Sex fara sarcina - Metodele contraceptive de care trebuie sa te feresti

Sex fara sarcina - Metodele contraceptive de care trebuie sa te feresti

Marta Adochitei

Indiferent daca esti sau nu activa sexual, este bine sa stii ca exista metode de contraceptie pe care ar trebui sa le eviti sau sa nu le folosesti. Nicio metoda nu este perfecta, asta trebuie sa retii si toate au esuat la un moment dat, chiar daca s-au folosit ca la carte. De aceea singura metoda contraceptiva 100% eficienta este Abstinenta, dar stii ce presupune, nu?

Coitus Interruptus - Raport sexual intrerupt

Este cea mai ineficienta metoda de contraceptie conform statisticilor (este eficient in proportie de 73%) din mai multe motive. In primul rand, pentru ca presupune retragerea penisului inainte de ejaculare, cel mai adesea partenerul nu are suficienta experienta, nu isi cunoaste reactiile si nici nu se autocontroleaza foarte bine. In al doilea rand, exista cupluri in care barbatii sufera de ejaculare prematura si care, impotriva acestui aspect, folosesc metoda. Daca si partenerul tau intampina aceasta problema, iti recomandam sa te orientezi catre alte mijloace de contraceptie.

De asemenea, „coitus interruptus" nu te apara de Bolile cu Transmitere Sexuala (BTS), intrucat nu exista nicio bariera fizica intre parteneri

cuplu jucandu-se

Metoda calendarului

Este o metoda de contraceptie care inregistreaza o rata de esec de 13-20% si nu protejeaza impotriva BTS.

Este cel mai vechi „contraceptiv" care la inceputul secolului XX s-a raspandit foarte mult in randul Bisericii Catolice ca fiind singura metoda morala de a planifica venirea unui copil pe lume. Daca te preocupa acest aspect din perspectiva religioasa, atunci ai libertatea sa o folosesti: nu presupune decat verificarea perioadei de ovulatie si, fireste, accepta contactul sexual doar in zilele in care nu esti fertila. Insa este bine sa stii ca majoritatea femeilor nu ovuleaza in aceeasi perioada a lunii si ca menstruatia poate fi neregulata. Motiv pentru care metoda calendarului nu este foarte eficienta decat daca menstruatia se intinde mereu pe acelasi numar de zile.

Metoda ramane ineficienta, mai ales daca nu esti sigura pe informatiile pe care trebuie sa le notezi in calendar.

  

Capacul cervical

Capacul cervical este o versiune mai mica a diafragmei care este facuta dintr-un material de silicon durabil si il poti folosi doar la recomandarea si sub atentia medicului.

Prima generatie din acest tip de contraceptie avea o eficienta de 87% in prevenirea sarcinilor nedorite (conform unui studiu timp de sase luni). Comparativ cu cea de-a doua generatie, cand s-a inregistrat o singura sarcina din 85 de candidate posibile care au participat la acelasi tip de studiu clinic. Insa chiar daca metoda s-a dovedit a fi mai eficienta de la o generatie la alta, capacul cervicat are o rata de esec de 14%, ceea ce este foarte mult comparativ cu prezervativul, de pilda, care este eficient in 99% din cazuri.

  

Spermicidele

Sunt niste substante chimice care se introduc in vagin inainte de contactul sexual, prevenind sarcina prin „uciderea" spermatozoizilor. O doza de spermicide (care se gasesc sub forma unor bureti, creme sau geluri) este eficienta timp de o jumatate de ora, motiv pentru care este nevoie sa mai inserezi una daca actul sexual depaseste acest timp. Desi par usor de folosit si nu dau multe batai de cap, studiile stiintifice arata ca spermicidele au o rata de esec de pana la 26%, deci nu te baza pe aceasta metoda deoarece poti intra foarte usor in acest procentaj.

Tie ti s-a intamplat sa folosesti o metoda de contraceptie care sa dea gres?

Articolul urmator
Bărbații se confesează: Top 10 motive pentru care nu răspund mesajelor femeilor
Bărbații se confesează: Top 10 motive pentru care nu răspund mesajelor femeilor
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?
Incepe quiz
De care semne zodiacale ar trebui sa te feresti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (80)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    anonim? (anonim)
    7 aprilie 2013 00:12

    Cea mai bun? metod? contraceptiva e continenta sexual?...?i po?i face ?i amor ore în ?ir cu orgasme multiple..iar leg?tura dintre parteneri devine mai profund?...ce po?i sa vrei mai mult?