Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Sfatul specialistului: 7 situații în care este bine să minți în relație

Cristina Gherghina

Într-o relație, sinceritatea este o calitate esențială în relația de cuplu. Cu toate acestea, potrivit unui studiu, minciunile inofensive ar putea de fapt să ajute la crearea încrederii într-o relație. Se pare că oamenii preferă să vadă că partenerul lor are intenții bune și să mintă decât să audă adevărul doar de dragul lor. 

Prin urmare, atâta timp cât motivul din spatele minciunilor este protejarea sentimentelor partenerului tău, este perfect în regulă să mai ascunzi adevărul din când în când. De asemenea, mai există situația în care te afli într-o relație abuzivă, iar folosirea minciunilor este singura ta salvare. 

Descoperă în GALERIA FOTO cele 7 situații în care este ok să minți în relația de cuplu fără să te simți vinovat! 

Atunci când te afli într-o relație abuzivă

Atunci când te afli într-o relație abuzivă

Una dintre situațiile în care este bine să minți și chiar este indicat să o faci, este atunci când te afli într-o relație abuzivă. În această situație nu este vorba despre protejarea sentimentelor celui de lângă tine, ci despre propria ta protecție și siguranță. 

Dacă încerci să scapi din această situație deloc plăcută sau cauți să ceri ajutor, cel mai bine este să nu provoci persoana care te abuzează. Cu siguranță vei fi nevoită să minți în legătură cu câteva aspecte din viața ta, precum apelurile telefonice, acțiunile tale sau ieșirile în oraș. 

Sinceritatea nu te va ajuta într-o situație care te pune în pericol. 

Atunci când partenerul te întreabă de sentimentele tale pentru alte persoane

Atunci când partenerul te întreabă de sentimentele tale pentru alte persoane

Există momente într-o relație când curiozitatea partenerului îl va face pe acesta să îți pună diverse întrebări la care cel mai bine este să eviți să răspunzi. 

Vor exista întrebări de genul: "Ai iubit pe altcineva mai mult decât mă iubești pe mine?" sau "Ți se pare atractivă aceea persoană?". Dacă nu cumva îți dorești ca relația ta să ia sfârși, cel mai bine este să răspunzi negativ la astfel de întrebări.

Probabil că adevărul este altul, dar relația și sentimentele partenerului tău sunt mult mai importante decât sinceritatea în astfel de cazuri. 

Atunci când te desparți de cineva și nu vrei să îi rănești sentimentele și mai mult

Atunci când te desparți de cineva și nu vrei să îi rănești sentimentele și mai mult

 Nu este niciodată simplu să vrei să te desparți de cinve, mai ales dacă încă ții la aceea persoană. Însă, trebuie să fii foarte atentă cum anume îi spui partenerului tău că totul s-a terminat între voi. Încearcă să nu acuzi sau să te plângi de partenerul tău atunci când pui capăt relație dacă nu vrei să îi frângi inima și mai mult. 

Poți încerca să eviți adevărul dacă știi că acesta îl va răni pe partenerul tău, astfel veți putea încheia totul pe cale amiabilă, fără drame și sentimente de vinovăție. 

Atunci când vrei să oprești o ceartă

Atunci când vrei să oprești o ceartă

Când tu și partenerul tău nu puteți fi de acord cu ceva, vor apărea tensiuni care vor duce la o posibilă ceartă. Însă, aici vorbim de o situație destul de sensibilă. Trebuie să te gândești bine înainte să te arunci într-o ceartă. Gândește-te daca merită să te cerți cu partenerul tău pentru lucrul de la care a pornit totul. 

Dacă armonia și liniștea sunt două elemente importante pentru tine în relația voastră, cel mai bine ar fi să îți ceri scuze și să te prefaci că ești de acord cu punctul lui de vedere, chiar dacă nu este așa. 

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta