Semnele clare care îți arată că ești "folosit/ă" intr-o relație

Semnele clare care îți arată că ești "folosit/ă" intr-o relație

Ramona Jurubita

Legătura unui cuplu se bazează pe respect, înțelegere și reciprocitate. Multe relații se termină din cauza faptului că unul dintre parteneri nu este la fel de implicat și nu oferă suficiente dovezi de iubire, poate pentru că dragostea lui a apus de mult. În această situație, se întâmplă ca celălalt să se simtă folosit sau neapreciat și sfârșitul legăturii dintre ei este iniment. Trebuie să îți dai seama dacă relația ta trece doar printr-un moment mai greu sau dacă partenerul chiar profită de iubirea și de bunătatea ta pentru că sunt chestiuni total diferite. Ridică-ți standardele ca să vadă ceilalți că nu le permiți să te trateze necuviincios sau să îți caute slăbiciunile pentru a te manipula și astfel vei avea în jurul tău doar oameni care te respectă.

Femeie folosită și manipulată de partener

Citește și: Dragostea este mult mai ușoară când ai partenerul potrivit lângă tine. Uite de ce

Iată semnele clare care îți arată că ești "folosit/ă" intr-o relație:

 1. Doar tu lupți pentru relație
  Nu este iubire adevărată dacă el nu face niciun pas pentru a salva relația și dacă ai reacționat doar tu în situații dificile, încercând să repari tot ce nu funcționa. Ar trebui să te gândești bine dacă vrei să rămâi toată viața lângă un partener pe care nu te poți baza și care nu crede în viitorul vostru împreună. Un om care așteaptă să îl scoți mereu din problemele pe care le are este un om care nu se va schimba și va aștepta mereu să faci tu totul pentru el.
 2. Partenerul tău vorbește doar despre el
  Dacă cel de lângă tine nu te ascultă niciodată și profită de fiecare ocazie să se laude sau să povestească doar ce a făcut el în lipsa ta, este clar că nu îi pasă de tine și nu este interesat deloc de persoana ta. Probabil stă în acea relație din comoditate sau datorită beneficiilor pe care le are, dar implicarea lui lipsește cu desăvârșire. Toți avem nevoie de un partener care să ne susțină, să ne asculte și să ne înțeleagă.
 3. Nu îți spune niciodată mulțumesc
  Dacă te afli într-o relație în care niciun gest nu îți este apreciat, atunci nu ești lângă persoana potrivită. Partenerul ideal va fi recunoscător pentru lucrurile pe care le faci în favoarea lui și a cuplului vostru. În schimb, dacă el crede că i se cuvine totul și că este absolut normal să primească ajutorul tău fără să mulțumească, adevărul este că nu merită nimic din partea ta și ar trebui să renunți imediat la relația toxică în care te afli.
 4. Doar tu te ocupi de cheltuielile comune
  În mod clar ești într-o relație bazată pe interes dacă partenerul tău nu contribuie la cheltuielile comune. Nu trebuie să plătești tu tot, indiferent de cât de mult îl iubești și indiferent de mila pe care ți-o inspiră. Este adevărat, se poate întâmpla să își piardă slujba sau salariul, dar un om care te iubește va face tot posibilul să nu te lase doar pe tine să suporți povara aceasta.
 5. Nu îți satisface niciodată nevoile emoționale
  Te afli într-o relație în care ești folosit, în cazul în care partenerul tău se gândește doar la nevoile lui fizice și nu mai are nicio interacțiune cu tine după ce și le satisface. Ar trebui să știe că și tu ai nevoi emoționale de care ar trebui să țină cont ca să fie totul bine între voi. Nu o să aveți niciodată o relație armonioasă dacă doar unul se simte bine și celălalt nu.

Dacă te simți abandonat, ignorat sau neapreciat, trebuie să știi că relația ta este una bazată pe interes și că partenerul doar te folosește. Conviețuirea cu partenerul ar trebui să te împlinească, să te ajute să te simți special și să îți ofere încredere în tine, așa că nu rămâne lângă o persoană care te face să te consideri un om de nimic și să depui eforturi în zadar.

Citește și: Esti intr-o relatie toxica? Iata motivele care te conving sa iesi din ea!

Surse articol: TimesofindiaAconsciousrethinkInsider

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Cum să știi dacă este o aventură de vară sau o relație reală
Cum să știi dacă este o aventură de vară sau o relație reală
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  top 5 divahair.ro - cuplu

  1. Importanța detaliilor în organizarea nunții tale de vis (97 vizite)