celuilalt sunt elementele care pot salva relațiile dacă observați micile detalii extrem de importante din comportamentul partenerului.

Citește și: 10 greșeli prostești pe care le fac oamenii când încep o relație

Surse articol: BrightsideSecretlifeofmomMews

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Semne clare că te-ai săturat să ai relații cu bărbați imaturi care să-ți piardă timpul și să-ți otrăvească sufletul
Semne clare că te-ai săturat să ai relații cu bărbați imaturi care să-ți piardă timpul și să-ți otrăvească sufletul
Relatia ta va fi una de durata?
Incepe quiz
Relatia ta va fi una de durata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.