Nu Skin

Singurul semn care arată că ai o relație împlinită

Redactor Andreea Baluteanu

Cadouri scumpe, vacanțe în cele mai exotice colțuri ale lumii sau pur și simplu dragoste care trece bariera ecranului: imaginile de pe conturile de socializare ale îndrăgostiților le validează relația în ochii celorlalți! Ți se pare normal să dai lumii întregi dovada extazului pe care îl trăiești, și cum ai putea-o face altfel decât postând non-stop de Facebook, Instagram sau Twitter?

Psihologii nu sunt însă de acord cu tine! Dimpotrivă, secretul unei relații împlinite, conform lor, este tocmai transmutarea relației din spațiul online în cel offline. Ești confuză? Află din rândurile de mai jos de ce iubirea care nu a auzit de Facebook este cea mai împlinită!

Cuplurile care postează rar pe rețelele de socializare sunt cele mai fericite

Nu e doar concluzia la care am ajuns noi, ci rezultatul unui studiu desfășurat de doi specialiști de la Universitatea Haverford din Statele Unite și un profesor de la Universitatea din Toronto, Canada. Adunând laolaltă concluziile unor studii anterioare, profesioniștii au silabisit acea fațetă a realității pe care și noi am descoperit-o, într-un fel sau altul: cuplurile care postează mai des pe rețelele de socializare sunt neîncrezătoare în dragostea lor sau în angajamentul partenerului.

cuplu fericit

Și, dacă ne gândim în profunzime la afirmațiile lor, putem constata câtă dreptate au! Cu cât ești mai nesigură pe ceva, cu atât ai mai mult tendința de a căuta validare din exterior; poate că, determinându-i pe ceilalți să creadă că viața ta e perfectă, vei ajunge să capeți și tu această convingere la un moment dat!

Cu toate acestea, cea mai mare parte a specialiștilor par să contrazică această idee. Este deja general acceptată ideea că dependența de rețelele de socializare cauzează depresie, că oamenii care petrec mult timp în compania smartphone-ului sunt mai singuri și mai nefericiți.

Dar, de partea cealaltă, cuplurile care nu au nevoie să își bombardeze constant prietenii pe Facebook și urmăritorii de pe Instagram cu imagini cu ei în vacanță, la o terasă sau în propria casă au mai multă încredere în ei. Nu au nevoie de o validare din exterior pentru că sunt convinși că au o relație împlinită.

De asemenea, partenerii care pun mai presus dragostea decât percepția „lumii” despre relația lor au mai mult timp unul pentru altul. În loc să întrerupă un moment tandru pentru a surprinde un instantaneu sau să dea mai multă atenție poziției dintr-un selfie decât propriei împliniri, ei se bucură de iubirea lor. Sunt unul pentru altul, iar rețelele de socializare nu au ce căuta în viața lor.

Desigur, nu e nimic în neregulă în a posta, din când în când, câte o imagine cu tine și iubitul tău. Departe de noi ideea de a considera că perechile care își umplu peretele de Facebook cu fotografii drăgălașe nu se iubesc: problema e aici legată de frecvența cu care o faci. Dacă ești protectoare cu relația ta și doar din când în când arăți lumii un crâmpei din perfecțiunea sa, este la fel de probabil să fii implicată într-o relație împlinită, precum cei care țin la intimitatea lor. De altfel, tot cercetătorii (de data aceasta, de la Universitatea din Oklahoma) au ajuns la concluzia că partenerii care își fac publică relația pe Facebook sunt în general mai loiali.

gigi hadid si zayn
Foto: Instagram @ gigihadid

Cu toate acestea, obiceiul de a posta zilnic sau chiar mai des de atât instantanee din viața voastră aparent perfectă este considerat un semn de neîncredere. Relaxează-te, pentru că cele mai frumoase momente sunt (încă) cele petrecute offline!

Surse foto: iStock, Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta