Singurul lucru pe care-l au în comun toate cuplurile la care dragostea nu moare niciodată

Singurul lucru pe care-l au în comun toate cuplurile la care dragostea nu moare niciodată

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

 Să te îndrăgostești este ușor. Dar să rămâi îndrăgostit pentru totdeauna, acesta este lucrul cel mai greu.

Atracția către o persoană scapă controlului nostru, se întâmplă, pur și simplu. Este vorba despre mecanisme complicate, neurologice și chimice, de potriviri de ADN și combinații de indici vizuali și parfumuri, de semnale cromozomiale care ne fac să ne orientăm către candidații cei mai potriviți pentru reproducere. Cel puțin așa spune știința. Un lucru este cert: nu faci nimic ca să te îndrăgostești, nici un efort, nici o alegere. Te trezești, brusc, îndrăgostit. 

casa noua

Dar societatea a creat o mulțime de mituri în jurul iubirii, dând un aer mistic și profund acestei experiențe. Suntem convinși că o anumită persoană ne-a fost destinată, că astrele s-au aliniat astfel în cât sufletul pereche să ne iasă în cale, că avem sentimente care sunt, parcă, din altă lume. Urmărim toate conicidențele și întâmplările semnificative ce însoțesc relația noastră, considerându-le semnul că o forță divină ne-a adus lângă persoana pe care o iubim. În felul acesta, creierul dă sens experienței intense pe care o trăim.

Dar ar putea rezista experința magică a dragostei, dacă nu ar fi sexul?

Ar rezista cuplurile, fără acest ingredient care pare indispensabil? Tocmai în această întrebare stă secretul cuplurilor durabile, la care dragostea rămâne o veșnicie. În faptul că iubirea lor este dublată de sentimente care nu au nimic de a face cu sexualitatea, dar sunt extrem de profunde.

Realitatea este că cele mai bune relații, cele mai stabile și de lungă durată sunt între persoane care împărtășesc deopotrivă iubire și o prietenie indestructibilă. Acest lucru este foarte important, pentru că viața sexuală ocupă doar o arie foarte restrânsă din timpul petrecut împreună cu o persoană. 

De fapt, împărtășești cu partenerul mult mai multe lucruri decât experiențele din dormitor. Este persoana lângă care te trezești, cu care iei micul dejun, în brațele căreia stai când ești tristă, cu care îți petreci weekendurile și vacanțele.

Ar trebui să fie persoana cu care vorbești cel mai mult, cu care te sfătuiești, care te alină în perioadele de restriște și te încurajează atunci când te copleșește îndoiala. 

Această persoană trebuie să fie cel mai bun prieten al tău, primul pe care îl chemi atunci când ai nevoie de o mână de ajutor, cel în care ai cea mai mare încredere și pe care îl vrei tot timpul în preajma ta. 

Multe cupluri își spun adio când descoperă că nu mai există atracție ca la început

Atunci când nu mai simțim fluturi în stomac, iar luna de miere se sfârșește, când toată mitologia care înconjoară sexul dispare și ne trezim în realiatea relației noastre, când atracția se domolește, acela este momentul de cumpănă în care multe cupluri își spun adio. 

Adevăratul test al iubirii este cel care urmează după ce sexul nu mai are un cuvânt important de spus în relație. Pentru că, în viața unui cuplu, sunt perioade în care s-ar putea să nu aibă deloc parte de sex, zile, săptămâni sau luni care pot trece fără momente intime. Să ne gândim doar la perioadele în care partenerii stau despărțiți din cauza serviciului ori apare o sarcină sau cei doi protagoniști ai unei povești de iubire sunt mult prea ocupați ca să mai aibă timp de romantisme și pasiune. 

Când apare această provocare, numai cuplurile care au mai mult în comun decât legătura erotică pot să reziste. Prietenia, admirația, hobby-urile comune, sentimentele profunde, toate acestea suplinesc absența sexului și sunt absolut necesare pentru ca doi parteneri să rămână împreună când focul inițial al dragostei lor s-a stins. 

parc

Când partenerul tău îți este și cel mai bun prieten, tot ce faceți împreună contează, este distractiv și cu sens. Sunteți fericiți chiar dacă nu există clipe romantice, emoții dezlănțuite, atracție irezistibilă. Vă simțiți bine împreună și asta contează cel mai mult. Numai când între tine și iubitul tău se stabilește o astfel de relație, poți fi sigură că dragostea voastră va dura pentru totdeauna.  

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Cel mai important lucru pe care trebuie să-l discutați la prima întâlnire
Cel mai important lucru pe care trebuie să-l discutați la prima întâlnire
Care e primul lucru pe care il observa barbatii la tine?
Incepe quiz
Care e primul lucru pe care il observa barbatii la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (35)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.